Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spørgsmål: Hvordan beregner jeg vinklen, når jeg kender sinus til vinklen? (eller cosinus eller tangens til vinklen)? Jeg har forsøgt med at sætte sinus.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spørgsmål: Hvordan beregner jeg vinklen, når jeg kender sinus til vinklen? (eller cosinus eller tangens til vinklen)? Jeg har forsøgt med at sætte sinus."— Præsentationens transcript:

1 Spørgsmål: Hvordan beregner jeg vinklen, når jeg kender sinus til vinklen? (eller cosinus eller tangens til vinklen)? Jeg har forsøgt med at sætte sinus til vinklen i -1 som på lommeregneren, eller at skrive invert foran. Intet hjælper. Eksempel: Hvordan finde jeg størrelsen af en vinkel i grader, når sinus til vinklen er f.eks. 0,4?

2 Når man kan finde en vinkelstørrelse ud fra en kendt sinus-værdi (eller cosinus- eller tangens-værdi), gøres det ved at finde den inverse eller omvendte sinus.

3 Når man kan finde en vinkelstørrelse ud fra en kendt sinus-værdi (eller cosinus- eller tangens-værdi), gøres det ved at finde den inverse eller omvendte sinus. På lommeregnere og i matematikprogrammer gøres det på samme måde, men de taster, man skal bruge til dette, har forskellige navne: sin-1, inv sin eller arcsin.

4 Når man kan finde en vinkelstørrelse ud fra en kendt sinus-værdi (eller cosinus- eller tangens-værdi), gøres det ved at finde den inverse eller omvendte sinus. På lommeregnere og i matematikprogrammer gøres det på samme måde, men de taster, man skal bruge til dette, har forskellige navne: sin-1, inv sin eller arcsin. I Excel er det funktionen arcsin, der beregner vinkelstørrelsen ud fra en kendt sinusværdi.

5 Når man kan finde en vinkelstørrelse ud fra en kendt sinus-værdi (eller cosinus- eller tangens-værdi), gøres det ved at finde den inverse eller omvendte sinus. På lommeregnere og i matematikprogrammer gøres det på samme måde, men de taster, man skal bruge til dette, har forskellige navne: sin-1, inv sin eller arcsin. I Excel er det funktionen arcsin, der beregner vinkelstørrelsen ud fra en kendt sinusværdi. Og husk så lige, at Excel regner med vinkler i radianer – så det skal der altså tages højde for i udregningen!

6 Når du i en celle indtaster
=arcsin(0,4)

7 Når du i en celle indtaster
=arcsin(0,4) … beregner Excel længden af det stykke cirkelbue, der har en sinusværdi på 0,4 i en enhedscirkel

8 Når du i en celle indtaster
=arcsin(0,4) … beregner Excel længden af det stykke cirkelbue, der har en sinusværdi på 0,4 i en enhedscirkel og giver dig resultatet: 0,411517

9 Hvis du vil have resultatet i grader i stedet for radianer, skal du indtaste:
=grader(arcsin(0,4))

10 Hvis du vil have resultatet i grader i stedet for radianer, skal du indtaste:
=grader(arcsin(0,4)) … og resultatet returneres nu i grader

11 Hvis du vil have resultatet i grader i stedet for radianer, skal du indtaste:
=grader(arcsin(0,4)) … og resultatet returneres nu i grader Altså: sin-1(0,4) = 23,58o


Download ppt "Spørgsmål: Hvordan beregner jeg vinklen, når jeg kender sinus til vinklen? (eller cosinus eller tangens til vinklen)? Jeg har forsøgt med at sætte sinus."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google