Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord"— Præsentationens transcript:

1

2 Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord
Fremstilling af chokolade Chokolade vs. Slik Smagens fysiologi Hvordan man smager på chokolade Basis-smagning Fyldte chokolader

3 Chokolade Sukker Vanille Emulgator – typisk soja-lecithin Mælkepulver
Kakao – dels smørret dels pulveret Sukker Vanille Emulgator – typisk soja-lecithin Mælkepulver

4 Chokoladens historie År Mayaer og Aztekere bruger kakaobønnen som valuta. Velhavere laver en drik af bønnerne. 1517 Azteker-kejseren Moctezuma byder Hernan Cortes på xocolatl. 1528 Cortes har kakaobønner med hjem. 1600-tallet Bønnen går sejrsgang i Europa.

5 Chokoladens historie 1765 Bønnen retur i Amerika – første fabrik i Dorchester, Massachusetts. 1815 Ekstraktion af kakaosmør. 1831 John Cadbury. 1847 Første støbte chokoladebar.

6 Chokoladens historie 1894 Hershey masseproducerer chokolade.
1913 Fyldte chokolader. 1925 Kakaobønner på World Trade Center. 1930’erne Mars Bar, KitKat ...

7 Chokoladens historie 1985 Valrhona starter CRU.
1989 Lindt masseproducerer 70%-chokolade.

8 Quetzalcoatl

9 Ord Nahuatl – et af de uto-aztekiske sprog Cacahuatl Xocolatl
Theobroma - Carolus Linnaeus (1707 – 1778) Theobromin Grue / nibs Liquor / masse / pasta Conche ´Ægte / rigtig / ren’ chokolade Vekao

10 Fremstilling af chokolade

11 Fremstilling af chokolade
Her vokser kakaotræet

12 Fremstilling af chokolade
Kakaofrugten

13 Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen

14 Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen

15 Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen

16 Fremstilling af chokolade
Kakaobønnen

17 Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner

18 Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner

19 Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner

20 Fremstilling af chokolade
Maling af kakaobønner

21 Fremstilling af chokolade
Temperering af chokolade – 55C, 28C, 31C

22 Forskel på chokolade og slik
Vs.

23 Smagens fysiologi ’Det smager godt’

24 Smagens fysiologi ’Det smager godt’ Spiseoplevelsen:

25 Smagens fysiologi ’Det smager godt’ Spiseoplevelsen: Forventning:

26 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd)

27 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme

28 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning

29 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning Omstændigheder / omgivelser / stemning

30 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: ’Det smager godt’ Forventning:
Etik (miljø, fremstillings-vilkår, dyrevelfærd) Erfaring / referenceramme Social påvirkning Omstændigheder / omgivelser / stemning Fysisk tilstand

31 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning:

32 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet

33 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen

34 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen
Lyden

35 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Anden sansning: Synet Følelsen
Lyden Duften

36 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden:

37 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage

38 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma

39 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma
Tekstur

40 Smagens fysiologi Spiseoplevelsen: Put i munden: Grundsmage Aroma
Tekstur ’Varm smag’ / trigeminal stimulans

41 Smagning af chokolade

42 Smagning af chokolade Temperatur

43 Smagning af chokolade Temperatur Fordeling

44 Smagning af chokolade Temperatur Fordeling Flow

45 Basis-smagning af chokolade
Nibs Kakaosmør Kakaopulver Vanille ’Almindelig’ chokolade Vekao Smageskemaer x Valrhona ‚Stærk’ chokolade

46 Så’ der bio

47 Fyldte chokolader Basisfyld: Ganache/trøffel

48 Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat

49 Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka

50 Fyldte chokolader La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka Oriol Balaguer

51 Fyldte chokolader Cacao Sampaka Oriol Balaguer Zotter
La Maison Du Chocolat Cacao Sampaka Oriol Balaguer Zotter


Download ppt "Chokolade Hvad er chokolade Chokoladens historie Ord"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google