Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole"— Præsentationens transcript:

1 Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole
Uge 7. - skabe kontakt mellem årgangsteamene på Torstorp/Rønnevang. - SFO Torstorp besøger SFO Rønnevang. Senest uge 10. - lærere/bh.kl.ledere mødes til fælles planlægning. - SFO Rønnevang besøger SFO Torstorp. Uge 13. Åbent-hus-arrangement for nuværende og kommende forældre til børn i 0.kl – 2.kl. Åbent-hus-arrangement for nuværende og kommende forældre til børn i 3.kl. - 5.kl. Orientering om skolen. Præsentation af fusionsplan, klassedannelse. Rundvisning.

2 Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole
Uge 18. - Klasseprofil. Der udarbejdes en klasseprofil for alle klasser m.h.p. at skabe harmoniske klasser. Kravene til klasseprofilen udsendes til klasselærerne. Uge 11 – 19. - Samarbejde mellem elever fra Torstorp Skole og Rønnevangsskolen. Minimumskrav til elevsamarbejde: - 5 hele dage. Indhold: alm. undervisning, ”ud af huset”, idræt, praktisk-musisk. Uge 21. - Ny klassedannelse (de nye klasser skal være på plads). Uge 24/25. - Når klassedannelse + lærere er på plads, afholdes fælles forældre- arrangement (årgangsniveau).

3 Begrundelse for den nye klassedannelse:
Vi har ikke plads til at videreføre de nye klasser som hele klasser på Torstorp Skole. Eleverne vil under alle omstændigheder opleve lærerskift. Det er nødvendigt at skabe en egentlig integration af de nye elever. Det gøres bedst ved at lade dem indgå i nye klasser, sammen med vores egne elever.

4 Begrundelse for den nye klassedannelse:
Vi ser de nye klassedannelser som en mulighed for at skabe nye og mere homogene klasser til gavn for alle elever. Ind i mellem oplever vi, at der er klasser, hvor relationerne mellem eleverne i klassen udvikler sig negativt. En situation, som vi ikke altid kan løse pædagogisk.

5 Begrundelse for den nye klassedannelse:
Vi ville under alle omstændigheder være tvunget til at sammenlægge klasser på Torstorp Skole. Uanset Rønnevangsskolens nedlæggelse vil Byrådets beslutning om at ændre klassekvotienten til 28 elever i hver klasse betyde, at vi skal sammenlægge klasser på flere klassetrin.

6 Retningslinjer for sammenlægning af klasser på en årgang
Ligelig fordeling af antallet af børn i hver klasse. Ligelig fordeling af piger og drenge i hver klasse. Tosprogede elever fordeles jævnt i hver klasse.

7 Retningslinjer for sammenlægning af klasser på en årgang
De nye klasser dannes ud fra et pædagogisk hensyn. Heri indgår: faglighed, indbyrdes relationer og adfærd. Alle klasser indgår i dannelsen. Dermed ikke sagt, at alle klasser skal fordeles lige på de nye klasser. Der skal tages hensyn til elevernes indbyrdes relationer. Der er på forhånd ikke taget stilling til, hvilke lærere der skal have hvilken klasse, men lærerbesætningen drøftes i forhold til elevsammensætningen.

8 Vigtigt for en succesfuld sammenlægning af klasser
Stor erfaring med sammenlægning af klasser Stole på lærernes professionelle vurdering Forældreopbakning


Download ppt "Plan for samarbejde mellem Rønnevangsskolen/Torstorp Skole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google