Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Leder af Idrætshallerne og

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Leder af Idrætshallerne og"— Præsentationens transcript:

1 Leder af Idrætshallerne og
Henrik Høy- Caspersen Leder af Idrætshallerne og Idrætskonsulent i Halsnæs Kommune Fast rådgiver for HI Videncenter Jeg har fået lov til at stå for afslutningen af dette års Campus og vil som afslutning komme med et par kommentarer, som jeg håber I vil reflektere over på vejen hjem. Dette års campus har ikke haft så mange deltagere som vi havde sidste år. Selv tror vi, at vi har været en kende for sent ude med programmet og vi tror, at det måske ikke tids nok var tilpas specifikt. Det laver vi om til næste år Vi har generelt fået så meget positiv feed back, at vi ved at ideen er kommet for, at blive. Hold jer endelig ikke tilbage med, at give os feedback. Under alle omstændigheder vil I og alle dem, der ikke havde mulighed for at deltage, blive indbudt til evaluering.

2 Videncenter for Drift af Idrætsanlæg
Status efter 1 ½ år: Involveret i større eller mindre opgaver i mere end 20 anlæg Campus x2 Vi får til stadighed flere og flere henvendelser Nye ideer til udvikling fostres ugentligt

3 Hvad laver Videncenteret????
Udviklingsplaner for idrætsanlæg Organisationsudvikling Rekruttering Bygge og anlægsprogrammer Rådgiver kommuner og andre principaler Skriver artikler DK’s bedste arbejdsplads

4 DK’s bedste arbejdsplads
De mange regnskaber Her på falderebet vil jeg godt slå et slag for Danmarks bedste arbejdsplads, som er et af de koncepter, Videncenteret udbyder. På sidste års Campus arbejdede vi på konceptet og lovede dengang, at vi til dette års Campus ville udnævne Danmarks bedste arbejdsplads. Til nu har 2 anlæg gennemgået konceptet, hvoraf det ene anlæg, som jeg er leder for, var den sidste test af konceptet. Jeg er som chef for mit anlæg glad og stolt over på denne måde, at være røget direkte i finalen, men rest beset bør vi nok udnævne på et breder grundlag Vi har derfor valgt i år ikke at udnævne Danmarks bedste arbejdsplads, men at vente til næste år, hvor vi ved, at der vil være flere bejlere til titlen. Det ved vi fordi, vi konkret er i gang flere steder. Jeg skal her skynde mig at sige, at dette års 2 anlæg, som har gennemgået testen, automatiks indgår i konkurencen til næste år. Vi skylder også at sige, at når vi ikke nåede længere med konceptet end tilfældet er, er det fordi, vi har prioriteret de løbende opgaver, der er kommet til Videncenteret – så i bund og grund udtryk for en positiv problemstilling.

5 DK’s bedste arbejdsplads
De mange regnskaber Hvad er / kan den????? En ”temperaturmåling” på 12 specifikke parametre i virksomheden som i denne sammenhæng er betegnet som regnskaber inden for f.eks: Økonomi Ledelse Image Kort fortalt fungerer det på den måde, at medarbejderne inden for hvert af parmetrene (regnskaberne), forholder sig til en række udsagn inden for den oplevede status og indenfor det, de forventer, det kan blive til. Medarbejdernes besvarelser forbliver anonyme i.f.t. ledelsen og behandles og sammenfattes af Videncenterets folk.

6 Eksempel - imageregnskabet

7

8 Fremragende Fortrinligt Godt Jævnt Tilstrækkeligt Utilstrækkeligt

9 Samlet oversigt New Company
Image Forretningsudvikling Socialregnskab Miljøregnskab Ledelsesregnskab Dialogregnskab Økonomiregnskab Trivselsregnskab Balanceregnskab Jobudvikling Stressregnskab Sundhedsregnskab Når tilbagemeldingerne er samlet og der er skabt et samlet billede, som I ser ovenfor. Sammenfatter Videncenterets folk en konklusion, som meldes tilbage til virksomhedens leder. Her vil vi typisk pege på, at der kan være et indsatsområde i.f.t. en udfordring på stressregnskabet eller f.eks på imageregnskabet og det vi måler på er, om der er stor forskel på det oplevede, på det som medarbejderne forventer, det skal være og på de normer og antagelser, de har beskrevet inden for det pågældende. Er der det, kan vi udpege et indsatsområde. Endvidere ser vi på den generelle score inden for hvert enkelt regsnkab. Er der f.eks. En generelt lav score på ledelse, melder medarbejderne altså, at der er potentiale for forbedring dels i forhold til aktuel status, men også i.f.t., hvad der kan forventes af ledelsen. Som før nævnt, har jeg udsat mit eget anlæg for testen – interessant øvelse……… Jeg synes selv jeg havde en god fornemmelse for, hvor vi ville score højt og lavt og det holdt nogenlunde stik. MEN der var da også overraskelser – bl.a. kunne jeg konstatere, at medarbejderne ikke følte sig specielt godt involveret i anlæggets økonomi – altså her et klart indsatsområde, hvor jeg som leder får muligheden for, sammen med mine medarbejdere, at definere, hvordan vi tackler den udfordring. I det konkrete tilfælde får både jeg og mine medarbejdere noget ud af testen. Medarbejderne føler sig involveret, de får en mulighed for at udtrykke et behov, det bliver hørt og jeg får som leder muligheden for at tackle en udfordring i organisationen og dermed til, at løfte engagementet blandt medarbejderne på dette felt. Vi skal passe på ikke, at problematisere alt. Også her er DK’s bedste arbejdsplads et godt redskab til, at italesætte det, som rent faktisk går godt. Det kan medarbejderne også lide at tale om – og lederen lide at høre. Altså har vi her et godt dialogredskab, som kan tages frem ved flere lejligheder for, at drøfte, hvor langt vi er nået. Efter at have udsat mig selv og mit anlæg for testen, kan jeg varmt anbefale den.

10 DK’s bedste arbejdsplads
De mange regnskaber Praktikken: Virksomheden tilmelder sig og vi sender elektroniske skemaer til de medarbejdere, der skal indgå i testen. Medarbejderne udfylder skemaerne og returnerer disse til Videncenteret. Videncenteret laver en sammenfattende grafisk oversigt over besvarelserne og giver på den baggrund en verbal feedback til lederen med nedslag i fokuspunkter. Alt efter, hvad der aftales med lederen, kan der arrangeres et fællesmøde med alle respondenter m.h.p. gennemgang af testen.

11 DK’s bedste arbejdsplads
De mange regnskaber Prisen: Alt efter hvilken model, der vælges, vil en prisindikation typisk være 300 – 500 kr. per skema (+ evt. rejseomk.). Har man et anlæg på 10 medarbejdere, koster det altså kr. at gennemføre en sådan test af sin virksomhed. Med tanke på, hvad man som organisation får ud af det og hvad sådan noget i øvrigt koster, er det ikke galt. Vi skal også sige, at hvis en test ansporer virksomheden til, at arbejde videre med sin organisation, ja så hjælper Videncenteret da også gerne her.

12 DK’s bedste arbejdsplads
De mange regnskaber Hvad gør jeg nu??? Kontakt os for en indledende dialog og evt. et indledende og uforpligtende møde. Det koster ikke noget. Kontakt til: Lars Fridberg Henrik Høy-Capersen eller Videncenteret

13 Tusind tak for i dag og kom nu godt hjem!!

14


Download ppt "Leder af Idrætshallerne og"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google