Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet."— Præsentationens transcript:

1

2 F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet

3 V IN DE T ABLE Bordvin 80 % af vinen skal komme fra Frankrig Ingen bestemte druer skal bruges Ofte billige og ukomplicerede

4 V IN DE P AYS Vins de Pays Regionaux Vine fra et større geografisk område Kan være flere departementer Eks. Vin de Pays d’Oc (Hele Languedoc- Roussilion området.) Vins de Pays Departementaux Mere snævert geografisk afgrænset Skal bære navnet på det departement den kommer fra Eks. Vin de Pays de l’Ardeche (Departement syd for Lyon.)

5 V INS DE P AYS ( FORTSAT ) Vins de Pays de Zone Må bruge navnet på den kommune hvori de er fremstillet Eks. Vins de Pays du Val d’Orbieu (Aude, kommune i Languedoc regionen)

6 VDQS V INS D ELIMITES DE Q UALITE S UPERIORE Kvalitet lige under AOC Underlagt mange af de samme regler som AOC Må bruge flere druesorter Må have større høstudbytte Behøver ikke have så høj alkoholprocent

7 A PPELLATION O RIGINE C ONTROLLE O PRINDELSESGARANTI OG KVALITETSKONTROL 1.Fremstillingsområdet Analyse af jordbunden Bestemte druesorter er bedst egnede til jordbunden 2.Druernes sort Kan være en enkelt druesort Kan også være flere som passer godt sammen 3.Alkoholindhold Ved naturlig gæring gære til et minimum Enkelte steder tilladt at chaptalisere

8 4.Afgrøde pr. hektar Maksimalt høstudbytte pr. hektar Sikrer kontinuerlig høj kvalitet 5.Dyrkningsmetoder Kontrol af antal vinstokke pr. hektar Regler omkring beskæring Regler omkring høst/plukning Regler om druerne må afstilkes inden gæring Fremstillingsmetoder Gæringsmetode (Kold gæring, hvor længe stilke og skaller gærer med o.s.v.) Fadlagring Flakselagring

9 7.Analyse og smagning Laboratorieanalyse af vinen Smagning og vurdering af dommerpanel 8.Flaskeaftapning Skal altid aftappes i regionen

10 C RU C LASSÉ Crú = Mark Geografisk snævert afgrænset område Mest berømte 1855 klassifikationen Cru bourgois 5, 4, 3, 2, 1 Cru Oprindeligt baseret på prisen


Download ppt "F RANSK V INLOV Vin de Table Vin de Pays VDQS AOC Cru Classe systemet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google