Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Systemrelationer Om polariseringen mellem den medicinske og den sociale tilgang til stofmisbrugsbehandling - og et bud på en vej ud af modsætningerne.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Systemrelationer Om polariseringen mellem den medicinske og den sociale tilgang til stofmisbrugsbehandling - og et bud på en vej ud af modsætningerne."— Præsentationens transcript:

1 Systemrelationer Om polariseringen mellem den medicinske og den sociale tilgang til stofmisbrugsbehandling - og et bud på en vej ud af modsætningerne.

2 Systemer Psykiske systemer (enkeltindivider)
Sociale systemer (grupper) Funktionssystemer Niklas Luhmann betegner systemer som lukkede og selvrefererende. De lukker sig ind i omverdenen gennem egne operationer. Systemerne udgør hinandens forstyrrende omverden.

3 Øjnene der ser Perspektiv Richard Scott Rationelt Naturligt Åbent
Maiken Schultz Rationalisme Funktionalisme Symbolisme Joanne Martin Integrerende Differentierende Fragmentarisk Fragmentarisk Differentierende = fokus på Individet og subkulturelle fænomener

4 Boksmodel Psykiske systemer kan være tilbøjelige til at se andre systemer gennem en negativ eller positiv optik. Den negative optik kan defineres som en position inde i en boks, hvor systemet er fanget i egne processer. Den positive optik kan defineres som en position udenfor denne boks, hvor systemet er mere åbent.

5 Inde fra boksen Problemer

6 Udenfor boksen Mennesker

7 Tanker og følelser inde i boksen
De forstår ikke noget som helst ! De gør mere skade end gavn ! De ødelægger det hele ! Tanker Retfærdig harme Selvmedlidenhed Afmagt / frygt Følelser

8 Tanker og følelser udenfor boksen
Gad vide hvad de gerne vil opnå ? Kan vi lære noget nyt af dem ? Hvordan kan vi samarbejde ? Tanker Interesse Nysgerrighed Forhåbningsfuld Følelser

9 Vejen ind i boksen Divergerende overbevisninger
Potentielle trusler (frygt) Aktivering af psykiske processer Projektioner Mistillid Stres

10 Vejen ud af boksen Opmærksomhed Valgmuligheder Refleksion Ansvarstagen
Værdier Tillid Refleksion


Download ppt "Systemrelationer Om polariseringen mellem den medicinske og den sociale tilgang til stofmisbrugsbehandling - og et bud på en vej ud af modsætningerne."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google