Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

 Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: " Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?"— Præsentationens transcript:

1

2  Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?

3  Lone Arevad Cand. mag. og bibliotekar Arbejder primært med børn, tweens – og lidt med de unge Tillidsrepræsentant Ansat på Slagelse Bibliotek i 2005  Anne-Mette Munch Olsen 26 år Studerende ved RUC Bestyrelsesmedlem i Ungerådet Født og opvokset i Slagelse Kommune Kassedame i Bilka

4  Projektet bygger på en dialog med Slagelse Ungeråd og de unges ønsker om reel indflydelse, kompetenceudvikling og ”noget at skrive på CV’et”.  Sammentænkning af unges udtrykte behov om flere studiejobs i forhold til Slagelse som studieby og ønsket om at skabe et rigere kulturliv for unge i byens offentlige rum.  Del af kommunens vision: - tiltrække flere unge på ungdoms- og videregående uddannelser - tiltrække flere bosættere i Slagelse Kommune

5  Projektet skal styrke sammenhængskraften mellem unge over hele kommunen, som primært tæller de tre byer Slagelse, Korsør og Skælskør, og dermed gør det attraktivt for unge at opholde sig i byerne.  Denne målsætning realiseres i form af et bredt samarbejde på tværs af bygrænser, uddannelser, kulturinstitutioner, ungemiljøer og stilfællesskaber.  Helt konkret vil projektet skabe aktiviteter for unge i kulturinstitutionerne og skabe liv i døde byrum.

6 For at inddrage de unge mest muligt vil Slagelse Kommune projektperioden ansætte studentermedarbejdere på en række af de lokale kulturinstitutioner.  Studentermedarbejderne skal have frie rammer til at skabe udvikling ud fra følgende opdrag: › Få flere unge til at tage ejerskab til kulturinstitutionerne › Få kulturinstitutionerne ud i byrummet til de unge Studentermedhjælperne skal indgå i kulturinstitutionernes arbejde og bliver på den måde bindeled mellem de unge og institutionerne. I dialog med kommunens øvrige unge vil studentermedhjælperne udvælge nogle ”døde steder” i byrummet, der har uudnyttet potentiale i forhold til kunst, kultur og bevægelse. Projektet skal udvikle disse steder ved hjælp af kunst- og kulturaktiviteter og gøre den mere attraktive og levende.

7  Gerlev Legepark  Kongegaarden - Regionalt Center for Kunst og Musik  Guldagergaard – International Ceramic Research Center  Slagelse Musikhus og Badeanstalten  Sydvestsjællands Museum  Slagelse Bibliotekerne  Projektet ledes af Center for Kultur og Fritid

8  Kvalitativ kombineret med kvantitativ metode  Spørgeskema og fokusgrupper  Afgrænset ide om biblioteket  Manglende viden  Handleplan – hvor skal vi hen?

9 Et i biblioteksrummet og et i den store sal Altid fuldt booket Engagere og styrke unge - Drives nu af frivillige

10  Inspiration fra rejser – at tage sig selv med ind i sit arbejde  Sct. Michaels Nat  Lokalt samarbejde

11  Computernat  Pizza og energidrik  Turneringer – støtte fra erhvervslivet  Samarbejde med ungerådsmedlem – ”computernørd”

12  Samarbejde med lokale butikker  Mode- og skønhedstips  Modeshow og poledance

13  250 år – fejring for de unge  Undervisning og konkurrence  Samarbejde med X-class

14  Samarbejde med GAME  Graffiti-workshop  Skabe liv i et dødt byrum  Street party

15  Udviklings- og kompetenceforløb  Integreret del af institutionen  Vagtdækning – på godt og ondt  Afklaring om svagheder og styrker  Blevet taget seriøst og med i diverse interne og eksterne opgaver.  Et drømmestudiejob – fleksibelt, udfordrende og sjovt


Download ppt " Præsentation  Baggrunden for projektet  Formål, metode og projektdeltagere  Ungeprojekter  DIT Slagelse  Hvordan har det været?"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google