Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

NemID = den nye digitale signatur

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "NemID = den nye digitale signatur"— Præsentationens transcript:

1 NemID = den nye digitale signatur
Digital signatur = en digital nøgle og din personlige underskrift på nettet Du kan fx logge ind på SKATs hjemmeside og godkende din årsopgørelse

2 Samarbejde om NemID NemID er blevet til i et samarbejde mellem den offentlige sektor og den finansielle sektor. Den finansielle sektor har valgt NemID som en fælles løsning til alle netbanker. Den offentlige sektor har valgt NemID som afløseren for den digital signatur som adgang til offentlig selvbetjening.

3 NemID er ”to-faktor-sikkerhed”
Når brugeren logger på med NemID: Bruger-id og adgangskode – noget i hovedet Nøgle fra nøglekortet – noget i hånden Alternativer til nøglekortet: Det store nøglekort – magnaprint ”Voice Response”, hvor brugeren bliver ringet op på sin telefon og får læst en nøgle højt.

4 Bestilling Online på www.nemid.nu
I borgerservicecentre og skattecentre I banken ved en netbankaftale

5 Brugeren modtager med posten:
Et velkomstbrev fra DanID med et nøglekort Et brev med en midlertidig adgangskode

6 Aktivering Hvis brugeren har bestilt på i borgerservicecentre eller skattecentre, skal brugeren aktivere NemID på ved at logge på Selvbetjening. Hvis brugeren har bestilt i banken, skal brugeren aktivere NemID i netbanken.

7 Trin i aktiveringen Indtast NemID-nummer fra velkomstbrevet som bruger-id. Indtast den midlertidige adgangskode fra pin-brevet som adgangskode. Vælg en ny personlig adgangskode. Vælg evt. et selvvalgt bruger-id. Indtast en nøgle fra nøglekortet.

8 Migrering via banken Hvis brugeren har netbank og har fået NemID tilsendt fra banken: Brugeren har kun fået ét brev med NemID-nummer og nøglekort (ingen adgangskode). Brugeren skal starte med at logge på sin netbank, som brugeren plejer. Når brugeren er logget på netbanken, foreslår banken at skifte til NemID.

9 Et eller flere NemID Brugeren kan have ét NemID til (hver) netbank og ét NemID til ”offentlig digital signatur”. Det anbefales at have ét NemID til det hele. Hvis man har fået flere NemID, kan de slåes sammen.

10 Hjælp og support NemID-support på tlf eller via kontaktformular på Ved personlig henvendelse i borgerservicecentre og skattecentre. Hvis NemID via netbanken, kontaktes bankens support.


Download ppt "NemID = den nye digitale signatur"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google