Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

med Tech College Aalborg

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "med Tech College Aalborg"— Præsentationens transcript:

1 med Tech College Aalborg
Rejs og lær med Tech College Aalborg

2 Drømmer du om at komme ud i verden efter din uddannelse?

3 Eller som en del af din uddannelse?

4 Mød 6 elever fra Tech College Aalborg, der alle har gjort det!

5 Lars: VVS-elev nord for Polarcirklen!
Lars er i lære som VVS- og Energispecialist hos Dansk Teknikerentreprise A/S i Støvring. Fra 1. november 2012 og fire måneder frem var han udstationeret som lærling hos et lokalt VVS-firma i den lille by Svolvær på øen Lofoten i det nordlige Norge. Lars fortæller: Jeg arbejder for firmaet der hedder Nobel Rør. Vi er det største VVS-firma i Svolvær - en mindre by med ca indbyggere. Firmaet udfører alt slags VVS-arbejde. De arbejder på en lidt anden måde heroppe, men det er meget sjovt at prøve. Det er et rigtig godt sted at være, og nordmændene er meget flinke og hjælpsomme. Man skal ikke tænke på det norske sprog, det er nemt nok at forstå. Opholdet er meget lærerigt og en god oplevelse, både arbejdsmæssig og naturmæssig. Området i Lofoten er noget man skal opleve, så jeg vil helt sikkert opfordre andre til at tage af sted.” Lars har været udstationeret under den ordning, der hedder Praktik i Udlandet (PIU). Han fik rejsen betalt og lønnen suppleret op til det danske niveau med hjælp fra vejlederen på Tech College Aalborg.

6 Christina: dyrepasserelev i Afrika!
Christina er ved at uddanne sig som dyrepasser. Det foregår indtil videre efter hendes egen plan rundt om i verden, Grundforløbet tog hun på Karrierelinjen på Agri College Aalborg med et indlagt praktikophold på en hestefarm i Irland, og nu er hun på et tre måneders ophold i det sydlige Afrika for at arbejde med vilde dyr. Christina fortæller: Jeg nyder at være på Harnas i Namibia. Her er mange skønne dyr, og jeg tilbringer meget tid med dem. Hver dag får vi udleveret aktiviteter/opgaver, som vi skal udføre. Det kan være food preparation, rengøring, baboon walk, cheetah walk, sidde og lege med de små eller store caracals og meget mere. Christina tog grundforløbet tager hun på Agri College Aalborg og undervejs var hun haft 3 ugers prøvepraktik i Irland, hvor hun passede heste på en farm nær Kilkenny. Christinas prøvepraktik i Irland blev arrangeret med støtte fra PIU-ordningen. Hun selv arrangeret dette 10-ugers arbejdsophold i Namibia og senere Zimbabwe gennem organisationen ”alott”, men hun har med hjælp fra vejlederen på Agri College fået det godkendt, så det tæller med i uddannelsen til dyrepasser.

7 Niels Peter: skov-og naturteknikerelev
i Tyskland! Niels Peter er efter endt grundforløb på Agri College Aalborg i gang med en uddannelse som skov- og naturtekniker. Fra juli 2012 og det næste halve år af læretiden foregår hos to tyske virksomheder indenfor skovbrug og jagt, nemlig Neustadt-Glewe Stadtforst og Holger Golanske Wald und Jagdservice. Begge steder ligger midt i den smukke natur godt 50 km sydøst for byen Schwerin i det tidligere Østtyskland. Når Niels Peter er færdig med sin erhvervsuddannelse ønsker han at læse videre til vildtforvalter. Niels Peter fortæller: Det går rigtig godt her i Tyskland. Jeg er på nuværende tidspunkt hos Uwe Galonska. Han er statsskovfoged og står for driften på i alt 1400 ha skov og vedligeholdelse af byens grønne arealer. Det betyder, at han har til opgave at udpege træer, som savværket efterspørger. Herefter planlægning og rekvirering af skovningsmaskiner. Optælling af tømmer og forhandling med savværket. Nyplantninger og vedligeholdelse af hegn. Han står også for regulering af klovbærende vildtarter, heraf rådyr og kronvildt samt vildsvin. Det kræver, at der er foderpladser, og de skal tilses hver anden eller tredje dag. Niels Peter skaffede selv sin læreplads i Tyskland gennem kontakter i sin familie. Han har ikke nogen læreplads i Danmark, men er ansat direkte af den tyske praktikvært under PIU-ordningen. Det halve år i Tyskland tæller med i Niels Peters uddannelse som skov- og naturtekniker.

8 Nicklas: murerlærling i New Zealand!
Nicklas er murerlærling hos Entreprenør Henrik Carlsen i Frederikshavn. Hans mester er gået med til at udstationere ham fra 1. september 2012 og 6 måneder frem i Christchurch, New Zeland hos J&P Masonry Ltd. Det new Zealandske firma drives af Jakob Tveden, der er tidligere elev på Construction College Aalborg. Nicklas rejse afsted sammen med Mads-Peter (t.v.), der skal være malerlærling samme sted i New Zealand, men i et andet firma. Nicklas fortæller på Facebook, at han nu er i fuld gang med murerarbejdet i Christchurch. På billedet skal der lige fejes efter fugning af en flisegang i mursten, og som man kan se, foregår det i smukke omgivelser. Og så er der i øvrigt nok at tage fat på for en frisk håndværker med genopbygning af de mange huse, der blev ødelagt ved jordskælvet i Christchurch i starten af 2011. Nicklas har taget de første skoleperioder på hovedforløbet på EUC Nord i Hjørring, men for at få opholdet i New Zealand til at passe med skolernes planer, forventes det, at han tager svendeprøven på Construction College Aalborg.

9 Natasha: Frisørelev i Barcelona!
Natasha er i lære som frisør hos Suzanne K. Olesen på salon Klipoutique i Hjørring. I maj-juni 2012 har kun udskiftet det kølige Nordjylland med den spanske storby Barcelona, hvor hun er udstationeret som frisørlærling hos en tysk mester midt i byen. Turen frem og tilbage til Barcelona bliver betalt at AER under PIU-ordningen som også topper den spanske løn op, så Natasha bevarer sin almindelige elevløn under udstationeringen.

10 Tina: kokkeelev i London!
Tina startede i lære som kokkeelev på Restaurant Madsen i London i foråret Hun er udsendt under PIU-ordningen, så hun har ikke nogen dansk uddannelsesaftale. Alligevel får hun en dansk uddannelse med skoleophold på Food College Aalborg. Tina fortæller: Jeg hedder Tina Schrøder, og jeg er 20 år gammel. Jeg bor og arbejder i hjertet af London hos Restaurant Madsen. Jeg har valgt at rejse til udlandet og være i lære, da jeg altid har haft en drøm om at bo og arbejde i London. Londons tilgang til restaurationer og madbranchen generelt er mere up-beat og tempofyldt end mange steder i Danmark, så jeg valgte at tage herover for at blive dygtigere samt at udvikle mig selv - både på det professionelle plan, men så sandelig også på det personlige. Jeg elsker stress, lange arbejdstider, tempo og "The London feeling", og selvom det er hårdt og ensomt til tider, så jeg kan klart anbefale det! Det er en oplevelse for livet, og jeg fortryder intet af det. Tina har ingen dansk mester, men er direkte efter grundforløbet på Food College Aalborg startet i en praktikplads under PIU-ordningen på den travle Restaurant Madsen i London i foråret Efter første skoleperiode på Food College skal Tina tage stilling til, om hun vil fortsætte i London, videre til et andet sted i udlandet, eller finde en dansk læreplads til resten af uddannelsen.

11 Rejs og lær med Tech College Aalborg
Klik på linket til verdenskortet og vis, hvordan det virker: Kør curseren henover en figur, så vises et lille label med elevens navn og praktiksted Klik på figuren, så dukker et lille resume af elevens historie op under kortet Klik på ”Læs mere”, så kommer en uddybende historie med billeder (hos de fleste elever) Man kan også zoome ind på kortet, der hvor mange figurer ligger oven i hinanden. Verdenskortet findes på alle vores collegehjemmesider. Prøv også at logge på Facebook-gruppen ”Praktik i Udlandet – Tech College Aalborg”. Den er for nuværende og tidligere PIU-elever, deres klassekammerater, venner, forældre og andre interesserede.

12 PIU-ordningen (Praktik i Udlandet)
finansieres af AER - Arbejdsgivernes Elevrefusion Der er 2 modeller: UDEN uddannelsesaftale = PIU ”skoleudsendelse” 2) MED uddannelsesaftale = ”udstationering” Og desuden kan vi lave en kort prøvepraktik i udlandet på grundforløbet (med PIU- eller Leonardo-støtte)

13 PIU-ordningen (Praktik i Udlandet)
UDEN uddannelsesaftale = PIU ”skoleudsendelse” Du kan få støtte til: rejseudgifter til jobsamtalen i udlandet (højst tre rejser) Står du med et ansættelsesbrev i hånden om en praktikplads i udlandet, dækker AER: Udgifter til rejse ud og hjem ved start og slut på praktikken Udgifter til flytning ud og hjem Udgifter til rejse frem og tilbage ved skoleophold i Danmark Halvdelen af dine boligudgifter - højest kr. om måneden Tilskud til eksempelvis indskud eller gebyr til en ejendomsmægler Godtgørelse - under danske obligatoriske skoleophold Udover godtgørelsen under skoleophold, gives max kr. per kalenderår i refundering af udgifter.

14 PIU-ordningen (Praktik i Udlandet)
2) MED uddannelsesaftale = ”udstationering” Udstationeringen skal vare mindst 1 måned Din læremester skal sige OK til udstationeringen Det er læremesteren, der modtager støtten fra AER, som er: Forskellen mellem den danske overenskomstmæssige elevløn og den udenlandske løn Rejseudgifter - til og fra udstationeringsstedet Rejseudgifter - ved obligatoriske skoleophold i Danmark Flytteudgifter - til og fra udstationeringsstedet Rejseudgifter til ferie i Danmark efter særlige regler

15 Hvis du vil vide mere om, hvordan du kan rejse og lære på Tech College Aalborg, så tjek: og kig efter dette logo:


Download ppt "med Tech College Aalborg"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google