Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson."— Præsentationens transcript:

1 Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson

2 Friluftsrådet 20112 BLÅ FLAG I DAG Blå Flag er en miljømærkningsordning, der arbejder for at bevare naturen og miljøet ved kysterne. Der er 4 hovedelementer i Blå Flag programmet: –Rent badevand –Sikkerheden på havnen og stranden –Formidling om naturen og miljøet ved kysterne –Udenomsfaciliteter I 2011 har vi haft 279 Blå Flag til at blafre på strande og havne Fordelingen imellem havne og strande har været; 60 Blå Flag havne og 219 Blå Flag strande I fht. 2010 er det en lille nedgang i antal flag på havnene. Årsagen skal mest af alt findes i at kommunerne nogen steder i landet har fravalgt Blå Flag på havnen af budgetmæssige årsager. Vi har pt. 12 Blå Flag stationer, som er placeret forskellige steder i landet. Det er bemandede stationer, som tager imod folk i alle aldre og formidler viden om netop naturen og miljøet. I 2011, har Blå Flag udarbejdet en folk til befolkningen, som skal tjene det formål at informere om hvad Blå Flag indeholder. Typisk er vi kendt for det rene badevand, men vi vil gerne kendes for hele indholdet Til sæsonen 2011 er der udviklet en Blå Flag APP. til Iphone, som giver information om vores Blå Flag strande og havne, med bl.a. rutevejledning, info om kystlivredning, info om Blå Flag aktiviteter og meget mere. Det har været en god sæson, uden nævneværdige problemer.

3 Friluftsrådet 20113 FREMTIDEN FOR BLÅ FLAG Niveauet af antal flag forventes at blive fastholdt i den kommende sæson. Vi vil arbejde for at kvalitetsniveauet hæves, så det er i overensstemmelse med det befolkningen og turisterne efterspørger. Vi vil gerne skabe mere fokus omkring Blå Flag til havnene. Blå Flag App. Udvikles med flere funktionaliteter til sæsonen 2012. Samtidig vil den også kunne anvendes af smartphones med Android styresystem. I løbet af efteråret 2011, vil et nyt havneprospekt være klar, som kan bruges bl.a. overfor nye potentielle Blå Flag havne. Over tid vil vi gerne udvide antallet af Blå Flag stationer, da vi har mange positive oplevelser med det de kan tilbyde befolkningen, både lokale folk, men i høj grad turister fra ind- og udland. Formidling er et væsentligt omdrejningspunkt i Blå Flag arbejdet. Vi arbejder for at den yngre generation kan blive tiltrukket af emnerne i Blå Flag, bl.a. ved at anvende teknologien som værktøj.

4 Friluftsrådet 20114 SAMARBEJDET MED KREDSENE Først og fremmest skal der lyde en stor tak til alle de repræsentanter der hvert år stiller op til Blå Flag aktiviteter i jeres kreds, bl.a. via deltagelse i Blå Flag hejsninger. Blå Flag står overfor en udfordring i samarbejdet med kommunerne. Hvert år indgår Blå Flag som emne i kommunernes budgetforhandlinger, med henblik på at skære i området. I Friluftsrådet vil vi gerne udvikle Blå Flag programmet og udfordringen er at have en finger på pulsen i alle landets kommuner. Et forslag til samarbejde imellem Blå Flag sekretariatet og Kredsene kunne være at kommunikationen imellem os intensiveres. Jeg er åben overfor hvilken form der i så fald skulle anvendes og formen kan godt variere fra kreds til kreds. Det være via telefonmøder, sekretariatets deltagelse en gang årlig på et kredsbestyrelsesmøde. Jeg er interesseret og åben overfor et tættere samarbejde. Markedsføring og kommunikation omkring alt det gode Blå Flag bidrager med til vores natur og miljø og ikke mindst overfor befolkningen er meget væsentlig for Friluftsrådet. Jeg er af den opfattelse at kredsene gør en stor indsats for at hjælpe til med at fortælle de gode historier i felten, men der er behov for at vi sammen gør mere. En mulig justering er at vi i målretter vores indsatser på indholdet i kommunikationen. Lad mig give et eksempel: nogle kommuner tænker i øjeblikket på at indskrænke og nedprioritere deres naturvejlederordning. Det kan i givet fald få indflydelse på bemandingen af kommunens Blå Flag station, som er stik modsat retning med det vi ønsker omkring Blå Flag stationer. Vi kan i dette tilfælde udnytte synergien ved at både I og vi taler imod en omprioritering af naturvejlederområdet, eftersom det vil forringe vores mulighed for at skabe bedre mulighed for at folk kan dyrke friluftslivet. Her er der også åbenhed overfor model og metode.


Download ppt "Friluftsrådet – mere natur – mere friluftsliv BLÅ FLAG OKTOBER 2011 Brian Samuelsson."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google