Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?"— Præsentationens transcript:

1 Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?
En Quick-guide til skolebrug for unge i alderen år

2 Hvad hedder de forskellige dele

3 Lidt om de forskellige computerdele
Kabinettet er “kassen” til din computer, det er kabinettet der indeholder al den hardware din computer består af. Som regel er kabinettet lavet af metal, grunden til det er at bundkortet udsender meget høje frekvenser, så det er for at undgå indre radiostøj, sådan at computeren ikke forstyrrer TV eller lignende modtagelser. CD-rom drevet bliver brugt til at læse CD-rom diske. På en CD-rom disc kan der være spil, musik eller programmer, der kan installeres på computeren. Processoren er kendt som computerens hjertet, i den forstand at det er stedet hvor alle computerens opgaver bliver bearbejdet. Den giver computeren adgang til at lave matematisk sammenligning, sådan at den kan forstå det “sprog” som den forskellige hardware og software kommunikerer ved hjælp af. Case fan’en er en blæser, der sidder inde eller på computeren. Den bruges til at køle computeren ned, ved at trække kold luft udefra ind i kabinettet, samt fjerner den det varme luft inde i kabinettet så computeren ikke overopheder.

4 CPU-fan’en har præcist samme formål som case fan’ens, bortset fra at cpu-fan’en sidder tæt ved cpu’en. Dens formål er dermed at nedkøle cpu’en/processoren. En computer kan ikke fungere uden et hard drive. Hard drivet gemmer alle de installerede filer samt styresystemet til din computer. Når computeren får brug for en fil, læser/genlæser hard drivet filen sådan at computeren ved hvad den skal gøre. Keyboardet/tastaturet bliver brugt til at skrive med, på computeren, og musen bliver brugt til at bevæge markøren. Ved at bevæge markøren kan man flytte og vælge ting, man har installeret på PC’en. Memory er et videt begreb i computerverdenen, der findes 3 former for memory: RAM, ROM og Storage. Modemet gør det muligt for computeren at forbinde sig til andre computere, ved at transportere data over telefonlinjer, eller andre former for kommunikationslinjer.

5 En skærm bliver brugt til at omdanne elektriske signaler til information, så man kan se hvad der sker på computeren. Et netværkskort gør det muligt for computeren, at få forbindelse til internettet. Et trådløst netværkskort, gør det muligt at få forbindelse til internettet, med en trådløs forbindelse. Et ethernet netværkskort, gør det muligt at få forbindelse til internettet, med et ethernet kabel. Strømforsyningen er derfra strømmen til computeren kommer fra. Uden en strømforsyning, kan en stationær ikke være tændt, hvorimod en bærbar computer har et batteri, der normalt kan holde i  et par timer, men skal derefter lades op igen. Motherboardet, måske bedre kendt som bundkortet, er den centrale enhed i alle computere. Det er via bundkortet at CPUen, RAM, harddisken, grafikkort og lydkort tilsluttes.

6 CPU'en bliver ofte refereret til som “Computerens Hjerne”
CPU'en bliver ofte refereret til som “Computerens Hjerne”. Det er CPU’en der foretager alle computerens beregninger. CPU Soundcardet er det stykke hardware der tillader din computer at forbinde sit input og output med andre enheder som bliver sluttet til computeren, fx vil den kunne give en CD’s lydspor adgang til at blive afspillet gennem højttalerne (speakers). Et video card, bedre kendt som grafikkort, gør det muligt for computeren at lave grafikker og billeder hurtigere. Nogle spil kræver bedre grafikkort end andre, for at man kan spille det. Grafikkortet er forbundet til motherboardet og skærmen. Dette gør det muligt for grafikkortet at få informationer fra CPU’en, og sende det videre til skærmen. Din computeroplevelse gøres op i tre ting, proces farten, grafikken og lyden. lyden er en vigtig del af din computer oplevelse idet lyden hjælper med diverse alarmer, men lyden udspiller sin største rolle når det kommet til at spille. lyden gør dit spil meget mere levende og realistisk at spille, hvilket gerne skulle forbedre din spiloplevelse. Speakerne er den enhed der modtager afspiller lydfilerne sådan at de kommer ud som lyd, sådan at vi kan høre det. Så et par gode speakers er en god ide hvis du vil samle en computer der skal være god at spille på.

7 De 3 former for hukommelse
Her gemmes programmer, styresystemkomponenter og anden data, der ofte bliver brugt, så der altid er hurtig adgang til dem. Til forskel fra harddisken, mister RAMen al data der er blevet lagret på den, når computeren afbrydes. Det er dog hurtigere at læse fra RAM end det er til f. eks. harddisken eller diskettedrev. RAM kan sammenlignes med den menneskelige korttidshukommelse. RAM ROM står for Read Only Memory. ROM er ofte data der er lagret på en chip eller lign. ROM bruges som “permanent” lagerplads, hvor dataen på ROM-enheden ikke kan ændres via computeren, et eksempel på dette kan være computerens konfigurationsindstillinger. ROM Storage er hukommelse som harddiske eller USB-drives. På disse enheder lagres dataen “midlertidigt” i den forstand at man selv vælger hvor længe dataen skal blive liggende. Det er på steder som harddisken at du gemmer alle dine programmer, spil og lignende. Storage

8 Kan du genkende nogle af delene?
1 2 3 4 5 6 7 Stømforsyning CD og DVD drevene Hard drive(s) Ram Grafikkort CPU blæser Case fan


Download ppt "Computerens anatomi! Hvad skal du vide før du køber din egen?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google