Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder."— Præsentationens transcript:

1 BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES

2 HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I midten af 1700-tallet begynder man at fylde vinen på flasker og ”forfine” vinen. I midten af 1700-tallet begynder man at fylde vinen på flasker og ”forfine” vinen. 1855 Klassifikationen (den vender tilbage til) 1855 Klassifikationen (den vender tilbage til) I 1878 bliver Bordeaux ramt af Phylloxera (vinlusen). I 1878 bliver Bordeaux ramt af Phylloxera (vinlusen). I 1900-tallet bliver vendepunktet superårgangen 1945. I 1900-tallet bliver vendepunktet superårgangen 1945. Op til år 2000 går det kun fremad, men fremtiden……. Op til år 2000 går det kun fremad, men fremtiden…….

3 1855 KLASSIFIKATIONEN Som optakt til verdensudstillingen i Paris Som optakt til verdensudstillingen i Paris De 61 bedste slotte opdeles i 1. til 5. Cru på baggrund af handelspriserne. De 61 bedste slotte opdeles i 1. til 5. Cru på baggrund af handelspriserne. 1855 Klassifikationen er kun gældende for Medoc (og Haut-Brion) 1855 Klassifikationen er kun gældende for Medoc (og Haut-Brion) Den eneste ændring kom i 1973, hvor Mouton-Rothschild blev opgraderet til 1. Cru. Den eneste ændring kom i 1973, hvor Mouton-Rothschild blev opgraderet til 1. Cru.

4 KLASSIFIKATIONER – MEDOC Crus Bourgeois Exceptionel Crus Bourgeois Exceptionel Crus Bourgeois Superieurs Crus Bourgeois Superieurs Cru Bourgeois Cru Bourgeois AOC AOC

5 ØVRIGE KLASSIFIKATIONER Sauternes-Barsac (1855) Sauternes-Barsac (1855) Graves (1959) Graves (1959) St.-Emilion (1995) St.-Emilion (1995) Robert Parker Jr. Robert Parker Jr.

6

7 DISTRIKTET

8 CHATEAU MALESCASSE 1995 Cru Bourgeois, Haut- Medoc Cru Bourgeois, Haut- Medoc 55% Cab. Sau./35% merlot/10% Cab. Franc. 55% Cab. Sau./35% merlot/10% Cab. Franc. 160.000 flasker årligt 160.000 flasker årligt 18 måneder på fad 18 måneder på fad 37 ha. vinmarker 37 ha. vinmarker

9 CUVEE CARL 1998 Bordeaux Superiur Bordeaux Superiur 75% Merlot/25% Cab. Sau. 75% Merlot/25% Cab. Sau. ”Prestigevin” for det danskejede Chateau Seguin ”Prestigevin” for det danskejede Chateau Seguin 15 måneder på fad 15 måneder på fad 300 ha. vinmarker 300 ha. vinmarker

10 CHATEAU LA GRACE DIEU 1989 St.-Emilion Grand Cru St.-Emilion Grand Cru 80% merlot/20% Cab. Franc 80% merlot/20% Cab. Franc 18 måneders lagring (1/2 på fad) 18 måneders lagring (1/2 på fad) 80.000 flasker årligt 80.000 flasker årligt 10 ha. vinmarker 10 ha. vinmarker

11 ÅRGANGE De største: 1945, 1947, 1949, 1959, 1961, 1982, 1990, 2000. De største: 1945, 1947, 1949, 1959, 1961, 1982, 1990, 2000. De gode: 1953, 1964, 1966, 1970, 1985, 1986, 1989, 1995. De gode: 1953, 1964, 1966, 1970, 1985, 1986, 1989, 1995. De seneste: 2001 og 2002 er begge rated til 88 point af Parker. De seneste: 2001 og 2002 er begge rated til 88 point af Parker. 2003 bød på varmeste sommer og tidligste høst siden 1947, og der er givet høje ratings. 2003 bød på varmeste sommer og tidligste høst siden 1947, og der er givet høje ratings.

12 CHATEAU TALBOT 2000 St.-Julien 4. Cru St.-Julien 4. Cru 66% Cab. Sau./26% merlot/5% Petit Verdot/3% Cab. Franc. 66% Cab. Sau./26% merlot/5% Petit Verdot/3% Cab. Franc. 300.000 flasker årligt 300.000 flasker årligt 15 måneder på fad 15 måneder på fad 90 point af Parker 90 point af Parker 93 point af WS 93 point af WS

13 CHATEAU TALBOT 1994 St.-Julien 4. Cru St.-Julien 4. Cru 66% Cab. Sau./26% merlot/5% Petit Verdot/3% Cab. Franc. 66% Cab. Sau./26% merlot/5% Petit Verdot/3% Cab. Franc. 300.000 flasker årligt 300.000 flasker årligt 15 måneder på fad 15 måneder på fad 85 point af Parker 85 point af Parker

14 CHATEAU LYNCH-BAGES 1996 Pauillac 5. Cru Pauillac 5. Cru 73% Cab. Sau./15% merlot/2% Petit Verdot/10% Cab. Franc. 73% Cab. Sau./15% merlot/2% Petit Verdot/10% Cab. Franc. 420.000 flasker årligt 420.000 flasker årligt 15 måneder på fad 15 måneder på fad 91+ point af Parker 91+ point af Parker 90 ha. vinmarker 90 ha. vinmarker

15 AFSLUTNING ”Vinturistmål” ”Vinturistmål” Fremtid: Fremtid: Krise ? Udvikling ?


Download ppt "BORDEAUX THE WORLD’S FINEST WINES. HISTORIEN I 1600-tallet begynder Haut-Brion som de første at arbejde med forbedringer af vinen. I 1600-tallet begynder."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google