Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Hvordan starte et projekt der sætter og Natur Teknik på dagsordenen i hverdagen i SFO´en En præsentation af Voel SFO.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Hvordan starte et projekt der sætter og Natur Teknik på dagsordenen i hverdagen i SFO´en En præsentation af Voel SFO."— Præsentationens transcript:

1 Hvordan starte et projekt der sætter og Natur Teknik på dagsordenen i hverdagen i SFO´en En præsentation af Voel SFO

2 How to.... Natur i SFO I Voel SFO har vi i Naturdelen valgt følgende hovedemner: Dyreliv – herunder fugle, insekter og div. Krybdyr. Køkkenhave Dyrehold Økologi Fra frø til plante.

3 How to.... Teknik i SFO I Voel SFO har vi valgt vedvarende energi som hovedtema. • Herunder: Vindenergi • Solenergi • Vandenergi • Biogas • Derudover teknik i børnehøjde: Konstrueret ”mobiler” som interessevækker Lave små konstruktioner som kan bevæge sig

4 Lokalitet / fysiske rammer: Voel SFO Højgårdsvej 4, 8600 tlf..40 24 89 24 Vi er en SFO ”på landet” ca.10 km øst for Silkeborg. Vi er privilegerede at have en MEGET stor natur-legeplads, med en lille skov, krat, vandløb og sø. Der ud over har vi etableret:  En stald med dyrehold  Et bålhus  Et udeværksted med brændeovn  Et udekøkken  En multibane  Et ”fort”  Shelters  Et metal / træværksted

5 Aldersgruppe / hold: Vi startede op med at udvælge børn som vi skønnede ville være særlig interesserede i Natplus projektet. Det viste sig dog hurtigt at det var uhensigtsmæssigt at have en udvalgt gruppe, da der altid manglede nogle stykker, fordi de skulle til violinspil eller fodbold. Så vi endte ud med, på lige fod med vore øvrige aktiviteter, at lade det være en frivillig aktivitet – alene båret af nysgerrighed. Vi har oplevet det som en styrkelse af projektet, fordi:  Vi har mødt interesse fra så godt som alle vore 200 børn.  Vi vagte interessen både hos de yngste (5 år) og de ældste i klubben (11år)

6 Primosmotor / personale: Vi har et ønske om, at måden vi arbejder på er præget at interesse. Pædagogen skal som udgangspunkt have lyst og interesse i at arbejde med de ting der bliver præsenteret for børnene. Ved præsentationen af projektet viste fire pædagoger stor interesse for natplus projektet – to for natur, og to for teknik.

7 Samarbejde mellem faggrupper Vi har haft et bredt samarbejde med faglærere, forældre, bedsteforældre, virksomheder, Aqua, Nordisk folkecenter for vedvarende energi. På grund af informationsniveauet, samt vore ”udstillinger” af dyr og ”maskiner” har der vist sig stor interesse for projektet både hos vore lærerkolleger og forældregruppen.

8 Arbejdsform: Vi har vægtet at børnene bliver berørt på alle deres sanser. Vi har i den udstrækning det har været muligt, ladet børnene røre og eksperimentere – både i natur delen- og i teknik delen. Vi har været opmærksom på at der det meste af tiden, har været små ”udstillinger” som børn og voksne kunne kigge på / røre ved - både af dyr, planter og ”maskiner.” Vores arbejdsform har været præget af nysgerrighed, og blevet beriget af spørgsmål fra både børn og pædagoger.

9 Materialer og redskaber Natur: Af forældre og bedsteforældre har fået lilbudt høns, æg til udrugning, marsvin og meget mere. Børnene er leverings dygtige af smådyr mm. til studier i terrarier. Teknik: Vi har indkøbt jernrør til vores mølle, men ellers er der hovedsagelig anvendt genbrugsmaterialer. Der er blevet indkøbt 5 små boremaskiner (i samarbejde med sløjdlæreren) og skruetrækkere og tænger af forskellig art. Da natplus projektet, hos os har fået samme status som vore øvrige tilbud til børnene, er budgettet også tilpasset på samme måde.


Download ppt "Hvordan starte et projekt der sætter og Natur Teknik på dagsordenen i hverdagen i SFO´en En præsentation af Voel SFO."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google