Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:"— Præsentationens transcript:

1

2 Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:

3 1. Forholdet mellem hovedmenuen og venstremenuen mangler en logisk sammenhæng.

4 2. Tomme sider betragtes som endestationer, testbrugerne ser ikke teksten: ”se menupunkterne til venstre”.

5 3.Zoo.dk's søgefunktion fungerer ikke optimalt.

6 Udover de tre problemer, fandt vi følgende mindre usability svagheder: 1. Brugen af Zoos smukke billeder er ikke brugt optimalt. Billederne i indholdsboksen virker distraherende. Testpersonerne troede at det var links. Brug billederne strategisk eller slet ikke, dvs. galleri eller mindre thumbnails, som ikke misforstås som links.

7 2. Vi har også fundet nogle eksempler hvor eksterne link ikke fungerer som de skal. 3. Det kan være svært at få et overblik over hvad sitet indeholder. Dette er især tilfældet når man skal fra niveau 2 til niveau 3 i strukturen. 4. I haven er der lagt vægt på god tilgængelighed for handicappede. Desværre har vi fundet ud af at dette ikke er tilfældet på Zoo.dk, hvor flere vigtige tekniske forhold var glemt. Dette betyder at folk med specielle browsere kan have svært ved at manøvrere optimalt på sitet.

8 Forbedringer På kort sigt: Programmer sitet så det bliver handicap-venligt – skriv ALT-tags til billeder Ordne eksterne links – de skal åbne i et nyt vindue Lav site-map, det giver godt overblik. På lang sigt: Lav en ny navigationsstruktur Lav konsistens i layoutet, at indholdboks konsistens har den samme type indhold altid Forbedre søgefunktionen, så den giver relevante resultater, hvor søgeordet er highlightet i resultaterne


Download ppt "Gennem vores undersøgelser af zoo.dk har vi fundet ud af sitets tre største usability problemer:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google