Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Mentorordning i Skive.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Mentorordning i Skive."— Præsentationens transcript:

1 Mentorordning i Skive

2 Baggrund for mentorarbejdet
Projekt ”Fokus på frafaldet” Projekt ”Klar til uddannelse”

3 Mentorordningen i Skive
Mentor til særligt udsatte unge Mentor til unge på ungdomsuddannelserne Mentorsamarbejdet Mentor 9. kl.

4 Mentorer i UU Skive I UU Skive er vi pt. 3 vejledere, der også har mentoropgaver.

5 Mentees Unge som ikke er i gang med en ungdomsuddannelse
Unge som er i gang med en ungdomsuddannelse, men hvor behovet for mentorstøtte er mere omfattende end ungdomsuddannelsen ”kan klare” Unge i 9. kl.

6 Typiske problematikker hos unge der har behov for en mentor (slides fra hg)
Meget uafklarede - over eller undervurderer egne evner Dårlige skoleoplevelser med i bagagen Manglende opbakning hjemmefra Personlige problemer (angst, cutting, selvmordstanker, depression, småkriminalitet, dødsfald i familie/vennekreds, misbrug (seksuelt, stoffer, alkohol), svigt/omsorgssvigt Sociale problemer (manglende selvtillid og selvværd, mobning, ensomhed, ingen venner) Faglige problemer – mangler grundlæggende kvalifikationer indenfor især dansk, matematik og engelsk. Ordblindhed. Hukommelsesproblemer.

7 Mentorrollen Motivation via personlige samtaler, fysisk og pr. telefon
Efterværn, fx aftale om daglig kontakt i en periode. Hjælp med at finde praktikplads eller ulønnet praktik Aftale mellem den unge og en virksomhed Aftaler med kontaktlærer/studievejleder Møde med familien Morgenvækning Tegning af nødvendige forsikringer Aftaler med misbrugskonsulent Besøg i banken, hos udlejer eller hos politiet Bisidder i retten Se hjul over aktører

8 Kommunale aktører

9 Nogle unge har behov for særlig støtte, - de kan ikke selv og har ikke den fornødne støtte i voksne i deres eget netværk. Der er positive erfaringer med mentorstøtte i UU Skive. Mentorstøtte er bl.a. blevet brugt i forbindelse med fastholdelse af unge på ungdomsuddannelserne. Mentorarbejdet kræver en bred/stor vejledningspalet, da de unge har behov for støtte på mange forskellige områder. Det er sjældent nok, at støtte den unge på ét område, da det ofte er komplicerede problemstillinger den unge har, som kræver indsats på flere område på samme tid. Det er vigtigt, at mentor og mentee passer sammen, da mentorarbejdet kræver tillid mellem mentee og mentor. Det er vigtigt, at mentor ”følger den unge til dørs” forstået således, at mentor ikke blot skal være endnu en voksen i den unges liv, der ikke holder, hvad vedkommende lover. Det er vigtigt, at der er handling bag ordene, ellers mister mentor hurtigt sin troværdighed i forhold til den unge. Mentor kan sjældent hjælpe unge til uddannelse, hvor problemet er store faglige vanskeligheder. Mentor kan støtte unge, som har problemer med fravær, fastholdelse og kriminalitet.

10 Mentorsamarbejdet Kommissorium
UU Skive som koordinator for samarbejdet Formelt samarbejde i faste møder Uformelt samarbejde omkring de enkelte unge

11 Er der nogle spørgsmål…


Download ppt "Mentorordning i Skive."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google