Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Design og arkitektur for borger.dk

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Design og arkitektur for borger.dk"— Præsentationens transcript:

1 Design og arkitektur for borger.dk

2 Tre vigtige begreber Borgertema (subsite) Min Side Borger.dk

3 Forsiden Her kan man vælge tilstand, basisversion, så gør man ikke noget, kommuneversion ved at vælge kommune, personlig version ved at logge ind med digital signatur. Man kan også logge ind når man kommer til en tjeneste på borger.dk. Der er adgang til Min Side fra overalt på sitet Der er adgang til forsiden fra overalt på sitet Søgefelt, der flyttes til den grønne bar oven over Indgang til min side med forklaring til hvad min side er. Forskellige værktøjer Emneindgang Kampagnefelter, der informerer borgerne om noget, der foregår lige nu. Det kan også være beredskabsagtige information.

4 Borgertemaforside Brødkrummesti
Temabanner. Dette felt kan bruges til at angive, at man nu er i et specielt område, fx et borgertema. Navigatios-knapper. Fører enten til en ny navigationsside eller til en kernetekstside På nogle borgertemaer kan det være relevant at logge på, da der kan være personlige data i dette felt. Hvis der er data her, vil det også være at finde på Min Side. Alle nyheder er mærket op med emneord. Her vises de nyheder, der har samme emneord som temaet. Her børnerelateret Her kan man vælge kommune, hvis man ikke kan eller ønsker at logge ind med digital signatur. Herved kan man personificere på kommuneniveau. Kampagnefelter, der kan indeholde billede og tekst. Kan linke til sider inden for og uden for borger.dk

5 Navigationsside Temabanner underside. Dette felt angiver at man er på en underside til en forside, der har et temabanner Alle sider mellem forsiden og kernetekstsiden er i princippet navigationssider. Knapperne her fører til en ny navigationsside eller til en kernetekstside. Navigationssiden kan være forside eller underside til et borgertema. Dette vil ofte være ensbetydende med, at felterne ”Temabanner”, ”Temabanner underside” ”datafelt” er anvendt.

6 Kernetekstside Kernetekstsiden er målet for navigationen på siden. På kernetekstsiden kan borgeren orientere sig om rettigheder, muligheder og pligter inden for emneområdet. Teksten er bygget op, så den skal føre til handling, enten selvbetjening, andre mere relevante tekster eller yderligere kontakt til den relevante myndighed

7 Kernetekstside Top kampagnefelt, der også kan bruges til at angive, at man er på et bestemt borgertema.

8 Kernetekstside Links til selvbetjening. Disse er genereret automatisk med de selvbetjeningsløsninger, der er registreret i LTS’en. De genereres ud fra tekstens emneord og borgerens valg af kommune.

9 Iframeside Denne side er bygget op, så den kan indeholde en anden myndigheds løsning, både med navigatiopn etc. Det kræves at løsningen er stylet som borger.dk. Denne side med løsning kan være en selvbetjeningsside man kommer til fra kernetekstsiden.

10 Kernetekstside Info fra FOA (hvis det er en myndighed) Henvisning til eksternt sted, hvis det er private kontraktinfo (fx læge, tandlæge m.v.)

11 Kernetekstside Her kan redaktøren anbefale andre gode fagsites, som vil være relevant for borgeren. Hvis feltet ikke benyttes vises det ikke.

12 Huskeliste, som kan benyttes af redaktøren
Huskeliste, som kan benyttes af redaktøren. Her kan man linke til andre ting, som er vigtige, hvis man står i den situation, som er beskrevet på kernetekstsiden. Det kan fx være at man læser om skilsmisse, men det vil måske også være relevant at læse om forældremyndighed, flytning, hussalg, skoleskift, etc. Hvis feltet ikke bruges vises det ikke.

13 Her er links til den relevante lovgivning på området, som giver den fulde lovtekst.

14 Dette felt kan redaktører bruge som de vil
Dette felt kan redaktører bruge som de vil. Hvis det ikke bruges vises det ikke.

15 Her er links til relevante publikationer fra det offentlige
Her er links til relevante publikationer fra det offentlige. Listen genereres ud fra emneordene. Hvis der ikke er nogen publikationer, vises feltet ikke.

16 Fravalgt, kommer ikke på sitet i første omgang

17 Kampagnefelt, der kan bruges af redaktøren
Kampagnefelt, der kan bruges af redaktøren. Kan indeholde billede og tekst eller kun en af delene. Kan linke til sider på borger.dk eller uden for borger.dk

18 I 2009 kan kommunerne også logge sig på borger
I 2009 kan kommunerne også logge sig på borger.dk og skrive kommunerelevant tekst. Hvis der ikke er skrevet tekst vises feltet ikke.

19 Takster og satser på området. Hentes automatisk?

20 Brødtekst. Skal følge borger.dk,s tekstskabelon og sprogpolitik.

21 Min Side Seneste SMS’er fra det offentlige?
Seneste dokumenter i dokumentbopksen Disse knapper fører til tjenester, der har data om borgeren. Det er data det offentlige har i forvejen. Det kan være dine ejendomadata, skatteoplysninger, medicinoplysninger etc. Hvis man skal starte et nyt serviceforløb i det offentlige, fx søge om pension eller skrive sit barn op til vuggestue er det på borger.dk og på borgertemaerne man gør det. Her kan man evt genlåne sine biblioteksbøger eller blot se hvilke man har lånt.

22 Min Side Her har man klikket sig frem til data om et af sine børn på min side. Disse tjenester viser sig ”åbne” Andre vil blot være en knap med eller uden SSO, som enten vil åbne inden på min side eller i et nyt vindue.


Download ppt "Design og arkitektur for borger.dk"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google