Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Slagterkurvens nordiske mad

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Slagterkurvens nordiske mad"— Præsentationens transcript:

1 Slagterkurvens nordiske mad
Sensorik

2 Ny nordisk mad rykker fra Noma til hverdagsmad
Gastronom Claus Meyer, er sammen med Nomas verdensberømte kok Rene Redzepi, i gang med at oversætte stjernerestaurantens nordiske menukort til mere hverdagsagtig mad.

3 Claus Meyer om Noma Noma er haute couture-udgaven af det nye nordiske køkken Det er nordiske råvarer med de størst tænkelige sundhedsmæssige kvaliteter Råvarer, som tager maksimal hensyn til jordens miljø og klima Og som selvsagt skal smage ualmindeligt godt

4 Fakta om Det Ny Nordiske køkken
Baggrund I 2004 blev der i København afholdt et møde om Det Nordiske Køkken Kokke, ministre, et bredt udsnit af gastronomer, fødevareindustri, ernæringseksperter og den nordiske køkkenelite mødtes Målet var at diskutere perspektiverne i en udvikling af Det Nordiske Køkken som et vitalt og attraktivt køkken.

5 Et køkken, der udnytter de mangfoldige lokale muligheder og tager smag, råvarer, menneskets velbefindende, traditioner og nye eksperimenter alvorligt.

6 Manifest for det Nye Nordiske Køkken
På mødet blev et manifest for det Nye Nordiske Køkken præsenteret af nogle af Nordens mest toneangivende kokke fra Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island, Færøerne og Grønland: Manifest for det Nye Nordiske Køkken

7 Det Nye Nordiske Køkken skal:
Udtrykke den renhed, friskhed, enkelhed og etik, som vi gerne vil forbinde med vores region Afspejle de skiftende årstider i sine måltider Bygge på råvarer, som bliver særligt frem-ragende i vores klimaer, landskaber og vande

8 4. Forene kravet om velsmag med moderne viden om sundhed og velvære
5. Fremme de nordiske produkters og producenters mangfoldighed og udbrede kendskabet til kulturerne bag dem

9 6. Fremme dyrenes trivsel og en bæredygtig produktion i havet og i de dyrkede og vilde landskaber 7. Udvikle nye anvendelser af traditionelle nordiske fødevarer

10 8. Forene de bedste nordiske tilberedningsmetoder og kulinariske traditioner med impulser udefra 9. Kombinere lokal selvforsyning med regional udveksling af varer af høj kvalitet

11 Sundhed og smag Ny nordisk mad består af:
økologiske, nordiske råvarer såsom bær, kål, rodfrugter, nødder, mandler, svampe, tang og fisk lidt men godt kød mejeriprodukter, korn, kerner og gryn

12


Download ppt "Slagterkurvens nordiske mad"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google