Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi."— Præsentationens transcript:

1 www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi

2 210. marts 2011 Hoved(stads)strategien Strategien for biblioteksudviklingen i København handler ikke om et ”enten-eller”, men om et ”både-og”. Bibliotekerne spiller op til væksten og innovationen i byen og de giver borgerne nogle naturlige samlingspunkter. Biblioteksstrategien er en del af Københavnerfortællingen hvor vi ser kulturen som en meget vigtig bidragsyder i forhold til den sociale sammenhængskraft og i forhold til at skabe attraktive rammer for bylivet og for vækst. Renoverer frem for at bygge nyt – satser midlerne lokalt og på fornyelse (også teknologisk) i stedet. Samler biblioteker med andre lokale kultur- og fritidsinstitutioner til store/større robuste lokale kulturelle centre og udnytter de muligheder der er, der hvor det giver mening.

3 Hoved(stads)strategien København har i løbet af 2010 foretaget en række sammenlægninger af biblioteker og kulturhuse i næsten alle 10 bydele. Borgerservice KVIK er et andet initiativ der er igangsat med etablering af borgerservicetilbud i bibliotekerne her pr. 1. april 2011. Bibliotekernes lange åbningstider øger borgernes mulighed for at få løst borgerserviceopgaver - også om lørdagen. Det vil vi gerne have mere af. Bibliotekerne kommer i kontakt med nye potentielle brugere, og der skabes mulighed for kompetenceudvikling og vidensdeling på tværs. Men vigtigt at fastholde biblioteker som neutrale mødesteder, hvor kerneopgaverne er at formidle viden og kultur, som kan kombineres i forskellige udformninger med andre samarbejdspartnere. De danske metropolers biblioteksstrategi310. marts 2011


Download ppt "Www.kk.dk KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen 10. marts 2011 De danske metropolers biblioteksstrategi."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google