Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI"— Præsentationens transcript:

1 Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI
Microsoft.dk/ls Tips & tricks Ressourcer og skabeloner Praksis-eksem-pler It kan gøre arbejdet med læringsstile nemmere.

2 Læringsstile og it Her vil lærere få tips og tricks til, hvordan de kan organisere brugen af it i undervisningen, så det understøtter læringsstile. Byg på den viden og praksis du har i forvejen, og sæt det skridt for skridt ind i en læringsstils-sammenhæng. God fornøjelse

3 Citat fra Pixibogen Læringsstile og IT
”Enhver underviser ved, at børn er meget forskellige. Lige så forskellige børn er, lige så forskellig er deres måde at lære på. Børns læringsstil er individuel. IT er et IT er et fantastisk værktøj til at understøtte børns mange måder at lære på, samtidig med at IT er et læringsmedie alle børn i skolen er fortrolige med”

4 Hvordan laver man en lærerig præsentation?
Hvis man planlægger en power point som en del af en fremlæggelse, bør man tage højde for at modtagernes forskellige læringsstile tilgodeses. Både lærer og elever bør have denne bevidsthed. Nogle lærer bedst trin for trin, mens andre skal kende helheden og rammerne, før de kan forstå enkelthederne. Start derfor altid først med helheden og uddel kopi af dias-oversigten. Nogle lærer bedst ved at se billeder: fotos, tegninger, grafik, video mv. Mange har brug for selv at sætte ord på det de oplever, så der skal være små pauser (1-2 min.) hvor der kan stilles spørgsmål eller tænkes højt med sidemanden. Husk Uddel udskrift af dias-oversigten. Forklar først helheden. Er der grafik der kan understøtte indholdet? Brug farver overskueligt. Giv tid og rum til at lære.

5 Send på flere kanaler Husk
Til en præsentation i power point kan man bruge mange forskellige input,: video, billeder, lyd, video mv., og dermed tilgodese flere forskellige læringsstile. En power point er organiseret logik fremad-skridende og tilgodeser nemt analytiske. Med en helhedorienteret introduktion og inddragelse af farver, billeder og lyd kan de globale også blive tilgodeset. I power point kan man indtale kommentarer i sin præsentation, så elever der finder det svært at stå overfor klassen, kan indspille præsentationen – og nemt øve flere gange. Når materiale bliver præsenteret på flere forskellige måder, er der størst chance for at flest lærer mest. Husk Mediernes ligeværd: en god speak er lige så god som en tekst. Alle læringsstile er ligeværdige. Det skal være sjovt at lære – og undervise!

6 Forbered det kreative arbejde
Du kan som lærer gøre meget for, at de fysiske rammer ikke modarbejder elevernes læringsstile. Du bør sikre at der er mulighed for at arbejde i ro/med musik/ med bevægelse. Flere rum er godt, men headsets ekstra lamper og brug af udenoms arealer (uderum) løser modsatrettede interesser. Interaktive whiteboards giver mulighed for at kinæstetiske lærerende bruger kroppen i arbejdet med it. Vær nysgerrig – lad ikke din egen læringsstil sætte grænser for andre. Prøv det af, måske er det bedst for nogen beholde jakken på i klassen. Måske er musik ikke forstyrrende med fokuserende. Husk Hvilke områder uden for klassen kan inddrages i læringsmiljøet? Hav headsets og ekstra lamper til udlån. Book lokalet med IWB Vær nysgerrig.


Download ppt "Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google