Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spørgsmål: Hvordan laver man søjlediagrammer i Excel, hvor x-aksen ikke skal starte med værdien 1? Eksempel: Jeg vil gerne lave et diagram, der illustrerer.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spørgsmål: Hvordan laver man søjlediagrammer i Excel, hvor x-aksen ikke skal starte med værdien 1? Eksempel: Jeg vil gerne lave et diagram, der illustrerer."— Præsentationens transcript:

1 Spørgsmål: Hvordan laver man søjlediagrammer i Excel, hvor x-aksen ikke skal starte med værdien 1? Eksempel: Jeg vil gerne lave et diagram, der illustrerer fordelingen af skostørrelser i en klasse. Her er det jo ikke smart at starte med værdien ”1” på x-aksen!

2 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Data indtastes i Excel som det ses til højre:

3 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Data indtastes i Excel som det ses til højre. Kolonnen med hyppighederne afmærkes, da det er dem, vi vil have afbildet:

4 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Data indtastes i Excel som det ses til højre. Kolonnen med hyppighederne afmærkes, da det er dem, vi vil have afbildet. Vælg ikonet for diagram, og diagramguiden startes

5 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Data indtastes i Excel som det ses til højre. Kolonnen med hyppighederne afmærkes, da det er dem, vi vil have afbildet. Vælg ikonet for diagram, og diagramguiden startes. Vælg Søjle – grupperet søjle

6 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Data indtastes i Excel som det ses til højre. Kolonnen med hyppighederne afmærkes, da det er dem, vi vil have afbildet. Vælg ikonet for diagram, og diagramguiden startes. Vælg Søjle – grupperet søjle … og tryk Udfør

7 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
… og ”søjlediagrammet” er færdigt – men med værdierne 1, 2, 3… på x-aksen. Disse værdier skal ændres i overensstemmelse med data (36, 37, 38…)

8 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
… og ”søjlediagrammet” er færdigt – men med værdierne 1, 2, 3… på x-aksen. Disse værdier skal ændres i overensstemmelse med data (36, 37, 38…) Højreklik på den hvide baggrund i diagrammet for at vælge det (der kommer håndtag på diagrammet)

9 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
… og ”søjlediagrammet” er færdigt – men med værdierne 1, 2, 3… på x-aksen. Disse værdier skal ændres i overensstemmelse med data (36, 37, 38…) Højreklik på den hvide baggrund i diagrammet for at vælge det (der kommer håndtag på diagrammet) Højreklik så på den grå baggrund

10 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
… og ”pindediagrammet” er færdigt – men med værdierne 1, 2, 3… på x-aksen. Disse værdier skal ændres i overensstemmelse med data (36, 37, 38…) Højreklik på den hvide baggrund i diagrammet for at vælge det (der kommer håndtag på diagrammet) Højreklik så på den grå baggrund, og menuen for diagrammet åbnes

11 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata…

12 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata… … og du kan nu se, at der ikke er valgt værdier til x-aksen (kategoriaksen).

13 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata… … og du kan nu se, at der ikke er valgt værdier til x-aksen (kategoriaksen). Her skal du nu have valgt værdierne i kolonne A i regnearket (Observation).

14 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata… … og du kan nu se, at der ikke er valgt værdier til x-aksen (kategoriaksen). Her skal du nu have valgt værdierne i kolonne A i regnearket (Observation). Tryk derfor på det lille ikon efter det hvide felt for at udpege de data, du vil have på x-aksen.

15 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata… … og du kan nu se, at der ikke er valgt værdier til x-aksen (kategoriaksen). Her skal du nu have valgt værdierne i kolonne A i regnearket (Observation). Tryk derfor på det lille ikon efter det hvide felt for at udpege de data, du vil have på x-aksen. Kildedata-menuen lukker ned

16 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata… … og du kan nu se, at der ikke er valgt værdier til x-aksen (kategoriaksen). Her skal du nu have valgt værdierne i kolonne A i regnearket (Observation). Tryk derfor på det lille ikon efter det hvide felt for at udpege de data, du vil have på x-aksen. Kildedata-menuen lukker ned, og du kan nu udpege de værdier, der skal være på x-aksen, med musen.

17 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Vælg nu Kildedata… … og du kan nu se, at der ikke er valgt værdier til x-aksen (kategoriaksen). Her skal du nu have valgt værdierne i kolonne A i regnearket (Observation). Tryk derfor på det lille ikon efter det hvide felt for at udpege de data, du vil have på x-aksen. Kildedata-menuen lukker ned, og du kan nu udpege de værdier, der skal være på x-aksen, med musen.

18 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Nå du igen trykker på den lille ikon efter det hvide felt…

19 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Nå du igen trykker på den lille ikon efter det hvide felt… …foldes kildedatamenuen ud igen, og de data, du ønsker på x-aksen er nu overført til diagrammet.

20 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Nå du igen trykker på den lille ikon efter det hvide felt… …foldes kildedatamenuen ud igen, og de data, du ønsker på x-aksen er nu overført til diagrammet. Tryk OK

21 Lad os tage udgangspunkt i følgende eksempel, hvor vi laver statistik på elevers skostørrelser:
Diagrammet er færdigt


Download ppt "Spørgsmål: Hvordan laver man søjlediagrammer i Excel, hvor x-aksen ikke skal starte med værdien 1? Eksempel: Jeg vil gerne lave et diagram, der illustrerer."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google