Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det vi vil Dansk Svømmeunion SVØM – Leg & Vind

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det vi vil Dansk Svømmeunion SVØM – Leg & Vind"— Præsentationens transcript:

1 Det vi vil Dansk Svømmeunion SVØM – Leg & Vind
Med udgangspunkt i Dansk Svømmeunions politiske program

2 Vision og mission Vision Mission Vi vil være Danmarks bedste
idrætsorganisation. Mission At skabe de bedste, sjoveste og mest motiverende rammer for udøvelse af vandidræt i Danmark.

3 Værdier Vi vil optræde og anerkendes som en idræt, der:
Er professionel og ambitiøs; som individ og som union stiler vi mod høje mål. Er ansvarlig; rollen som et af landets største idrætsforbund forpligter i forholdet til vores medlemmer, klubber og samfundet.

4 Værdier Er modig; vi står ved vores mål og meninger. Også i modvind.
Er ærlig og åben; vi siger hvad vi gør og vi gør, hvad vi siger. Skaber glæder og begejstring ved leg, læring og udvikling i vand.

5 Vi vil måle vores vision på, om:
vi løbende udvikler os, så vi har en af de tre bedste udviklingstendenser i antallet af medlemmer og antallet af medlemsklubber. vi har nemt ved at rekruttere de mest kvalificerede frivillige og ansatte. vi, som idrætsorganisation, er den foretrukne samarbejdspartner for omverdenen. vi har en god og stabil økonomi, som sikrer frihed/råderum til at gennemføre vores planer med konsekvens. vi har den bedste sportslige udvikling målt på internationale resultater.

6 Målgrupper/Interessenter

7 Bredde Ambition Målgrupper: Bredde
Vi vil igangsætte aktiviteter inden for vandpolo, spring, livredning og synkro. Vi vil udvikle nye kursustilbud. Breddekonsulenterne skal gøre det lettere at være frivillig leder. Facilitetsudvalget skal forbedre klubbernes adgang til vandtid. Vi vil konstant arbejde med nye aktivitetstilbud til klubberne.

8 Bredde Det har vi gjort Målgrupper: Bredde
Igangsat udviklingsforløb i spring og etableret et tværfagligt forum blandt sektionerne. Etableret en landsdækkende kursusafdeling, skrevet ny livredningsbog. Breddekonsulenter i den nye organisation. Iværksat facilitetsanalyse og etableret rådgivningstjeneste/ambulancetjeneste til klubberne. AquaCamp, Danmark Svøm Langt, udviklet nyt mærke- og prøvesystem, åbent vand-svømning. Etableret landsdækkende lederakademi-uddannelse.

9 Bredde Det vil vi gøre Målgrupper: Bredde
Udvikle et livredningskoncept for børn. Udvikle Aqua Beach Camp. Synliggøre vores tilbud om organisationsudvikling af klubberne. Etablere netværk for klubberne blandt andet på facilitetsområdet. Understøtte det lokale samarbejde imellem klub og svømmehallens ejer/leder. Etablere kurser for nye formænd og klubbestyrelser. Etablere regionale netværk blandt klubberne. Afholde årlige, regionale introaftener for nye frivillige i klubberne.

10 Elite Ambition Målgrupper: Elite
Vi vil have et godt udbud af mesterskaber. Vi vil have en dygtig landstrænerstab. Vi vil implementere det aldersrelaterede træningskoncept bredt. Vi vil tilbyde eliteledere og elitetrænere uddannelses- og udviklingsmuligheder. Vi vil have gode og tilgængelige elitefaciliteter. Vi vil arbejde på, at de allerbedste svømmere kan være semiprofessionelle. Vi vil arbejde på, at svømmerne får fleksible uddannelses- og jobtilbud.

11 Elite Det har vi gjort Målgrupper: Elite
Etableret dialogmøder for svømmeklubberne om mesterskabsstrukturen, nedsat arbejdsudvalg med henblik på udvikling af de regionale tilbud. Annonceret nationalt og internationalt med henblik på nyansættelse af landstræner pr. 1. januar 2009. Ansøgt om midler hos Team Danmark til implementering af ATK. Sonderet terrænet for eventuelt flytning af elitecentret. Påbegyndt arbejdet med at undersøge mulighederne for at svømmerne kan få økonomiske ressourcer, så de kan være semiprofessionelle. Afholdt dialogmøder med eliteklubberne i forbindelse med eliteplanen

12 Elite Det vil vi gøre Målgrupper: Elite
Fortsætte udviklingen med konkrete samarbejdsaftaler med svømmerne og klubberne, tættere dialog om udvikling. Dialog med TD om satsningen efter OL i Beijing. Forankre disciplinanalyser i alle SVØMs discipliner. Færdiggøre revision og udvikling af elitetræneruddannelsen. Fra 2009 tilbyde træner- og lederuddannelse til alle eliteklubber. Fortsætte udviklingen med testning af svømmere. Fokus på politik for ernæring. Arbejde på at udvikle antallet af eliteklubber i hele landet. Arbejde på at påvirke de besluttende myndigheder i forbindelse med etablering af anlæg hvor vi kan afholde internationale mesterskaber. Igangsætte et elitært åbent vand-projekt med henblik på dansk deltagelse i 10 kilometer ved OL i London i 2012.

13 Kommuner/myndigheder
Målgrupper: Kommuner/myndigheder Ambition Kommuner og myndigheder betragter os som ligeværdige partnere. Kommuner og myndigheder bruger vores ekspertise i vandidræt og hvad angår faciliteter. Kommuner og myndigheder opfatter, at vi bidrager til, at borgerne lever et sundere liv. Kommunerne opfatter den lokale svømmeklub som en god rollemodel for det øvrige klubliv i kommunen. Kommunen opfatter svømmeklubberne som en væsentlig samarbejdspartner på skolesvømningsområdet.

14 Kommuner/myndigheder
Målgrupper: Kommuner/myndigheder Det har vi gjort Gået i dialog med kommuner om duelighedsundersøgelse. Etableret samarbejde med svømmeklubberne om AquaCamps og med Halinspektørforeningen om Danmark Svøm Langt. Udgivelse af undervisningsmateriale med henblik på kvalitetsudvikling af svømmeskolerne i svømmeklubberne. Åbent vand-satsning: partnerskaber lokalt med svømmeklubber og kommuner. Samarbejde med Team Danmark kommunerne.

15 Kommuner/myndigheder
Målgrupper: Kommuner/myndigheder Det vil vi gøre Klubudvikling har højeste prioritet for bestyrelsen. Arbejde med en eventstrategi (samarbejde med svømmeklubber og byerne). Forsøge, via facilitetsudvalget, at forbedre dialogen imellem svømmeklubben, svømmehallen og kommunen.

16 Sponsorer/samarbejdspartnere
Målgrupper: Sponsorer/samarbejdspartnere Ambition Vores sponsorer og samarbejdspartnere føler, at de får ”value for money”. SVØM har sikret, at færre personer i Danmark drukner, og at alle kan livredde. SVØM sikrer, at sponsorer og samarbejdspartnere får styrket deres image som en virksomhed/organisation, der arbejder med sundhed og sikkerhed.

17 Sponsorer/samarbejdspartnere
Målgrupper: Sponsorer/samarbejdspartnere Det har vi gjort Vi er gode til at synliggøre vores sponsorer og samarbejdspartnere. Vi arbejder målrettet med livredning - også med bassindelen, således at TrygFonden oplever, at vi har en stærk og integreret livrednings-strategi.

18 Sponsorer/samarbejdspartnere
Målgrupper: Sponsorer/samarbejdspartnere Det vil vi gøre Fortsætte vores udvikling med ”åbenhed” og konstant indgå partnerskaber med relevante sponsorer og samarbejdspartnere. Arbejde på at udvikle en livredningskultur og gøre livredning til en bevægelse. Arbejde på partnerskaber med HKH Kronprinsesse Marys protektioner vedrørende sundhed: Hjerteforeningen med videre.

19 Danmarks Idræts-Forbund
Målgrupper: DIF Ambition Vi vil være det næststørste idrætsforbund i DIF. Vi vil anerkendes for at være gode til at fastholde de unge i vandsporten. Vi vil anerkendes for at være et foregangsforbund på ligestillingsområdet (vi vil vinde de kroner i 2010). Vi vil have et højt kvalificeret medlem i DIFs bestyrelse. Vi vil have et højt kvalificeret medlem i DIFs breddeudvalg.

20 Danmarks Idræts-Forbund
Målgrupper: DIF Det har vi gjort Etableret ny organisationsstruktur, så vi er tættere på klubberne blandt andet via de regionale breddekonsulenter. Vi har igangsat et ligestillingsprojekt. Vi søger på alle måder at gøre os synlige og søge indflydelse i DIFs besluttende organer. Vi udvikler løbende nye koncepter/aktiviteter til imødegåelse af fremtidens forventninger til foreningslivet.

21 Danmarks Idræts-Forbund
Målgrupper: DIF Det vil vi gøre Sætte fastholdelse af unge på dagsordenen. Fortsat arbejde intensivt med ligestillingsprojektet. Identificere mulige bestyrelses- og udvalgskandidater til DIF.

22 Team Danmark Målgrupper: Team Danmark Ambition Vi vil anerkendes for vores seriøse, ambitiøse og succesrige elitearbejde. Vi vil fortsat gøre os fortjent til en meget høj grad af Team Danmark finansiering. Fortsat arbejde meget tæt med Team Danmark også vedrørende det sociale og samfundsmæssige ansvar for de aktive.

23 Team Danmark Det har vi gjort
Målgrupper: Team Danmark Det har vi gjort Arbejdet tæt sammen med Team Danmark siden foråret 2002 (eliteplan 2002). Opnået en meget høj finansieringsgrad af elite- svømningen, som har gjort det høje ambitionsniveau muligt. Været fortaler for, at Team Danmark skal få kigget mere på de aktives uddannelses- muligheder.

24 Team Danmark Det vil vi gøre Sikre opbakning til eliteplan 2009-2012.
Målgrupper: Team Danmark Det vil vi gøre Sikre opbakning til eliteplan Fastholde den nuværende økonomiske støtte. Færdiggøre udviklingsprojektet omkring implementering af et etisk kodeks for konkurrencesvømning.

25 De frivillige Ambition
Målgrupper: De frivillige Ambition Vi vil anerkendes af de frivillige som værende en organisation, man føler stolthed over at være en del af. De frivillige i SVØM har et stærkt fællesskab og føler sig som en del af SVØM. SVØM er god til at udvikle frivillige ledere og give dem anerkendelse.

26 De frivillige Det har vi gjort Målgrupper: De frivillige
Knyttet de frivillige (særligt breddeklubberne) tættere på os via de regionale udvalg og bredde-konsulenterne. Afholdt dialogmøder med elite-klubberne. Etableret facilitetsnetværk og ambulancetjeneste samt rådgivning på facilitetsdelen. Etableret SVØMs lederakademi. Etableret en række årspriser, der uddeles på generalforsamlingen.

27 De frivillige Det vil vi gøre
Målgrupper: De frivillige Det vil vi gøre Afholde årlige, regionale introaftener for nye frivillige i klubberne. Afholde et årligt dagsarrangement for nye frivillige i unionens sektioner og udvalg. Udarbejde en plan for at kunne tilbyde profiltøj, blokke, kuglepenne med videre med henblik på fælles identificering. Jævnfør det politiske program: lederuddannelse skal tilbydes til alle. Etablere et ”hurra, jubii, jeg er blevet frivillig leder i en svømmeklub – kursus.

28 Sektioner/afdelinger/udvalg
Målgrupper: Sektioner/afdelinger/udvalg Ambition Vi vil anerkendes af sektionerne for at have sikret deres faglige og sportslige udvikling. Flere discipliner i flere klubber. Vi vil anerkendes af sektionerne som en organisation, der giver god faglig rådgivning. Vi har skabt en IT-platform, der gør det lettere for sektionerne at kommunikere. Vi vil have en sponsor til alle vores aktiviteter.

29 Sektioner/afdelinger/udvalg
Målgrupper: Sektioner/afdelinger/udvalg Det har vi gjort Etableret udviklingsforløb for springsektionen. Er i fuld gang med livred- ningsstrategien. Bestyrelsesmedlemmerne deltager i sektionsmøderne. Breddekonsulenterne skal også arbejde med sektionernes udvikling. Etableret tværgående forum for alle sektioner. Inviteret til et årligt dagsarrangement for alle nye sektionsmedlemmer.

30 Sektioner/afdelinger/udvalg
Målgrupper: Sektioner/afdelinger/udvalg Det vil vi gøre Udvikle trænerkurser for alle discipliner. Tilbyde et årligt kursus for alle nye sektionsmedlemmer efter områdemødet. Udvikle konceptet for det tværgående forum/nytårskuren. Arbejde på at medlemsregistreringen hos DIF gøres enklere.

31 Den offentlige holdning
Målgrupper: Den offentlige holdning Ambition Vi vil anerkendes som en nuanceret organisation med mange gode tilbud. Vi er/og vil fortsætte med at være anerkendt som den førende vidensorganisation på livredningsområdet. SVØM har gode aktiviteter, der altid er præget af velovervejet planlægning. Vi vil anerkendes for vores høje kompetence inden for al vandsport.

32 Den offentlige holdning
Målgrupper: Den offentlige holdning Det har vi gjort Skrevet en livredningsbog, der henvender sig til alle. Udgivet en dvd, der henvender sig til alle med interesse for børn og svømmeoplæring. Fået et bestyrelsesmedlem i Rådet for Større Badesikkerhed. Afholdt et jubilæumsår med mange vellykkede aktiviteter (åbent vand).

33 Den offentlige holdning
Målgrupper: Den offentlige holdning Det vil vi gøre Når arbejdet med den interne kommunikations- strategi er på skin- ner, vil vi arbejde videre med den eksterne kommunikations-strategi. Vi vil fortsat udgive relevant litteratur, som også menigmand kan have glæde af. Vi vil udvikle åbent vand-arrangementer, som retter sig mod alle borgere i samarbejde med klubberne.

34 Ansatte Målgrupper: Ansatte Ambition De ansatte er/skal fortsætte med at være anerkendte og nyde respekt hos de frivillige ledere. De ansatte skal opleve en faglig og personlig udvikling ved at arbejde i SVØM. De ansatte skal være stolte af at arbejde i et proaktivt og moderne arbejdsmiljø. De ansatte skal opleve en klar rollefordeling med hensyn til ansvar og kompetence i forhold til de frivillige ledere.

35 Ansatte Det har vi gjort
Målgrupper: Ansatte Det har vi gjort Skabt en administration med et fagligt miljø, der udvikler og er proaktivt. Været imødekommende overfor ønsker om efteruddannelse. Været proaktive overfor de frivillige ledere i klubberne. Arbejder hele tiden på at være servicemindede overfor de frivillige ledere.

36 Ansatte Målgrupper: Ansatte Det vil vi gøre Videreudvikle services, der gør det lettere at være frivillig leder – med fokus på IT-siden. Strukturere adgangen til efteruddannelse via personlige udviklingsplaner. Være mere proaktive i forhold til udviklingen af de mindre discipliner.

37 Pressen Målgrupper: Pressen Ambition Pressen anerkender os for at levere gode historier og billeder. Pressen anerkender os for at deltage aktivt i den offentlige debat. Pressen anerkender vores hjemmeside for altid at være opdateret og spændende. Pressen abonnerer naturligvis på vores nyhedsbreve. Pressen anerkender vores indsats for at redde liv og vores seriøse elitearbejde. Pressen møder talstærkt op ved vores arrangementer og events.

38 Pressen Det har vi gjort
Målgrupper: Pressen Det har vi gjort Etableret kvalitetskontrol på alle pressemeddelelser (relevans). Blevet langt mere proaktive i forbindelse med direkte henvendelser til journalister (særligt, når vi holder pressemøder). Er altid lettilgængelig ved de store nationale og internationale mesterskaber. Medietrænet vores svømmeprofiler.

39 Pressen Målgrupper: Pressen Det vil vi gøre Udarbejde en ekstern kommunikationsstrategi, der blandt andet skal indeholde: Meget mere deltagelse i den offentlige debat, skrive klummer, læserindlæg med videre. En nyhed på hjemmesiden hver dag. Blogs til bestyrelsen, svømmeprofilerne med videre.

40 Potentielle klubber Ambition
Målgrupper: Potentielle klubber Ambition Nye klubber skal finde det attraktivt at blive medlem af SVØM. Nye klubber skal anerkende os for vores høje serviceniveau og gode aktivitetstilbud. Nye klubber skal anerkende os for at have sikret dem et godt netværk lokalt, regionalt og nationalt.

41 Potentielle klubber Det har vi gjort
Målgrupper: Potentielle klubber Det har vi gjort Etableret en regional konsulenttjeneste og regionale udvalg. Etableret netværksmøder for klubberne. Klubudvikling udgør det højest prioriterede satsningsområde for bestyrelsen og administrationen. Man kan kun blive dansk mester eller svømme på landsholdet som medlem af SVØM.

42 Potentielle klubber Det vil vi gøre
Målgrupper: Potentielle klubber Det vil vi gøre Breddekonsulenterne skal ud fra en prioriteret plan tage kontakt til alle ikke-medlems klubber. Alle aktivitetstilbud skal være meget synlige på hjemmesiden. Via implementeringen af det politiske program skal vi udvikle vores aktivitetstilbud.


Download ppt "Det vi vil Dansk Svømmeunion SVØM – Leg & Vind"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google