Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det gamle og det nye menneske. Ef 4,17-24. v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det gamle og det nye menneske. Ef 4,17-24. v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede."— Præsentationens transcript:

1 Det gamle og det nye menneske. Ef 4,17-24. v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede i sindet og fremmede for livet i Gud i deres uvidenhed og deres hjertes forhærdelse. v19 I deres afstumpethed har de hengivet sig til udsvævelse, så de af griskhed begår alle slags urene handlinger. v20 Sådan har I ikke lært om Kristus, v21 så sandt som I har hørt om ham og er blevet oplært i ham, sådan som det er sandhed i Jesus, v22 at I skal aflægge det gamle menneske, som hører til jeres hidtidige levned, og som ødelægges af sine forføreriske lyster, v23 og at I skal fornyes i sind og ånd v24 og iføre jer det nye menneske, skabt i Guds billede med sandhe- dens retfærdighed og fromhed. v.17-19: Paulus beskriver det liv vantro mennesker lever, det liv, som de var en del af, før de blev kristne v.20: De er blevet undervist om det nye liv som en kristen v.22: Der er noget i en kristen, som bedst kan lide det gamle liv v.23: Modtag kraft og fornyelse fra Gud v.24: Lev det nye liv, du er frigjort til. Det er din ret!

2 JEG JEG En unik person: Udseende Udseende Evner Evner Psyke Psyke Følelser Følelser Livshistorie Livshistorie Krop, sjæl og ånd Krop, sjæl og ånd Ugens løfte Det var dig, der dannede mine nyrer, du flettede mig sammen i min mors liv. Jeg takker dig, fordi jeg er underfuldt skabt, underfulde er dine gerninger, jeg ved det fuldt ud! (Salme 139,13-14)

3 JEG JEG En unik person: Udseende Udseende Evner Evner Psyke Psyke Følelser Følelser Livshistorie Livshistorie Krop, sjæl og ånd Krop, sjæl og ånd JEG JEG KRISTUS JEG Det gamle jeg (Synden) (Synden) I SYNDEN I KRISTUS GUD FLYTTER OS IND I EN NY VIRKELIGHED Vredens barn / Djævelens ’barn’ I DJÆVELENS RIGE Nådens barn / Guds barn I GUDS RIGE

4 Det gamle og det nye menneske. Ef 4,17-24. v20 Sådan har I ikke lært om Kristus, v21 så sandt som I har hørt om ham og er blevet oplært i ham, sådan som det er sandhed i Jesus, v22 at I skal aflægge det gamle menneske, som hører til jeres hidtidige levned, og som ødelægges af sine forføreriske lyster, v23 og at I skal fornyes i sind og ånd v24 og iføre jer det nye menneske, skabt i Guds billede med sandhedens retfærdighed og fromhed. V. 20: De er blevet undervist om det nye liv som en kristen. V. 22: Der er noget i en kristen, som bedst kan lide det gamle liv V. 23: Modtag kraft og fornyelse fra Gud! V. 24: Lev det nye liv, du er frigjort til. Det har du ret til!


Download ppt "Det gamle og det nye menneske. Ef 4,17-24. v17 Det siger jeg da og vidner om i Herren: Lev ikke længere som hedningerne, tomme i deres tanker, v18 formørkede."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google