Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10"— Præsentationens transcript:

1 Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10
Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10. juni 2008 Vi ser for os en totalt renoveret skole, der lever op til de krav, der stilles til en moderne skole med hensyn til undervisningsrum, sciencelokaler, kantineområde, lærerarbejdspladser, personalerum og pædagogisk servicecenter. Eleverne er i gang med at læse i alle mulige kroge af skolen. Der er konstant fokus på kost og motion. Skolen er stadig afdelingsopdelt, men den stramme klassestruktur, vi oplever i dag er ikke så markant. Der arbejdes i højere grad på hold af forskellig størrelse. Der gives mulighed for at arbejde med dynamiske og eksperimenterende undervisningsformer. Herunder afprøvning af forskellige pædagogiske metoder (eksempelvis: Teorien om de mange intelligenser)

2 Lærerne er heller ikke kun tilknyttet en enkelt blok, men underviser i højere grad i deres linjefag i forskellige afdelinger. Der er i høj grad fokus på innovation, hvilket betyder, at nogle af de projektopgaver, der i gangsættes har rod i erhvervslivet, så opgaverne, der skal løses, bliver meningsfulde og brugbare. Specialcenteret er ændret til et udviklings- og videnscenter, hvor der løses en lang række opgaver af faglig og social karakter. Herunder etablering af undervisningstilbud til elever med særlige talenter. Ansatte og elever har egen bærbar computer og der er digitale tavler i alle undervisningsrum, og meget undervisning foregår på denne måde. Skoledagen for alle lærere går fra kl Sprogundervisningen er styrket ikke mindst engelskundervisningen, som er en integreret del af hele skoleforløbet. Lærere og pædagoger arbejder endnu mere sammen i indskolingen. I klasser over 22 er der altid en lærer og en pædagog til stede.

3 Elevernes kompetencer på Lemtorpskolen om 5- 10 år:
Fremtidens skole Elevernes kompetencer på Lemtorpskolen om år:

4 Dygtige til at læse Ferme ved en PC Dygtige til sprog, ikke mindst engelsk Arbejder projektorienteret Omstillingsparate, da de ikke vil beholde det samme job livet igennem Innovative og kreative

5 Egenskaber Fagligt dygtige (dansk/naturfag/engelsk)
Teknologisk velfunderede Sociale kompetencer

6 Læsning Der skal være fokus på læsning
Vi igangsætter et udviklingsarbejde i kommende skoleår 2008/2009 på skolen, hvor vi prøver at finde ud af, hvad vi gør for at fastholde et højt læseniveau. Tidsperspektiv: Er i gang og vil forsætte de kommende skoleår.

7 MUSIK: Lemtorpskolen er en skole, hvor musikken er i højsædet.
Vi anvender mange ressourcer på musik i dag i indskolingen. Projektet videreføres på mellemtrinnet og i overbygningen. Der nedsættes en udviklingsgruppe, som i samarbejde med musikskolen kan komme med anbefalinger til, hvordan vi kan få større glæde af den indsats, som allerede i dag ydes i indskolingen. Tidsperspektiv: Skoleåret 2009/2010

8 IT: Lemtorpskolen en IT- skole
Større fokus på IT Gerne en PC pr. elev fra 3. klasse Valgfrie IT-klasser fra 7. årgang PCere til alle ansatte. Videreuddannelse på stedet til lærere og elever Videreudvikling af elevintra. Tidsperspektiv: Skoleåret 2009/2010

9 TRYGHED/ANERKENDELSE. Skolen, hvor der arbejdes anerkendende
Ordentlig omgangstone mellem alle på skolen Fokusering på det elever og ansatte er gode til Efteruddannelse i anerkendende pædagogik Tidsperspektiv: Skoleåret 2008/2009 og fremadrettet.


Download ppt "Skolebestyrelsens bud på "Fremtidens skole " på Lemtorpskolen 10"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google