Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Energibesparelser behovet og dit bidrag

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Energibesparelser behovet og dit bidrag"— Præsentationens transcript:

1 Energibesparelser behovet og dit bidrag

2 Råderum for energiforbrug

3 En bæredygtig energiudvikling

4 Hvad kan du gøre? Fjerne energispild
- sluk for de elapparater du ikke bruger - sluk på kontakt, så der ikke er stand-by spild Køb de apparater, som bruger mindst energi Tænk over om du har behov før du køber

5 Stand-by forbrug Hvad koster energislugerne?
En bolig har apparater på standby. De største energislugere er tv, video, hi-fi, dvd, parabolmodtager, pc, printer og telefax. De står tilsammen for mere end 85 % af boligens totale stand-byforbrug. Men mange andre apparater - store som små - bidrager hver dag til, at du forurener og må betale for ingenting.

6 Stand-by forbrug Teenagerværelse
Apparat kr/år* Ghettoblaster Halogenlampe (bordmodel) 66 Oplader til mobiltelefon 33 Pc, skærm, printer, modem højttalere, scanner Tv/hi-fi/video/dvd Videospilkonsol 15    Alle beløb er udregnet ud fra en elpris på 1,64 kr. pr. kWh. * De angivne beløb viser det gennemsnitlige årlige stand-by forbrug for de pågældende apparater.

7 Spar på el Her er nogle huskeregler for at nedsætte stand-byforbruget
Sluk på stikkontakten for de apparater, som ikke anvendes. Indstil pc og skærm, så de går i dvalefunktion (sleep mode) efter fx 10 minutter. Brug stikdåser med vippeafbryder, og sluk på vippeafbryderen. Derved slukkes samtidig for alle de apparater, der er tilsluttet stikdåsen. Brug elspareskinne til tv. Den slukker automatisk alt udstyr i skinnen, når tv'et slukkes med fjernbetjening. Det gælder fx dvd, spillekonsol og tv-belysning. Brug elspareskinne til pc. Alt udstyr, der er tilsluttet skinnen afbrydes, når computeren afbrydes. Det gælder fx skærm, printer, modem og router. Mål dit stand-byforbrug - lån en elmåler hos dit elselskab. Spørg efter apparater med lavt stand-byforbrug, når du skal købe nyt.

8 Energisparesider på nettet
Sluk nu! Her kan du få information om standbyforbrug, få aflivet et par myter omkring de elektriske apparater og danne dig et hurtigt overblik over dit eget standbyforbrug Besøg: A-pærer På A-paere.dk kan du finde alt, hvad der er værd at vide om A-pærer. Du kan læse, hvilke A-pærer der passer til dine lamper, du kan beregne, hvor meget der kan spares ved at skifte et antal af dine pærer ud med A-pærer. Besøg: Energiguiden Energiguiden kan hurtigt og enkelt hjælpe små og store institutioner i gang med at spare på energien. Her får du gode spareråd – tilpasset din branche, så de er nemme at implementere i din virksomhed. Besøg:

9 Energisparesider på nettet
Elsparefonden: På Elsparefondens sider kan du finde en samling gode råd til forbrugere, der gerne vil spare på elektricitesforbruget. Besøg Spar energi Besøg Spar olie Besøg Energitjenesten Besøg

10 Energisparesider på nettet
Energiselskaberne El- og gasselskaberne i Danmark har etableret et samarbejde på tværs for bedst muligt at nedbringe energiforbruget. Energirådgivning viser, at de fleste typer virksomheder mindst vil kunne opnå besparelser i størrelsesordenen 10 % efter et besøg af en energirådgiver. Besøg: DONG Dongs hjemmesider har mange ideer til hvordan du kan nedsætte dit energiforbrug hjemme. Besøg Dansk Energi Besøg

11 Energisparesider på nettet
Sparepumper Sparepumpe.dk indeholder beskrivelse og definitioner på en sparepumpe. Her finder du også Sparepumpelisten med fortegnelsen over de aktuelle pumpetyper og størrelser dit elselskab anbefaler. Listen opdateres løbende. Her kan du også udregne hvor meget du spare ved at skifte til en sparepumpe. Besøg:   Spareventilatorer Spareventilator.dk indeholder beskrivelse og definitioner på en spareventilator. Her finder du også Spareventilator-Listen med fortegnelsen over de aktuelle ventilatortyper og størrelser dit elselskab anbefaler. Listen opdateres løbende. Her kan du også udregne hvor meget du spare ved at skifte til en spareventilator. Besøg:   Sparemotorer Sparemotor.dk indeholder beskrivelser og definitioner på en Sparemotor. Her finder du også Sparemotor-Listen med fortegnelsen over de aktuelle motortyper og størrelser dit elselskab anbefaler. Listen opdateres løbende. Her kan du også udregne hvor meget du spare ved at skifte til en sparemotor. Besøg:


Download ppt "Energibesparelser behovet og dit bidrag"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google