Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv."— Præsentationens transcript:

1 Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv

2 27.11.2008LEVS2DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Formål At uddybe kostrådene og at skabe grundlag for at gøre den officielle rådgivning om sund kost mere konkret, fleksibel, nærværende og praktisk, og dermed mulighed for at få flere danskere til at spise sundt I projektet: udvikles relevante og fleksible anbefalede kostindtagsmønstre, for at den enkelte forbruger nemmere kan tilpasse den officielle rådgivning til individuelle præferencer. formidles og afprøves de anbefalede kostindtagsmønstre i danske familier, med vægt på at undersøge hvordan kostanbefalingerne anvendes og implementeres i praksis.

3 27.11.2008LEVS3DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Baggrund Aldrig har vi haft adgang til så meget information om ernæring. Stadig mange der har uhensigtsmæssige kostvaner. Hver tredje dansker får hovedparten af sin viden om ernæring gennem tv, radio og aviser. Markedet er præget af “pseudo-eksperter” med kontroversielle budskaber. Formidling omkring enkeltstående forskningsresultater. Det fører til mange løsrevede budskaber i pressen. Helhedssyn i ernæringsoplysning er en stor udfordring

4 27.11.2008LEVS4DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Udgangspunkt/udvikling Aktuelle kostmønstre i den danske befolkning identificeret fra De nationale kostundersøgelser (fx et kød, kartoffel, sovse mønster etc.) Undersøgelse af madkultur/præferencer samt kommunikationskultur (målgruppeanalyse) hos familier med de aktuelle kostmønstre. Modificering af de aktuelle kostmønstre til gældende anbefalinger, men med bevarelse af oprindelige karakteristika/præferencer. Opnår viden om hvad der er vigtigt, at få med i kosten for at opfylde anbefalingerne under hensyntagen til præferencer i de aktuelle kostmønstre

5 27.11.2008LEVS5DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Omsætning/formidling Demonstrerer at det godt kan hænge sammen – bl.a. ved at omsætte de udviklede kostindtagsmønstre til mad og måltider og afprøve dem i praksis. Udfra den viden der tidligere er opnået (udviklingen af kostindtagsmønstrene, madkultur og kommunikationsanalysen, samt omsætningen til mad og måltider) udvikles forskellige inspirationsredskaber (tips, ideer m.m.), der skal inspirere familierne, der senere skal afprøve kostindtagsmønstrene. Der udvikles også kommunikationsredskaber afhængigt af kommunikationsanalysen som skal støtte familierne i den senere afprøvning. Sikre forankring af madkultur- og kommunikations analysens resultater i formidling/kommunikationen i projektet.

6 27.11.2008LEVS6DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Afprøvning/evaluering Undersøge, i case studier, om de anbefalede kostindtagsmønstre er praktisk anvendelige i danske børnefamilier. Ligeledes hvordan kostindtagsmønstrene anvendes og implementeres i familierne. Viden om hvorvidt det er muligt at lave mad og spise efter de anbefalede kostindtagsmønstre og viden om hvordan kostanbefalinger anvendes og implementeres i familier. Evaluering af og viden om anvendelsen og tilstrækkeligheden af informationsredskaberne, der kan anvendes i en evt. videreformidling.

7 27.11.2008LEVS7DTU Fødevareinstituttet, Danmarks Tekniske Universitet Der ansøges i samarbejde med Fødevarestyrelsen Industrien – brancherne (det arbejdes der pt. med) Tidshorisont: Ansøgning 14. april 2009 Projektstart senest 01.01. 2010


Download ppt "Spis sundt – valget er dit Anja Biltoft-Jensen Afdeling for Ernæring Ansøgning til FødevareErhverv."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google