Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Ungegrupper og pårørendes roller.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Ungegrupper og pårørendes roller."— Præsentationens transcript:

1 Ungegrupper og pårørendes roller.
Skanderborg den Af Anne Margrethe Gad Jørgensen SINDs Pårørende rådgivning .

2 Historisk syn på de pårørende
Skyld i. Besværlig. Ressourceperson. Det er de pårørendes skyld. Konsekvens: De pårørende skal holdes borte fra den syge. De pårørende har det også skidt. Konsekvens: De pårørende ses som selvmedlidende, der forsøger at stjæle billedet. Systemet reagerer ved at sige: “Vi behandler de syge, så må andre tage sig af de pårørende”. Netværket er vigtigt for muligheden for at komme sig Konsekvens: Inddragelsen af de pårørende er en integreret del af behandlingen. SINDs Pårørende rådgivning .

3 Hvad tilbyder SINDs Pårørenderådgivning
Telefonrådgivning Åben Rådgivning Individuel rådgivning/Familiesamtaler Grupper børnegrupper voksengrupper (ægtefælle/forældre -netværksgrupper ) ungegrupper søskendegrupper Seniorgruppe Bisidderfunktion Undervisning foredrag og pårørendeaftener

4 Hvad vil det sige at være pårørende
Portræt af en pårørende. Vi er ikke født med viden om, hvad det vil sige at være pårørende. Det skal læres. Alle pårørende har krav på hjælp. Også de der er besværlige . SINDs Pårørende rådgivning .

5 Hvem er pårørende ? Den nære familie. Far, mor, søskende og børn.
Andre familiemedlemmer. Arbejdskollega. Ven. Naboer. SINDs Pårørende rådgivning .

6 Hvorfor pårørendearbejde?
Af hensyn til den syge. Viden og erfaring. Støtte i stedet for at modarbejde (fx expressed emotions). Af hensyn til de pårørende. Hele familien rammes. Forebygge at de pårørende selv bliver syge. For at udvikle psykiatrien. Fordi det står i loven/pårørendepolitikken. I børne- og ungdomspsykiatrien skal forældrene give informeret samtykke SINDs Pårørende rådgivning .

7 Portræt af en pårørende.
ADVOKAT PÅRØRENDE SAMARBEJDS- PARTNER MEDLEVENDE MEDLIDENDE De Pårørendes Projekt Evaluering af SIND`s Pårørendeprojekt Portræt af en pårørende. SIND’s Pårørende rådgivning .

8 Hvem er grupperne for ? Unge mellem 18-30 år
Børn af sindslidende forældre Søskende til sindslidende Ægtefæller/samlevende med Andre Alle er raske personer Der kan kun deltage ET medlem fra en familie i samme gruppe Man må helst ikke kende hinanden før gruppestart.

9 Gruppeforløb 1 -2 for-samtaler 6 – 8 Unge
sessioner (evaluering efter 12 gange) Ugentlig session af 2 timer Ingen dagsorden - ”Ordet er frit ” Fremøde stabililtet Socialt samvær ? Tavshedspligt de unge imellem Ikke andre terapiforløb samtidig med gruppen Hvad skal der ske efter gruppeforløbet ?


Download ppt "Ungegrupper og pårørendes roller."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google