Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Modus En af verbets bøjningskategorier (tempus fremstiller en situationen i en bestemt tid, aspekt lægger en bestemt synsvinkel på, afgrænsethed). Modus:

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Modus En af verbets bøjningskategorier (tempus fremstiller en situationen i en bestemt tid, aspekt lægger en bestemt synsvinkel på, afgrænsethed). Modus:"— Præsentationens transcript:

1 Modus En af verbets bøjningskategorier (tempus fremstiller en situationen i en bestemt tid, aspekt lægger en bestemt synsvinkel på, afgrænsethed). Modus: måde, fremstiller en situation på en bestemt måde mht. realitet.

2 Imperativ fremstiller en situation som et påbud: ¡Ven!

3 Indikativ fremstiller en situationen som reel:
Es cierto que Juan viene. Creo que Juan viene.

4 Konjunktiv fremstiller ikke en situation som reel (forklar negativ definition), hvilket kan give sig udslag i to betydninger: 1. at den er irreel: Quiero que Juan venga. No creo que Juan vaya a venir. No es cierto que Juan vaya a venir. 2: at den er reel, men at modtager måske allerede ved det - fokus flyttes til overordnet udtryk: Me alegra que Juan venga.

5 Der skal vælges en modus i enhver sætning (og sætningstype)
Der skal vælges en modus i enhver sætning (og sætningstype). Det er vigtigt at forstå betydning af en forskellige modi, men praktisk også at kunne noget udenad. Nogle verber i en overordnet sætning efterfølges altid af modus, mens andre kan efterfølges af både indikativ og konjunktiv. Afhænger af deres betydning.


Download ppt "Modus En af verbets bøjningskategorier (tempus fremstiller en situationen i en bestemt tid, aspekt lægger en bestemt synsvinkel på, afgrænsethed). Modus:"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google