Download præsentationen
Offentliggjort afIngelise Villadsen Redigeret for ca. et år siden
1
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke
2
Opskrift ~Først hakkede/rev vi rødkålen i små fine stykker
~Så hældte vi kogende vand ned i baljen Se video ~Så tog vi lidt af den nu blå lilla rødkålssaft og kom den ned i 5 reagensglas
3
Undersøgelse Vi hældte forskellige baser og syrer ned i 4 af de 5 reagensglas, for at se deres pH-værdi. 1. Natron (svag base) ~ Mørkeblå 2. Natriumhydroxid (stærk base) ~ Gul 3. Eddike (svag syre) ~ Pink 4. Saltsyre (stærk syre) ~ Rød 1 4 2 3
4
Undersøgelse Skridt 2 Så fandt vi ud af hvad basernes og syrernes pH- værdi var, ved hjælp af pH-papir. Natron= 8 pH (grøn) Natriumhydroxid= 11 pH (mørke blå) Eddike= 4 pH (orange) Saltsyre= 1 pH (rød)
5
Neutralisation En neutralisation eller det at neutralisere er, i denne sammenhæng, når man hælder så meget syre i noget base så det blive neutralt (den lilla rødkåls farve) eller omvendt.
6
Flerfarvet Reagensglas
For at eksperimentere lidt, prøvede vi at hælde de forskellige baser og syre op i et reagensglas, så de lå i ”lag”. Det var svært, men det kan godt lade sig gøre. Under proces Det kræver præcision og rolige hænder Resultat Rød: syre Lilla: neutral Grøn: base Gul: base
7
Det kan gå galt! ….. Og så bruser det!
Når man eksperimenterer, kan der jo være risiko, for at det går galt. ~ Ja, det oplevede vi et par gange; Her er vi kommet til at blande Natron ned i en syre ….. ….. Og så bruser det!
Lignende præsentationer
© 2023 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.