Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Engelsborgskolens Kompetencecenter

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Engelsborgskolens Kompetencecenter"— Præsentationens transcript:

1 Engelsborgskolens Kompetencecenter
Skoleåret

2 Kompetencecenteret Mål:
At tilbyde Kurser, supervision/vejledning til årgangsteamet/faglærerne vedr. problemstillinger i klassen af både social og faglig karakter. At eleverne får et kvalificeret og udviklingsorienteret undervisningstilbud, hvor der i handleplanen er medtænkt forskellige pædagogiske tilgange. At undervisningen fortrinsvis foregår på Kurser, små hold eller i klassen. At der tilbydes supervision af psykolog Handleplan: 1.A Når Kompetencecenterlærerne deltager i årgangsteam- og afdelingsmøder, er de tovholdere i forhold til kompetencecenteret 1.B På KUP-møderne arbejder Kompetencecenterlærerne med udviklingstiltag og giver hinanden sparring i arbejdet 2.A I arbejdet med eleverne anvender kompetencecenterlærerne mål- og handleplaner, der sikrer samarbejdet med forældre og faglærere, klasseteam og evt. psykolog 2.B kompetencecenterlærerne medtænker forskellige pædagogiske tilgange til undervisningen (ex. Læringsstile, klasseledelse, undervisningsdifferentiering..) Eleverne modtager så vidt muligt undervisningen i hjemområdet og på hold Psykologen tilbyder supervision til team, faglærere og kompetencecenterlærere.

3 Organisering Udskoling Kompetencecenter Mellemtrin Indskoling

4 HVEM ER VI? Læsevejlederteamet: MWJ, DNI, KØS og LLA
Matematikvejlederteamet: HKI, CST og HFA AKT-teamet: ADA, BTU, BDP, ARM, CST, SPO,CA, SPU-vejledergruppen : JTH, LFO, PSV, HFA, HKI, CST, LLA, MWJ, DNI, MMA, TRO, Lektiecaféteamet: KMA, PKE, RSC. ESØ. 2-sprogsteamet: TRO, MMA Frirumsteamet : NRY og BTU Motorikteamet : Der tilbydes screenning af elever i bh.-klassen. Supergymnastik for udvalgte elever i bh.-klassen PSV, VRI og KPE

5 Organisering Udskoling Kompetencecenter Mellemtrin Indskoling 9. kl
RU KMA PKE HFA LLA HFA DHL LLA JTH ADA LFO DNI CST KØS HKI KØS/MWJ AKT BTU NRY To-sprog MMA TRO/CST BDP CN Udskoling Kompetencecenter Mellemtrin Indskoling

6 Organisering Undervisningen gives
På årgangen, i klassen, afdelingen eller i lektiecaféen Fortrinsvis på hold, kurser, men efter behov Forebyggende: såvel fagligt som socialt Som kortvarig indsats, kursusforløb Altid med teamet/læreren som en involveret del af processen.

7 Indhold Fagligt: dansk, matematik og engelsk
AKT: Adfærd, Kontakt og Trivsel: gives som kurser i klassen. Klasseledelse, Klassemøder, en håndsrækning med fokus på LS, socialtræning i klassen, se beskrivelse af indhold. Motorisk træning ”supergymnastik” i bh. kl. To - sprogsundervisning To - sprogscafé Test, vejledning og supervision Lektiecafé: indskoling, mellemtrin og udskoling Café for de store elever

8 Procedure ved AKT bekymringssager
Trin1: Problemstillingen tages op på årgangsteammødet der arbejdes med SAL. Trin 2: Gode ideer/redskaber afprøves i klassen at klasseteamet, opfølgningen sker på de efterfølgende teammøder. Husk altid orientering til forældrene, hvis enkelte elever er involveret . Trin 3: Der kan ønskes supervision til teamet. (evt. deltagelse af Camilla/Hanne/AKT-lærer). Plan aftales. Trin 4: Der indkaldes til et dialogmøde, hvor alle parter indkaldes (forældre, SFO, psykolog, leder, evt. sagsbehandler, lærerteam) Trin 5: Der aftales en handleplan for den efterfølgende periode. Der aftales et opfølgningsmøde med forældre og skole mfl. Der laves aftaler om supervision, hvis det skønnes nødvendigt. Trin 6: Lærerteamet +har ansvaret for at udarbejde en handleplan. Den afleveres til koordinator/leder/-så der kan ske en opfølgning af mål.

9 Procedure vedr. specialundervisning
klasseteamet/faglæreren henvender sig til den ressourcelærer, som er er tilknyttet teamet/årgangen eller til koordinator for kompetencecenteret. (se oversigten) Det kan ske naturligt i forbindelse med en testning af klassens elever. Der tilbydes rådgivning/redskaber/supervision til faglærer/årgangsteam. Der udarbejdes i fællesskab en handleplan for den pågældende elev. Opfølgning af mål i handleplan. Handleplanen arkiveres i kompetencecenteret hos MWJ/LLA.

10 TO-SPROGSUNDERVISNINGEN
Eleverne lærer almindelige omgangsformer dvs. måden at kommunikere og samarbejde på. Der arbejdes på hold. Når det er muligt dannes kurser i for-forståelse af emner og fag. Ellers tager undervisningen udgangspunkt i begreber og det fag-faglige i undervisningen. To-sprogscafé mandage - ellers koblet til de øvrige lektiecaféer. To-sprogselever med generelle faglige problemstillinger tilbydes faste kurser Der vil i løbet af året være supervision af lærerteamet.

11 LEKTIECAFÉ INDSKOLINGEN
Tilbud til alle elever i indskolingen, som ønsker lektiehjælp og mulighed for hjælp til særlige problemstillinger af faglig karakter. Husk at det skal aftales med klasselærer. Der tilbydes lektiecafé for indskolingen på følgende dage: Det finder sted i kompetencecenteret. mandag: 6. lektion (DNI+ CST) tirsdag: lektion (DNI+CST) onsdag: 6. lektion (DNi + CST) torsdag: 6. lektion (CST)

12 STUDIEVÆRKSTED fredage: 5. - 6.lektion (ESØ,RSC)
Der tilbydes studiecafé for alle elever på mellemtrin og udskolingen. Tilbud til alle elever som ønsker hjælp til lektier og opgaveskrivning. Der er ligeledes mulighed for at støtte elever med særlige behov i samarbejde med lærere og specialundervisningen. Sudiecaféen finder sted i læringscenteret på følgende dage: tirsdage: 1. lektion (PKE), 5. lektion (RSC), lektion (PKE, KMA) onsdage: lektion (ESØ, KMA) torsdage:1. - 2lektion (RSC), lektion (ESØ, KMA) fredage: lektion (ESØ,RSC)

13 Medarbejdernes kompetencer
To-sprogsundervisning Faglig kompetence. Fælles viden i centeret. Personlig integritet. Samarbejdsevne. Ressourceundervisning Stor fælles kompetence. Trivsel AKT-undervisning Lektiecafé Test/vejledning

14 MÅL FOR JER Brug hinandens kompetencer i teamet - I har mange ressourcer. Støt hinanden hvis i er bekymrede - støt hinanden i hvad der går godt. Hvis i har brug få hjælp: Gå til os for at få processer sat i gang. Det er et fælles ansvar at handle på hvad man ser.

15 KURSER I ÅRSHJULET Se oversigt/evt. nye aftaler.
Lav aftaler med ressourcelærerne om deltagelse i et teammøde. Husk evalueringen, så vi kan blive endnu bedre til det vi gør.

16 OVERSIGT OVER TEST OG KURSER SPU
Kompetencecenteret tilbyder forskellige typer af specialundervisning. Der vil være små hold sammensat inden for klassetrinnet, tilbud til enkelte elever, og kurser og test som kan ses beskrevet nedenfor. 0.-klasse: sproglig opmærksomhed/ KTI + ”IL-basis”+Læseevaluering billed test(alinea). 1.-klasse: IL-basis + OS 64 (læs)+ læsekursus i uge 8 2.-klasse: Læsemåleren ( dec /jan ) + OS 120 (læs)+ matematik-testen tages og rettes af vejleder. læsekursus i uge 4+nationale tes t+ ST 2 3.-klasse: SL 60 (læs)+ ordblindetest (nonord) + ST 3 (stav)+matematik kommunalt 4.-klasse: SL 40 (læs)+ nationale test + ST 4 5-.klasse: Læs 5+ST 5(stav) 6.-klasse:TL 1 (læs)+ matematik kommunalt+ nationale test+ST 6 7.-klasseTL 2 (læs)+matematik i august, rettes af vejleder + ST 7 + nt. 8.-klasse: TL 3 (læs) + nationale test + ST 8 Der vil blive afholdt kurser i CD-ord.


Download ppt "Engelsborgskolens Kompetencecenter"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google