Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?"— Præsentationens transcript:

1 Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?
Af Gudrun Buhl, medlem af Gigtforeningen

2 Oversigt over oplæg Introduktion Forløb Konsekvenser
Hvad bør man lære?

3 Introduktion 62 år gammel Gigtpatient med dårlig hofte
Vil gerne være med til at forebygge, at andre skal igennem lignende forløb

4 Forløb Januar 2006: Fik konstareret dårlig hofte og fik en operationstermin indenfor 14 dage på Hvidovre hospital. Operation udskudt pga. sår på benet, der skulle heles først. Endte derfor med rollator/kørestol pga forværet tilstand Februar 2007: Hudtransplantation på Bispebjerg Hospital Begyndelsen af maj 2007: Hofteopereret på Hvidovre Hospital - en meget god oplevelse Den 14. maj: Brev fra Helsingør kommune om genoptræning med tekst i retning af ”De vil høre fra os hutigst muligt vedr. genoptræning.” Så skete der imidlertid ikke mere - jeg var bevilliget genoptræning med kørsel, men fik hverken besked om hvor eller hvornår den skulle begynde

5 Forløb Efter ca. 2 uger rykkede jeg efter svar, og fik besked om, at der var ventetid pga sygdom. De skulle nok kontakte mig. Efter endnu 2 ugers ventetid kontaktede jeg igen kommunen og fik samme besked samt at der var travlhed fordi sommerferien nærmede sig. Efter endnu 2 uger spurgte jeg, hvornår det blev min tur. Nu blev de irriterede over mine gentagne opringer og sagde de var stressede og havde travlt, og at jeg måtte vente.

6 Forløb I midt juli – efter ca. 2 ½ måneds ventetid – fandt jeg et privat genoptræningstilbud i Gilleleje, dvs. i en anden kommune. Jeg kontaktede derfor Helsingør Kommune og forespurgte om dette var i orden, hvilket de sagde ja til. Kørsel kunne imidlertid ikke komme på tale – det skulle vurderes af deres juridiske afdeling. Her var jeg ved at give op. Jeg havde en alvorligt syg mand og kunne ikke selv komme omkring. Heldigvis fik jeg hjælp af en nabo, som kørte mig til den genoptræning jeg havde ventet så længe på.

7 Forløb Så begyndte betalingsproblematikken med Helsingør Kommune. Fysioterapeuten sendte sin regning til kommunen, men fik aldrig pengene, på trods af rykkere fra ham og fra mig. Jeg fik bare at vide, at Helsingør Kommune skulle ikke betale for mine fysioterapiregninger. Jeg blev stædig og blev ved med at skrive til kommunen, at dette ikke var en almindelig fysioterapi regning, men en genoptræning jeg havde krav på efter min operation. Da sagen langt om længe endte i deres juriske afdeling blev regningen betalt - det tog et helt år.

8 Konsekvenser Træningsforløbet blev aldrig blev optimalt og var ikke nogen stor success – både fordi jeg havde ventet så længe og fordi jeg havde været meget dårlig inden operationen. Jeg føler jeg er blevet snydt for lidt livskvalitet, når nogle dygtige læger gør deres arbejde godt, og så den sidste del bare bliver tilsidesat.

9 Hvad bør man lære? Jeg føler denne sag kun er endt som den er fordi jeg selv havde energi til at holde fast, ellers tror jeg det var endt med slet ingen genoptræning. Så hold fast! Jeg håber, at der er kommet bedre genoptræningsmuligheder, når jeg engang skal have nye knæ og den anden hofte skiftet. Så hold hvad I lover (og skal)! Og jeg håber jeg kan være med til at hjælpe andre med mit lille indlæg – for genoptræning er vigtig, og vi har ret til den!

10 Tak for jeres opmærksomhed!


Download ppt "Hvad betyder ventetid for det enkelte menneske?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google