Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Chicken En visualisering af novellen ” Chicken”, skrevet af Hanne-Vibeke Holst. Lavet af Kristina og Vibe 9.d.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Chicken En visualisering af novellen ” Chicken”, skrevet af Hanne-Vibeke Holst. Lavet af Kristina og Vibe 9.d."— Præsentationens transcript:

1 Chicken En visualisering af novellen ” Chicken”, skrevet af Hanne-Vibeke Holst. Lavet af Kristina og Vibe 9.d

2 Jeg er præstens datter, ”Neungammen”, og jeg går gennem denne by af fjendtlighed. De venter mig, jeg er ikke bange, ikke længere, skønt jeg ved, at denne klamme aften bliver den afgørende. Måske den sidste. Alkoholen og adrenalinen, destilleret angst pumper direkte ud i årenettet, holder mig varm.

3 Da jeg drejer om hjørnet og skrår over torvet til bodegaen er jeg høj af angst, høj af forventning.

4 Lige da vi flyttede her til havde min mor en af sine perioder
Lige da vi flyttede her til havde min mor en af sine perioder. Hun lavede mad, syede knapper i, hjalp mig med mine stile og tog mig med til byen for at købe tøj. Men hele tiden huskede jeg fornemmelsen af livløshed, da jeg første gang fandt hende på gulvet. Ser hende gå bersærk i præstegården i jagten på sprut.

5 Den aften gik vi ud at spise- rødspætter på kroen- og far blev så oprømt over mor, der var køn med rødt på læberne, at han overmodigt bestilte riesling til. Men jeg så det sølvfarvede ar på mors arm….

6 Allerede dagen efter var alt som det plejede at være når præstens datter kom til et nyt sted, mor og far glemte mig. Jeg var forberedt på hvordan man ville modtage mig her. Billederne af fortiden kører gennem mit hoved. Jeg har lært at gå gennem byger af snebolde, lært at vaske spytklatter af håret , at cykle hjem på flade dæk.

7 Faktisk er jeg med tiden blevet så hærdet, at de andre bliver bange for mig. Skræmt af mit frygtløshed, af mit blik, som får lærernes til at flakke, fordi jeg altid er klogere end dem.

8 Måske havde det også været sådan her – forudsigeligt – hvis det ikke havde været for Johnny. Jeg udfordrede ham allerede første dag ved spottende at kalde ham Rex og på glimtet i hans øjes dyb, så jeg én gang, at han forstod og modtog udfordringen.

9 Det er Rex. Hans goblegrå blik spejler mit, og hos hinanden ser vi det, som ingen andre ser. Fortvivlelsen, ensomheden, dødsdriften og de skræmmende billeder fra fortiden.

10 Jeg går ind på bodegaen. Rex står med ryggen til og spiller dart
Jeg går ind på bodegaen. Rex står med ryggen til og spiller dart. Der sidder flere pile uden for skiven og han plejer ellers at ramme godt. Så enten er han stiv eller også er han nervøs. Jeg nikker til ham og går op og bestiller guldøl. Jeg er til gengæld helt rolig

11 Som i en klassisk western er alle travlt optaget af ikke at ane, hvad der foregår, mens sandheden er, at alle kun venter på hvem der først trækker seksløberen. De har planlagt noget, noget ekstraordinært. Den afgørende duel mellem Rex og mig.

12 Du, præstedatter, siger han. – Vi skal på havnen.
Nå, siger jeg. – Hvad skal vi der? Ud og køre bil, Chicken, hvis du ved hvad det er, siger han. Jeg nikker. Det ved jeg godt.

13 Derefter går jeg ud på toilettet. Brækker mig, gurgler hals
Derefter går jeg ud på toilettet. Brækker mig, gurgler hals. Tager min læbestift og maler et vrængende ”Goodbye” hen over spejlet.

14 Der er glat på havnens beton, og jeg glider og er ved at miste balancen på mine lædersåler, da jeg når fabrikken. Ironisk nok er det Rex der griber mig. Jeg mærker hans greb som en ring af hvid ild om min arm. Han har aldrig rørt mig før.

15 Din fars Opel og min fars Lada, siger han uden at fortrække en mine
Din fars Opel og min fars Lada, siger han uden at fortrække en mine. – De andre har nuppet dem for en halv time siden. For sidste gang aflæser jeg hans ansigt for mulige svar. Men det er så lukket, at det pludselig gør ondt. Han er i pine, måske mere end mig, og for første gang, har jeg lyst til at stå af – for hans skyld. Vi sætter os ind.

16 Jeg sidder i fars bil med en følelse af fuldstændig afklarethed
Jeg sidder i fars bil med en følelse af fuldstændig afklarethed. Hertil og ikke længere skulle jeg. Jeg åbner handskerummet, hvor jeg som ventet finder en af fars bibler. Lægger hånden på den, strejfer korsets guldtryk med en fingerspids og lader mig trøste af det.

17 Nu kører vi direkte imod hinanden -ca
Nu kører vi direkte imod hinanden -ca. 150 meter har vi, før vi tørner frontalt sammen. Jeg træder på speederen, mens jeg i afrevne fragmenter ser min mor og far for mig en sommerdag ved stranden for ca. hundrede år siden, jeg skriger på dem , mens Rex, min elskede Rex, er så nær nu, at jeg kan ane hans ansigt bag frontruden og det er så fortrukket af smerte, at jeg ikke kan lade ham dø sådan……

18 Så jeg råber hans navn så skingrende højt, at han måske hører det, og i hvert fald ser jeg hans mund forme mit navn i det alleryderste øjeblik, inden braget… og dér på grænsen gør vi det -surrealistisk og synkront: Viger. For hinanden.

19 Vi kravler ud af hver sin bil
Vi kravler ud af hver sin bil. Pejler os frem efter de dunkende hjerter, holder fast i den laserstråle af lys, der står og dirrer mellem os og endelig, hikstende og snøftende, leende og grædende som målløse overlevede efter en ulykke, når vi frem til hinanden.

20 To akavet løbende skikkelser er på vej herud. De råber mit navn
To akavet løbende skikkelser er på vej herud. De råber mit navn. Det må være mor og far. Så har de alligevel hørt mig. Jeg slipper Rex for at løbe dem i møde, men han holder mig fast. –Du, præstedatter, siger han rustent, - Går du? Hans øjenbryn glinser. Måske er det flækket.- Kom du skal sy´s! siger jeg og kysser hans smalle læber. De er slet ikke kolde.


Download ppt "Chicken En visualisering af novellen ” Chicken”, skrevet af Hanne-Vibeke Holst. Lavet af Kristina og Vibe 9.d."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google