Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Rådgivning til gartnerier

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Rådgivning til gartnerier"— Præsentationens transcript:

1 Rådgivning til gartnerier
GartneriRådgivningen Oplæg på norsk/dansk konsulentmøde, Sarpsborg d. 9/

2 GartneriRådgivningen rådgiver indenfor:
Grøntsager Frugt og bær Blomster Planteskoler

3 Rådgivning til gartnerier
GartneriRådgivningen omsætter årligt for 31,6 millioner kroner GartneriRådgivningen har 35 ansatte fordelt: i Odense i Århus (Landscentret i Skejby) i Skælskør

4 Rådgivning GartneriRådgivningen er en rådgivningsvirksomhed, der tilbyder rådgivning indenfor: Planter Produktion Økonomi Planlægning Ledelse og organisationsudvikling Teknik Miljø Energi Salg og marketing

5 Langsigtet rådgivning
GartneriRådgivningen tilbyder langsigtede rådgivningsforløb med jævnlige besøg i gartneriet. Her gennemgås kulturer, økonomi m.m. og eventuelle problemer bliver derved ofte løst, før de vokser sig for store. Samtidig tages gartneriets fremtid op til drøftelse og der laves langsigtede planer. GartneriRådgivningens konsulenter fungerer som sparringspartner

6 Udviklingsprojekter GartneriRådgivningen deltager i udviklingsprojekter i gartnerierne. Det drejer sig for eksempel om: Produktudvikling af nye planter Udvikling af nye produktionsmetoder Ledelsesudvikling Udvikling af miljøledelsessystemer GartneriRådgivningen kan både medvirke som ’’faglig konsulent’’ og som projektleder. Endvidere tilbyder GartneriRådgivningen at lave projektbeskrivelser.

7 Plantepatologisk laboratorium
GartneriRådgivningen har eget Plantepatologisk laboratorium som er placeret på Landscentret i Skejby. GartneriRådgivningen tilbyder følgende analyser: Sygdomsundersøgelser af planter i væksthus og på friland Bestemmelse af svampesygdomme, bakteriesygdomme og skadedyr Undersøgelse af vand for vandbårne svampe som Pythium og Phytophthora Undersøgelse af dyrkningsmedier for skadelige svampe og/eller nyttesvampe Større plantepatologiske projekter kan udføres via for eks. Innovationsloven. GartneriRådgivningen samarbejder med anerkendte laboratorier indenfor plantepatologi, både herhjemme og i udlandet.

8 Implementering af forskningsresultater
En væsentlig opgave for GartneriRådgivningen er, at fungere som bindeled mellem forskning og gartnerierne. Der er tæt kontakt til gartnerierhvervets ’’egne’’ forskningsinstitutioner, som Danmarks JordbrugsForskning og Den Kongelige Veterinære Landbohøjskole (KVL). Men der er også kontakt til institutioner udenfor erhvervet, med Syddansk Universitet i spidsen. Eksempler på forskningsresultater der bruges i gartnerierne: Energi- og klimastyring Vækstregulering uden kemi Kvalitet og holdbarhed

9 Kursusvirksomhed og undervisning
GartneriRådgivningen afholder kurser for gartneriejere, ledere og medarbejdere. Kurserne afholdes som: Egentlige kursusforløb Temadage Individuelle virksomhedskurser i gartneriet Kurserne kan eksempelvis omhandle: Planteproduktion IT Ledelsesforhold - HR Kurserne planlægges ofte i samarbejde med gartnerierne.

10 På hjemmesiden findes også:
Formidling af viden GartneriRådgivningen har gennem mange år struktureret sin viden i fælles værktøjer for alle konsulenter. Denne viden findes på På hjemmesiden findes også: Nyhedsbreve om planteværn – ’’Planteværnsnyt’’ Konsulenternes fælles opslagsværk – ’’Plantevidenbasen’’ Der kræves abonnement for at kunne trække på disse informationer.

11 Gartner Tidende Medlemsblad for Dansk Gartneri.
Dækker cirka 95% af det professionelle gartnerierhverv med et kontrolleret oplag på Udkommer 23 gange om året med 50-56 sider pr. udgivelse. I januar ekstra stort tema-nummer om IPM-messen i Essen, Tyskland, der udleveres som katalog på messen. Ekstra stort tema-nummer om messen Dan-Gar-Tek i Odense, der udleveres som katalog på messen.

12 Gartner Tidende Elektronisk udgave på der opdateres hver 14. dag. Redaktionens målsætning: At udgive et både aktuelt og fagligt kompetent fagskrift med ind- og udenlandske artikler.

13 Grøn Plantebeskyttelse
Grøn Plantebeskyttelse ApS har til opgave at sikre gartnerierhvervet de nødvendige plantebeskyttelses midler.


Download ppt "Rådgivning til gartnerier"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google