Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Servicecentre i København

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Servicecentre i København"— Præsentationens transcript:

1 Servicecentre i København

2 Vision for borgerservice
En fælles indgang til kommunen – tæt på Udgangspunkt i borgernes liv Et fælles servicekoncept – respekt, ligeværdighed, dialog og tillid En mere tilgængelig kommune BR besluttede den 11. juni 2003, at der skal etableres fire servicecentre (SC) i Københavns Kommune. Udvalget for Demokrati- og Serviceudvikling vedtog en vision for SC. Visionen er samtidig, hvordan vi tænker borgerbetjening og service i dag og i fremtiden i Københavns Kommune. Fælles indgang – tæt på I dag skal man henvende sig i flere forvaltninger, hvis man skal have flytning, ændre skattekort og skrive børn op til vuggestue. I servicecentrene kan borgeren ordne en række opgaver på tværs af forvaltningerne - på samme sted og på samme tid. Udgangspunkt i borgerens liv: De opgaver, der er placeret i servicecentrene tager udgangspunkt i borgerens livssituation, fx lige flyttet til kommunen. Servicecentrene er et supplement til den eksisterende borgerbetjening - de andre indgange til kommunen opretholdes altså.

3 Opgaver Medarbejderne……….. informerer om lovgivning og procedurer m.m.
træffer myndighedsafgørelser på stedet i ukomplicerede sager rådgiver og laver straksberegning viser vej i kommunen og i det offentlige system i øvrigt tager imod forslag, ideer og klager fra borgerne hjælper borgerne med elektronisk selvbetjening

4 Opgaver – fra vugge til krukke
Børneydelser Daginstitution Dagpenge Uddannelse Ældreydelser Folkeregister Sygesikring Boligstøtte Skat Miljø og Teknik Andet (legater, lokaleudlån etc.)

5 Oplevet service Et møde på borgernes præmisser
Indretning med udgangspunkt i kommunens værdigrundlag – præget af respekt, ligeværdighed, dialog og tillid Imødekommende og moderne Ubureaukratisk og skrankeløst

6 Velkommen i borgerservice

7 Kvalitet i borgerbetjeningen

8 Venteområde

9 Venteområde

10 Børnehjørne

11 Samtale - i øjenhøjde

12 Samtale – i øjenhøjde

13 Åbningstider Åbningstider Mandag-Fredag kl Lørdag kl

14 Servicecenterportal

15 Servicecenterportal PORTAL fagsystemer administration opdatering
statistik support søgefunktion spørgsmål og svar vejledninger opgavebeskrivelser lovsamling ESDH blanketbank internet KKnet ESB

16 Call-center Fælles for alle 4 servicecentre
Borgeren guides til den person som er mest kvalificeret til at svare Kobling til Skatteforvaltningens call-center Call-back funktion

17 Portal og call-center En anden vision vedrører betjeningen af borgerhenvendelser. Figuren viser de forskellige måder, borgeren kan kontakte kommunen på, hvordan kontakten/henvendelsen håndteres, samt hvilke væsentlige systemer, der benyttes. Borgerne kan henvende sig via , telefon, fax, brev, internet eller personligt: De tre første håndteres i call-centret, og medarbejderne betjener sig af SCP Breve fra borgerne kan sendes direkte til servicecentrene, og SCP kan benyttes som støtte til opgaveløsningen Personlig henvendelse vil foregå i service­centrene, og opgaveløsningen benytter sig af SCP eller ESB Henvendelser via internettet håndteres af ESB eller En vision er: At call-centret i servicecentret udvides til at håndtere alle borgerhenvendeklser, der foregår telefonisk via eller via fax. At der etableres flere servicecentre, som indgang til kommunen Konsekvensen er en model, hvor let sagsbehandling løses i servicecentrene – og tung sagsbehandling løses i servicecentrene.

18 Hjælp til elektronisk selvbetjening

19 Perspektiver På sigt skal servicecentrene være borgernes indgang til hele den offentlige sektor Visionen om en indgang til kommunen stemmer overens med tankerne i Strukturkommissionens endelige betænkning. Tankerne bag servicecentrene er blevet drøftet med Indenrigsministeren flere gange. I betænkningen tales der således om én indgang til kommunen – og servicecentrene i Københavns Kommune er konkret nævnt i denne sammenhæng. Fx lægges der op til, at kommunerne skal overtage nogle af statens opgaver på skatteområdet, samtidig med at borgerbetjeningen forbliver i kommunerne. Servicecentrene kan blive den første indgang i disse sager.

20 Kommunalreform Myndighedsopgaver på skatteområdet
+ Borgerbetjening på skatteområdet Inddrivelse + Opkrævning + Jobcentre (ændring af lokalcentre) + Pas og Kørekort + Øvrige statslige opgaver?

21 Servicecentrenes fremtid
Vil vi have bydelsrådshuse eller vil vi fortsætte med straksbetjening i servicecentre? Skal servicecentrene alene have personlig betjening - telefon, fax og behandles i ét call-center, behandling af selvbetjeningsansøgninger og tungere sagsbehandling sker i back office?

22 Servicecentrenes fremtid
Hvordan skal samarbejdet med staten opbygges? Afklaring af opgavesnitflader og sagsgange? Fælles offentlig selvbetjeningsportal? Fælles portal/uddannelse til medarbejdere? Samarbejde om telefoni? Fælles konceptudvikling?

23 Fælles borgerservice på vej


Download ppt "Servicecentre i København"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google