Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

LC-lederoverenskomsten

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "LC-lederoverenskomsten"— Præsentationens transcript:

1 LC-lederoverenskomsten
Karsten Steen Hansen Søren Schnack

2 Tidsplan for implementering af OK-08 (1)
1. april Generel lønstigning Ændring af barselsaftalen Ophævelse af 70 års-grænse 1.juni 1. marts Midlertidig forhøjelse af gruppelivspræmie 1.oktober Generel lønstigninger fra reguleringsordningen 1. januar Indførelse af seniordage Forhøjelse af ATP-bidraget 1.april Lederovenskomsten træder i kraft 10.000,00 kr. ( ) udløses til alle ledere, der også var ansat .

3 Tidsplan for implementering af OK-08 (2)
Alle lederstillinger indplaceres i forhold til den nye grundlønsmodel. Der udløses 1,25 % til lokalløn. Indførelse af frihed i forbindelse med barns 2. sygedag 1. oktober Generelle lønstigninger fra reguleringsordningen 1. januar Forhøjelse af ATP-bidraget 1. april Der udløses 1,25 % til lokalløn. For de først 5 ugers ferie kan aftales 12% feriepenge i stedet for løn under ferie Forhøjelse af særlig feriegodtgørelse med 0,45% til 2,15% 1. oktober Generelle lønstigninger fra reguleringsordningen .

4 Nye titler Ledere Mellemledere

5 Nye ansættelsesformer
Ledere skal enten: kontraktansættes åremålsansættes, eller tjenestemandsansættes

6 Nye ansættelsesformer
Mellemledere ansættes på overenskomstvilkår Men kan ansættes på åremålskontrakt som tjenestemænd .

7 Kontraktansættelse Løntillæg på 15%
Løntillæg kan veksles til pensionsbidrag eller fratrædelsesgodtgørelse Mulighed for at aftale forlænget opsigelsesvarsel fra arbejdsgivers side Ved uansøgt afsked ydes fratrædelsesgodtgørelse svarende til 1 års løn

8 Sammenlignende pensionsberegninger

9 Åremålsansættelse Ansættelse i en tidsbegrænset periode
Der aftales et tillæg til lønnen – 20 / 30 %

10 Hvem er omfattet af den nye overenskomst?
Ledere med pædagogisk/administrative opgaver i folkeskolen, ungdomsskolen, institutioner med specialundervisning for voksne, forvaltninger, PPR Undervisningskompetence (FSL § 28) en forudsætning

11 Hvem er ikke omfattet af den nye overenskomst?
Ledere, der ansættes i administrative stillinger, der er dækket af andre overenskomster Ledere af SFO

12 Hvad mener Skoleledernes hovedbestyrelse?
”… ledere i folkeskolen bør have en relevant faglig uddannelse suppleret med en lederuddannelse. Relevant faglig uddannelse er i den forbindelse en læreruddannelse, idet skolelederen skal have grundig indsigt i bl.a. skolens læreprocesser for at kunne varetage den daglige pædagogiske ledelsesopgave i skolen.” ”…fravigelser forelægges LC-LederForum til udtalelse forud for eventuel ansættelse”.

13 Ledelsestid Ledere og mellemledere er ansat uden højeste arbejdstid
Mindst 1/3 af arbejdstiden skal være fastlagt til ledelsesopgaver Fordeling af arbejdsopgaver sker i ledelsesteamet

14 Løn Centralt aftalt grundløn erstattes af lokal aftalt grundløn 4 – og kun 4 – løntrin kan anvendes ved lokal grundlønsindplacering: 46 – 48 –

15 Normering Ved skoler, hvor lederen indplaceres på grundløn 48, 49 eller 50 skal der oprettes en mellemlederstilling på minimum trin 46

16 Løn 1.4.2009: Alle får et løntillæg på 10.000 kr.
Der frigives 1,25% til lokal løn Alle stillinger lønfastsættes i forhold til indplacering på nyt lokalt grundløntrin Der aftales funktionsløn for hver stilling

17 Personlig lønindplacering
Ledere ansat pr bevarer samlet løn og løntrin ved overgangen til nyt lokalt lønsystem .

18 Personlig lønindplacering Eksempel
En skoleleder har pr en løn på trin kr. + overgangstillæg (fra 1998) på kr. formiddag får hun et yderligere tillæg på kr. og hendes løn udgør derefter trin kr. eftermiddag indplaceres hendes stilling efter lokale forhandlinger på grundløn 48. Hun kan ikke gå ned i trin altså får hun trin Hun kan ikke gå ned i løn altså får hun yderligere et tillæg på kr.

19 Facts Grundløn Grundløn er en varig løndel, og ”dækker de ledelsesfunktioner, der forventes varetaget af en nyudnævnt/nyansat leder/mellemleder”. Funktionsløn Funktionsløn er en varig eller midlertidig løndel. Midlertidige lønforbedringer omfatter aftaler, hvor lønnen er knyttet til en betingelse, der fortsat er opfyldt. Kvalifikationsløn Lokale aftaler om kvalifikationsløn for den enkelte ansatte kan ændres ved enighed mellem aftalens parter. For tjenestemænd er løntrinsforbedringer varige (hvis ikke andet er aftalt).

20 Funktionsløn. Kvalifikationsløn. Kommunens samlede skolevæsen
Overvejelser i perioden indtil 1.april. Forhåndsaftaler / lønpolitik / klassifikation Fase Fase 2. Personlig ordning. Forhåndsaftaler. Grundløn. Funktionsløn. Kvalifikationsløn. 1.4. 2 9 Kommunens samlede skolevæsen Forhåndsaftaler Individuelle forhandlinger 46 48 lønsum 10.000,- kr. 49 50 klassifikation Høkerreglen gælder til og incl.l løntrin 49 1,25 % Funktionsløn. Kvalifikationsløn. Kontraktansættelse. lønpolitik lønpolitik

21 Lønaftaler for skoleledere, §8.
Stk.1 Grundløn og funktionsløn. Aftales mellem kommunen og den lokale afdeling. ( Kontrakt- og åremålsansættelser forhandles med LC) Stk. 2 Skolelederen og kommunen. Forslag til aflønning udover lønnen i stk1. Forslaget sendes til lokalafdelingen som udkast til aftale. 3 ugers frist til at begære forhandling. (undt. juli). Lokalafdelingen returnerer aftalen med underskrift.

22 Kom godt i gang med den nye grundløn i lokalafdelingen
1. Lønpolitik diskuteres og formuleres 2. Hvor stort et beløb er til rådighed for de lokale forhandlinger ? 3. Skab overblik over stillingskategorier, ledelsesansvar og - opgaver på skolerne. 4. Udarbejdelse af oplæg til forhandling med kommunen

23 Lokal lønpolitik De central retningslinjer justeres i forhold til de særlige forhold, der gør sig gældende i kommunen.

24 . Vejledning om indplacering på grundløn
Uddrag fra overenskomstens Bilag 1 Vejledning til lønfastsættelse. Det skal bemærkes at vejledningen er vejledende i den forstand, at den kan ændres, og udbygges i forhold til den lokale virkelighed. Foreningen anbefaler, at hovedtrækkene i nedenstående tre niveauer så vidt muligt søges fastholdt. Grundlønsindplaceringen sker efter en konkret vurdering i forhold til niveauerne. Det er foreningens opfattelse, at en stillingsprofil, der passer med øverste niveau bør medføre en lønindplacering på trin 50/49. Mellemste niveau trinene 48/49 og laveste niveau 46/48. .

25 . Øverste niveau · . Refererer direkte til forvaltning/politisk niveau
·         Har overordnet økonomisk ansvar ·         Har tværgående ledelsesmæssige opgaver i forhold til hele eller dele af skolevæsenet ·         Har det overordnede pædagogiske og administrative ansvar ·         Har den faglige pædagogiske og personalemæssige ledelse af en geografisk enhed ·         Ansætter og afskediger personale samt har øvrig personaleadministration og/eller ·         Er den ansvarlige leder i forhold til folkeskoleloven. .

26 . Mellemste niveau . Referer direkte til leder på øverste niveau
      .    Referer direkte til leder på øverste niveau ·         Har souscheffunktion i forhold til leder på øverste niveau ·         Har ansvar for overholdelse og udfyldelse af økonomiske rammer og/eller ·         Har faglig pædagogisk og personalemæssig ledelse af en afdeling .

27 . Laveste niveau . Har konkrete pædagogiske og
administrative ledelsesopgaver i forhold til dele af skolens/institutionens virksomhed ·       Har tværgående konsulentopgaver i organisationen og/eller      souscheffunktion til leder på mellemste niveau. .

28 Eksempel på lokal forhandling Der er under forhandlingerne taget højde for Overenskomst for ledere m.fl. indenfor undervisningsområdet. Parterne er herefter enige om, At alle pr ansatte ledere som minimum bevarer deres hidtidige samlede løn (grundløn, funktionsløn og kvalifikationsløn) jf. den nye overenskomst § 4A, stk. 3. At der for den enkelte leder aftales en personlig ordning, således at alle, der er ansat pr bevarer deres hidtidige samlede løn gennem den nye grundlønsindplacering samt et funktions- eller kvalifikationsløntillæg.

29 At der er afsat 1,25 % til lokale lønmidler til forhandling i 2009/2010 og at disse lønmidler delvis er indgået i forhandlingen af lederlønninger pr.1.april 2009. At XX-Købing Kommune udmelder de fremtidige overordnede rammer for lønforhandling og lønfastsættelse senest 1. april 2009. XX-Købing Kommune ønsker herigennem at fastlægge de overordnede generelle principper og sikre de tværgående hensyn med henblik på en fortsat harmonisering og en ensartethed i lønningerne i XX-Købing kommune. At XX-Købing Kommune arbejder hen imod at ledere og mellemledere tilbydes Diplomuddannelsen i ledelse. XX-Købing Kommune er indstillet på, at yde tjenestefrihed med løn til deltagelse i undervisningen samt på at finansiere uddannelsen, hvorimod forberedelsestid ikke dækkes af kommunen.

30 Dato for forhandling af Kvalifikationslønstillæg for gennemført diplomuddannelse skal fremgå af kommunens overordnede rammer for lønforhandling og lønfastsættelse, der udmeldes senest Parterne har aftalt følgende grundlønninger for leder / mellemlederstillinger i XX-Købing Kommunes skolesektor: 1. Mellemledere indplaceres på grundløntrin 46 2. Mellemledere med souscheffunktion indplaceres på grundløntrin 48 3. Ledere på små skoler indplaceres på grundløntrin 49 4. Ledere på store skoler indplaceres på grundløntrin 50 Små skoler defineres som følger: baseres evt. på elevtal, antal ansatte, budget, etc. Store skoler defineres som følger: baseres evt. på elevtal, antal ansatte, budget etc. Der aftalt følgende funktionsløn til hver enkelt lederstilling (beløb pr ):

31 XX skole ledelse af daginstitutioner kr./ år fysisk adskilte bygninger i skoledistriktet kr./ år Kompleksitet i stillingen kr./år YY Skole Specialklassserække / inst. Delvise forvaltningsopgaver / inst. Idrætshal / inst

32 Der aftalt følgende funktionsløn til hver enkelt mellemlederstilling (beløb pr. 31.3.2000):
XX Skole (souschef) Souscheffunktion *) kr./år Tværgående forvaltningsopgaver kr./år YY Skole (souschef) Souscheffunktion *) kr./år XX Skole (mellemleder afdeling A) Koordinerende opgaver kr./år *) Kan også ligge i grundlønnen

33 Parterne er enige om, at lokale lønmidler til forhandling i 2008 og delvis 2009 er forbrugt i forbindelse med nærværende lønindplacering af stillinger i skolesektoren. Ved nybesættelse af stillinger er det den aftalte grund- og funktionsløn, der fortsætter, med mindre arbejds- og ansvarsområder har ændret sig afgørende.

34 Pension Alle tillæg er pensionsgivende. For tjenestemænds vedkommende i form af en supplerende pension i Lærernes Pension. Denne aftale er gældende fra og gælder indtil En af parterne kan dog altid anmode om forhandling, såfremt arbejds- og ansvarsområder ændrer sig væsentligt for en eller flere af stillingerne. Dato: XX-Købing Kommune Skolelederne, afdeling XX-

35 Den lokale formands ene kasket….
Kommunens loyale ledelsesrepræsentant på arbejdsstedet Skoleleder med ansvar i forhold til gældende lovgivning etc.

36 …og den anden Lønmodtager med legale krav til rimelige løn- og ansættelsesvilkår TR og organisationsrepræsentant og kommunens modpart i forhold til medlemmers og egnes løn- og ansættelsesvilkår.

37 TR… Rettigheder og pligter
skal arbejde for at fremme og vedligeholde rolige og gode arbejdsforhold. kan forelægge forslag, henstillinger og klager fra medarbejdere samt optage forhandlinger om lokale spørgsmål skal have mulighed for at få alle relevante oplysninger om løn- og ansættelsesforhold for de personer, som pågældende repræsenterer

38 TR-vilkår Der skal forhandles funktionsløn til en TR, der varetager den lokale aftaleret. Der skal i kommunens øverste SU/MED-udvalg fastlægges principper for TR’s vilkår, der igen skal danne grundlag for en lokal forhandling for bl.a. tid til TR-arbejdet

39 Barns 1.+2.sygedag 1.april 2009 kan der gives hel eller delvis tjenestefrihed med løn til pasning af sygt barn på barnets 2.sygedag. Betingelser i øvrigt uforandrede

40 Barsels- og adoptionsorlov
Forbedring af retten til løn under barsels- og adoptionsorlov, herunder en øremærkning af barselsorlov med løn til faderen. Efter barnets 14. uge har moderen og faderen hver især ret til 6 ugers fravær med løn. Retten til løn bortfalder, hvis den reserverede orlov ikke anvendes. Herudover har faderen eller moderen yderligere ret til 6 ugers barsel med sædvanlig løn.

41 Seniorpolitik Lokale puljer til seniorinitiativer
Trepartsaftalernes seniordele indskrevet i Rammeaftale om seniorpolitik (mere vægt på fastholdelse) Oprettelse af idebank med ex på fastholdelse af seniorer Forsøg med sen-karrieresamtaler

42 Seniordage Fra og med 1. januar 2009 har en ansat ret til fravær fra arbejdet med sædvanlig løn i To dage i det kalenderår, vedkommende fylder 60 år Tre dage i det kalenderår, vedkommende fylder 61 år Fire dage i det kalenderår, vedkommende fylder 62 år.

43 ATP Overgang fra C-sats til den højere A-sats over tre OK-perioder
ATP-indbetalingen forhøjes Bidrag til ATP betales med 2/3 af arbejdsgiver og 1/3 af arbejdstager

44 Gruppelivsordningen Midlertidig forhøjelse af bidraget
juni 2008 – marts kr. / medarbejder/ md Bemærkningstekst om ”nærmeste pårørende” gældende fra Betingelser i øvrigt uændrede

45 Tak for i dag!

46 Kl.14,55


Download ppt "LC-lederoverenskomsten"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google