Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Orienterende folder om skolereformen på Nørre Aaby Skole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Orienterende folder om skolereformen på Nørre Aaby Skole"— Præsentationens transcript:

1 Orienterende folder om skolereformen på Nørre Aaby Skole

2 Velkommen til en helt anderledes og bedre skole.
Efter sommerferien starter vi med en ny og anderledes folkeskole. Vi har forberedt os rigtig længe for at være klar til det nye skoleår. Selvom vi synes, at vi har forberedt os flittigt og godt, er der stadig rammer og forhold, som vi skal videreudvikle på i det nye skoleår. Det handler bl.a. om udvikling af den åbne skole, motion og bevægelse og strukturen for lektiecafeen. Vi følger også spændt udviklingen i den begrænsede SFO. Vi vil sammen med den nye skolebestyrelse således løbende i det nye skoleår evaluere reformens implementering. Vi vil gøre det i dialog med elever og forældre. Jeg vil på de næste slides gennemgå de forskellige elementer i reformen. Lars Drud

3 Formål Reformen har tre overordnede mål:
Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold til faglige resultater. Tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

4 Styrket faglighed Højere fagligt niveau i dansk og matematik
Forenkling af de faglige mål. (Fælles mål). Alle elever skal lære så meget, de kan.

5 Den forlængede skoledag
Skoledagen bliver markant længere. Således øges skoledagen for indskolingen med 1 time og 20 minutter. Det skyldes, at rammen om skoledagen opgøres i klokketimer. På Nørre Aaby Skole har vi valgt fortsat at opgøre fagene i lektioner på 45 minutter. Det giver ændrede ringetider. Den forlængede skoledag skulle give mulighed for mere læring. Den forlængede skoledag skule give mulighed for mere varieret læring og træning. Herunder automatiseringer.

6 Skoletider 0.kl – 3.kl. 7.55 - 13.55 = 30 timer om ugen
NB! Det er frivilligt at gå til lektiecafé de første år af reformen. NB! Præst på 7. årgang lægges om morgenen. Det betyder, at eleverne på 7. årgang får skoledage til kl

7 Ringetider 7.55 – 8.40 1. lektion 8.40 – 9.25 2.lektion
9.25 – Frikvarter 9.45 – lektion 10.30 – lektion 11.15 – Spise i klassen 11.25 – Frikvarter 11.55 – lektion 12.40 – Frikvarter 12.50 – lektion 13.35 – Frikvarter 13.45 – lektion 14.30 – lektion 14.55 – Modul

8 Skolebussen Skolebussen kører til skolen om morgenen og er på skolen 7.45. Skolebussen kører fra skolen kl , og Bussen kører ikke indimellem disse tidspunkter. Det får også den betydning, at elever ikke sendes hjem inden klokken 13.55, og at de afledte dage som første skoledag og sidste skoledag går fra 7.55 og til Fravælger eleverne lektiecafeen, skal de selv sørge for hjemtransport. Lærerne er fortsat i klasserne 10 min før ringetid, dvs

9 Styrket fremmedsprog Engelsk fra 1. klasse. Tysk fra 5. klasse.
Eleverne på 8. og 9. årgang får forsat de højere gamle timetal i tysk.

10 Understøttende undervisning
Kan gives af lærere, pædagoger eller andre med relevante kvalifikationer. Lærerne har det overordnede ansvar for læringen set i forhold til fælles mål. Formål: at hæve det faglige niveau. Praktisk konkret undervisning. Andet indhold: UEA-undervisning, ”klassens time”, obligatoriske emner, motion og bevægelse.

11 Lektier Skolens mål med lektier:
Lektier er en del af elevens studiearbejde. Lektier kan styrke elevens kompetencer ved ekstra træning, repetition, reproduktion, øvelse og styrkelse af i forvejen indøvede områder. Lektier kan gives på alle årgange og i passende mængde, så ingen elev belastes unødigt. Det tilstræbes, at lektier gives indenfor et område, hvor eleven er bekendt med arbejdsmåden og behandlingen af stoffet, så lektierne bliver træning i kendt område.

12 Lektiehjælp/faglig fordybelse
Det er obligatorisk for skolen af tilbyde lektiehjælp med henholdsvis 2 timer i indskoling, 3 timer på mellemtrin og med 2 timer i udskolingen. Tilbuddet er frivilligt for elever de første år. De elever fra indskolingen, som ikke tilvælger tilbuddet, skal have et gratis pasningstilbud i SFO-en i de to timer lektiecafenen foregår. Tilbuddet placeres om eftermiddagen.

13 Lektiecafé Tider og steder – se informationsseddel efter sommerferien
Tilmelding og aftaler – se informationsseddel efter sommerferien

14 Mere motion og bevægelse
Kravet er: 5 gange 45 minutters motion og bevægelse om ugen. Det kunne være 2 lektioner idræt, 1 lektion understøttende undervisning og 2 gange motion indlagt i fagene. = idræt og ”bånd”.

15 Den åbne skole Åbner skolen mod det omkringliggende samfund.
Samarbejder med idræts- kultur og foreningsliv i skolen. Samarbejder med musikskolen, billedskole, kultur og naturskoler. Der er allerede samarbejdssamtale med musikskolen, Ungdomsskolen og UU. NB! Vi orienterer løbende om vores tiltag på dette område.

16 Samarbejde med musikskolen.
Som noget nyt indledes et udvidet samarbejde med musikskolen. Det betyder, at der: 1. årgang - obligatorisk - Musik og bevægelse 2. – 3. årgang – frivilligt – kor i ”båndet” 4. årgang – obligatorisk – ”Blæsehold”

17 Lærernes arbejdstid Lærerne får nye arbejdstider. Alle lærere får tilstedeværelsespligt på skolen i nedenstående omfang. Til gengæld arbejder de ikke udenfor disse arbejdstider, uden at der er skolearrangementer: 40 timer om ugen i 42 uger Lærerne arbejder første og sidste uge i elevernes sommerferie. Der bliver en lang arbejdsdag om onsdagen til kl

18 SH- samarbejde Skolehjem samarbejdet ændrer sig. Det skyldes bl.a. ændrede betingelser i lærernes arbejdstider. Forældremøder = aften (fortsat) Klasseforældreråd = aften (fortsat) Klassearrangementer og skolefester = aften SH-samtaler = inden for lærerens/pædagoens arbejdstid. Nyt! Daglig kontakt = indenfor lærerens/pædagoens arbejdstid. Nyt! Læreren/pædagogen ringer måske i jeres arbejdstid! Nyt! Brug skoleintra. Akut = ring til ledelsen

19 Skole arrangementer På Nørre Aaby Skole har vi valgt at fortsætte med de gode traditioner, vi har haft gennem flere år. Se skolens kalender på skoleintra. Således har vi fortsat: Skolefest i uge 6. (NB! Er flyttet fra uge 7, da vinterferien er flyttet) Juleklippedag i uge 48 Lejrskole på 6. årgang Hytteture i 0., 2. og 4. årgang. Rystsammentur i de nye 7. klasser 5 A-uger 5 fagdage. Klassearrangementer. NB! Lærerne kan afspadsere, når disse arrangementer ligger udenfor de normale arbejdstider.

20 Klasselærer og klassens tid
Klassens tid ligger i den understøttende undervisning. Opgaven som klasselærer kan uddelegeres til flere. På Nørre Aaby Skole har alle en traditionel klasselærer. Nogle klasser har delt klasselærerfunktion og alle klasser får en ”viceklasselærer”. Arbejdsfordelingen mellem ”klasselærerne” aftales indbydes og meddeles forældrene.

21 Ny Valgfagsordning Kommunalbestyrelsen kan godkende nye valgsfagstemaer. Valgfag skal indgå i projektopgaven. Valgfag fra 7. – til 9. klasse. Valgfag er etårige (bortset fra håndværk, design og madkundskab, tysk og fransk). På Nørre Aaby Skole indføres fire linjer: A: Science linje B: Globalisering og international linje C: Krop og bevægelse. D: Innovation, kreativitet og udtryksformer. Der er delt foldere ud og eleverne har valgt valgfag. Desuden tilbyder ungdomsskolen fransk, spansk, ”klar til uddannelse” og arbejdskendskab.

22 UEA-undervisning som kommer til at hedde: Uddannelse og job
Der ydes en ekstra indsats for at få en sammenhæng i det lange perspektiv fra daginstitution – skole – ungdomsuddannelse. Det gøres bl.a. ved øget fokus på Uddannelse og job. Uddannelses-, erhvervs- og arbejdsmarkedsorientering. Fra 0. klasse og til 9. klasse. Obligatorisk emne.

23 Håndværk, design og madkundskab
Håndværk, design og madkundskab erstatter håndarbejde, sløjd og hjemkundskab. Foregår i 4. til 7. klasse. Der informeres særskilt om disse fag.

24 Mere trivsel Variation Bedre målopfyldning
Sammenhold, spejling, medleven Relationsarbejde Relationsarbejdet: Klasselærerfunktions/kontaktlærerfunktionen/pusterum Bedre samspil mellem skole og hjem.

25 Fortsat udvikling Som skrevet i indledningen vil vi løbende evaluere virkningerne af skolereformen. Nørre Aaby Skole er også specifikt udvalg af Undervisningsministeriet til at blive evalueret over de næste år. I næste år har vi således flere udviklings-projekter og udviklings-fokus. Vi synes bestemt, vi går ind til en spændende implementering af skolereformen.

26 Udviklings-projekter
Individuelle læringsmål Internationalt samarbejde Valgfag Bedre forældresamarbejde Åbne skole Det lange perspektiv – robusthed Genrepædagogik

27 Udviklings-fokus Motion og bevægelse Kompetenceudvikling
Tidlig sprogstart Samarbejde mellem lærere og pædagoger Lektiecafé Nye fælles mål Åbne Skole UEA-undervisning Samarbejde i team Ledelsens supervision i praksis


Download ppt "Orienterende folder om skolereformen på Nørre Aaby Skole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google