Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ernæringsterapi - mål og midler

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ernæringsterapi - mål og midler"— Præsentationens transcript:

1 Ernæringsterapi - mål og midler
Målrettet ernæringsterapi kan: Reducere mortalitet Nedsætte morbiditet Afkorte indlæggelsestid

2 Mål for ernæringsterapi
Det ideelle mål for ernæringsterapi er: Alle patienter skal vurderes ved indlæggelse Alle patienter i risikogruppen skal have en målrettet ernæringsterapi Alle patienter skal have vurderet behovet for målrettet ernæringsterapi mindst én gang ugentligt Oplysninger om patienternes ernæringsmæssige risiko, ernæringsplan, herunder monitorering, skal fremgå af journalen

3

4

5

6

7

8 Behandlingsstrategi for risikopatienter -
gule og røde patienter Gul patient: Daglig registrering af energi- og proteinindtag. Relevant ernæringsterapi justeres med 2-3 dages mellemrum Rød patient: Energi- og proteinindtag vurderes dagligt

9

10

11 Baseret på succesfulde projekter, er følgende punkter essentielle:
Opbakning fra ledelsen Fælles beslutning mellem pleje- og lægegruppe Klarlægge formål og forventet resultat Ildsjæle i opstartsfasen Klar ansvarsplacering mellem faggrupper Undervisning nødvendig Kosten skal opfylde kravene og leveres hensigtsmæssigt til afdelingen Diætist ressourcer nødvendige Løbende kvalitetsvurdering Hjælpeværktøjer

12

13 Sondeernæring - valg af produkt
Standardprodukter indeholder typisk 100 kcal (420kJ) pr. 100 ml og ca. 4 g protein pr. 100 ml og kan anvendes af langt de fleste patienter Produkter til specielle patienter: Oligurisk nyreinsufficiens: Leverinsufficiens: Tarminsufficiens: Kristisk syge patienter (ICU-patienter: Diabetespatienter: Præparater beriget med glutamin kan overvejes til visse patientgrupper

14 Sondeernæring Valg af sonde
Af kortere varighed (Nasogastrisk eller nasoenteral sonde) Af længere varighed Normal ventrikeltømning: Kompromiteret ventrikeltømning:

15 Sondeernæring Infusionsteknik

16 Parenteral ernæring valg af produkter

17 Parenteral ernæring Valg af produkter

18 Parenteral ernæring Valg af produkter

19 Parenteral ernæring Hvilken teknik?

20 Parenteral ernæring Hvilken teknik?

21 Problemløsning ved sondeernæring

22 Problemløsning ved parenteral ernæring


Download ppt "Ernæringsterapi - mål og midler"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google