Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Region Nord

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Region Nord"— Præsentationens transcript:

1 Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Region Nord
Velkommen ÅN 30 Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Region Nord Velkommen til teoretisk kursus og begyndelsen til uddannelsen som alment praktiserende læge. Skuer ud over nyt spændende ”hav” Fra novicer til experter kompetenceudvikling

2 Fra Novice til Ekspert

3 Program 29.11.2012 Præsentation, kursusledelse og kursister
Introduktion til kurserne Uddannelses/kursusplan Praktiske oplysninger Almen praksis i Danmark, Lægerollen, lægeidentitet, doctor drug, sygehistorier kl.11-15 Frede Olesen

4 Kursussekretær Anni Hegelund Kursussekretær Specialeuddannelsen
Aarhus Universitet Ole Worms Allé 2 8000 Aarhus C Denmark Tlf.:

5 Kursusleder Marianne Thastum Vedsted Kandidat 1996, Århus
Turnus og hovedudd. Primært i og omkring Silkeborg Vikariater i almen praksis, Silkeborg og Norge Praksis i Them 5 år Alment praktiserende læge i Hinnerup fra sept. 2010 Kursusleder siden 2006 Medlem i DSAM kursus og uddannelsesudvalg Formand for kursusudvalget i DSAM - Tutorlæge med studenter + udd.læger i praksis - Gift med Peter Vedsted, professor, læge, Forskningsleder CaP, almen med. 4 børn.

6 Kursist præsentation 5 min fortælle sidemand lidt om dig selv
Sidemanden præsenterer dig herefter for resten af holdet Navneskilte

7 Praktiske forhold- spilleregler
Mødetider: og – kom til tiden Fuld forplejning under kurserne- obs særlige ønsker til Anni Kaffe, the og vand til fri afhentning i kaffekøkken/gang. VIGTIGT: Af hensyn til forplejning, afvikling, undervisere og medkursister SKAL I meddele Anni, hvis I af en eller anden god grund bliver forhindrede i at komme på de planlagte kursusdage. Obligatorisk fremmøde, max 10% fravær (3 dage), underskrifter efter hver session. Vær opmærksom på fraværsregler, se mere på hjemmesiden. Hvis man går FØR tid får man fravær for den pågældende ½ dag! Husk meld ændringer i adresse, mail, orlov mm til sekretæren. Parkering- svært kom i god tid Mobiltelefoner på lydløs/slukket under undervisningen.

8 Kursusoversigt-hjemmeside
Hvordan har i oplevet det udsendte? Hjemmesiden? Problemer?

9 Orlov Kontakt din AMU, der kan hjælpe dig med alle formalia.
Informer sekretæren om din orlov, og hvornår du herefter forventer at skulle starte din fase 2. Efter orlov: Ok at følge ens ”gamle” hold indtil fase 2. Du placeres herefter på et andet hold, som passer til det sted du er nået til i uddannelses-forløbet. Dette af hensyn til Forskningstræning og de kurser, der helst skal ligge i fase 2 og fase 3.

10 Befordringsgodtgørelse
Den ansættende myndighed Fase 2 og 3: Praksis, Fase 1 + sygehusdel: Regionen Ansættende myndighed skal udbetale kørselsgodtgørelsen. Praksis får refunderet en del af godtgørelsen fra den lokale praksisenhed. Kørselsgodtgørelse opnås ved at indsende dokumentation for deltagelse i kurserne/eller anføre det på lønsedlen. Ved spørgsmål tal med din AMU eller Regionen. Glæder for al transport til A-kursus, forskningstræning og temadage.

11 Efteruddannelsesfond
Efteruddannelsesmidler Når du begynder på fase 2, er du berettiget til dine egne efteruddannelsesmidler. I fase 2 får du 2000 kr I fase 3 får du 4000 kr

12 Forventninger til kurserne
Hvad forventer du, at få med dig fra specialekurset? Gå rundt i rummet og interview dine kollegaer Opsamling i plenum

13 Formål Samle erfaringerne fra den kliniske uddannelse i en større teoretisk sammenhæng Læringsudbytte vedrørende almenmedicinske sygdomme og tilstande. Indsigt i og debat om almenmedicinske arbejdsmetoder. Organisationsforhold, holdninger og etik forbundet med faget. Faglig refleksion, som er nødvendig for at sikre kvaliteten af det kliniske arbejde og stimulere og give redskaber til fortsat efteruddannelse og forskning. logbog

14 Kurserne I er højt uddannede, akademikere og har efterhånden også klinisk nogen erfaring. Forum for høj faglighed, evidensbaseret undervisning, engagerede undervisere, erfaringsudveksling, diskussionsforum, refleksioner over den kliniske hverdag Forventer at I selv er aktive og deltager aktivt i undervisningen. Læring og refleksion er i centrum. Appetitvækker på viden, tanker, refleksioner Ikke nødvendigvis ”opskrift-kurser” ( I har haft studenterundervisning!) Her sætter vi en ”Ramme” Indhold skal selv studeres i klinikken og i litteraturen Ingen eksamen, intet redskab til at måle, om I rent faktisk lærer noget, I er selv ansvarlige for egen læring. Tutorlægen godkender kompetencer Kursusleder godkender de teoretiske kurser

15 Struktur Sundhedsstyrelsen: Økonomisk grundlag
DSAM, Kursus+ uddannelsesudvalg, målbeskrivelse, logbog etc: Fagligt grundlag 3 kursussteder, KBH( Uddannelsesregion Øst), Odense ( uddannelsesregion Syd) og Århus ( uddannelsesregion Nord). Bygget ens op alle 3 steder, kursusrækkefølge, undervisere mm. varierer Universitetsmiljø, fælles almen medicinsk hus: Institut for almen medicin, forskningsenheden for almen medicin og specialeuddannelsen i almen medicin Uddannelsesregion Nord= Region Midt og region Nord Undervisere er kollegaer fra praksis, sygehuse, speciallægepraksis, samt mange andre samarbejdspartnene fra forskellige fagområder.

16 Temadage region Nord http://almenmedicin-nord.dk/
1 hel temadag pr. halvår – alle 2 tema- eftermiddagsmøder – kl – Intro + fase 1-2-3 På DSAM's hjemmeside kan du se en samlet oversigt over de almenmedicinske uddannelseskoordinatorer i alle regioner. 

17 SOL KURSER I din blokstilling skal du deltage i kurser i Samarbejde, Organisation og Ledelse. SOL 1, 2 og 3 Deltagelse er obligatorisk. SOL 1: 1 halvdel af hovedudd. 2 dage externat. SOL 3: 2 halvdel af hovedudd. 3 dage internat, opgave og 1 dag fremlæggelse. SOL 2: SST, 3 dages internat. Du skal selv tilmelde dig! SOL 1 og 3: Regionens videreuddannelsesudvalg SOL 3: Sundhedsstyrelsen

18 Målbeskrivelsen 119 kompetencer 7 under Introstilling
112 under hoveduddannelsesstilling eller Er under revidering, ny forventes indført i 2013.

19 Portefølje-logbog elektronisk logbog -læringsdagbog
-følge kompetenceudvikling -registrere udviklingen -godkendelse af kompetencer ”lægens uddannelsesbog” De teoretiske kursers udbytte/læring indgår implicit i opnåelse af kompetencerne!

20 DSAM Specialets videnskabelige selskab. Selskabet arbejder vedvarende på at udvikle det almenmedicinske speciale særligt indenfor uddannelse, forskning og kvalitetsudvikling. Selskabet har en fraktion for yngre Almen Medicinere FYAM. Her kan du stifte bekendtskab med læger der er på vej mod samme speciale som du selv og arbejde for at ændre forhold inden for uddannelse som du finder relevant. Selskabet udarbejder vedvarende ny kliniske vejledninger som du får tilsendt som medlem. Undervejs i kurset vil du blive præsenteret for flere af DSAM´s vejledninger og få udleveret allerede trykte vejledninger som en del af undervisningsmaterialet.

21 DSAM DSAM vil gerne anbefale turtorlæger og uddannelseskoordinatorer, at man i almen praksis tilbyder uddannelseslægen at deltage i FYAMs årsmøde som erstatning for en returdag/arbejdsdag. Altså fri med løn.

22 Læring Hvad skal blive til praktisk anvendelse når kurset slutter?
Hvad skal der til for at jeg går hjem og bruger det jeg har lært? Du bliver først ekspert når du bruger det du har lært i undervisningen Øvelse gør mester Forberedelse fremmer indlæring

23 Evaluering Alle kurser evalueres ved at gå ind på din personlige side på hjemmesiden. Først når du har evalueret, vil systemet automatisk registrere, at du har deltaget i kurset, så det er vigtigt, at du får evalueret. Vi opfordrer til, at du evaluerer STRAKS efter endt kursusdag! Underviserne og kursuslederen anvender evalueringen til at udvikle undervisningen. Oplysningerne videregives også til Sundhedsstyrelsen.

24 Evaluering Vigtigt Ingen eksamen efter kursusforløbet
Hvordan er læring opnået Efter hver kursusdag med underviseren mundtligt Vha. evalueringsskema på hjemmesiden( underviser + kursusledelse) Mail til kursusledelse med ris og ros, ideer mv. Gør op med dig selv efter hvert kursus: Hvad har jeg lært i dag?, hvad fik jeg med, hvad fik jeg ikke med..

25 Go for it!

26 Links www.dsam.dk www.videreuddannelsen-nord.dk www.alm.au.dk


Download ppt "Til Teoretisk kursus på Specialeuddannelsen i Region Nord"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google