Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt."— Præsentationens transcript:

1 Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt ¼ af disse i frikirke)  75% af danskerne går næsten aldrig eller aldrig i kirke

2 Undersøgelse på sidste års lederkonference  59% af kirkerne i frikirkenet har arrangementer, der særligt henvender sig til søgende mennesker  40% kobler en nykristen sammen med en mere erfaren kristen  79% prædiker om discipelskab  Taler vi mere om discipelskab, end vi praktiserer det?

3 De nytilkomnes perspektiv I Hvad fremmer discipelskab?  Plads til den åndelige rejse. Typisk omvendelse varer 1-3 år  Et inkluderende og engagerende fællesskab  En åndelig atmosfære med plads til personlige oplevelser af Gud

4 De nytilkomnes perspektiv II Hvad hæmmer discipelskab?  En følelse af sekterisme og at der ikke er plads til, at jeg kan stille mine spørgsmål  Et selvoptaget fællesskab. Manglende mulighed for at engagere sig  Manglende åndelighed eller ubalanceret åndelighed  Følelsen af at være et objekt frem for en person, andre er oprigtigt interesseret i

5 Teologiske udfordringer  Omvendelse som rejse vs. omvendelse som event  Hvad indebærer det at gøre en anden til en discipel af Jesus? Målsætning og proces.  Spænding mellem synet på kirken som omsorgsgivende for de troende eller som missionalt fællesskab, sendt til de søgende

6 Sociologiske udfordringer  Hvordan skaber vi nære fællesskaber i fragmenteret samfund med mange singler?  Hvordan håndterer vi frygten for sekterisme?

7 Spørgsmål  Har din kirke ’fat’ i folk fra de 75% af danskerne uden kirkebaggrund?  Hvad er dit billede af, hvad det indebærer at gøre et andet menneske til en discipel af Jesus?  Hvad er – for dig at se - din kirkes største udfordring i at blive et disciplende fællesskab?  Hvad er de næste skridt, I kan tage, for at overvinde disse udfordringer?


Download ppt "Det åndelige landkort i DK  2 ud af 3 danskere tror på Gud  34% tror på reinkarnation  38% på et liv efter døden  2% i kirke på en given søndag (godt."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google