Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dels blær´, dels præcisering af opgaven

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dels blær´, dels præcisering af opgaven"— Præsentationens transcript:

1 Dels blær´, dels præcisering af opgaven
Overvejelser vedr. indskriv- ning af matematikopgaver. (Dette er ”blot” de grundlæggende overvejelser, der følger senere overvejelser vedr. enheder, nøjagtighed, alternativer løsninger, perspektiveringer mm.) Overskrift. Dels blær´, dels præcisering af opgaven Intro til delspørgsmål (brug gerne tal). Vigtig for overblikket. Det er oftest smart at bruge en ensartet typografi, jeg har således i denne opgave valgt at skrive på en grå baggrund ved alle intro´erne.

2 INTRO. Her præciseres delspørgsmålet, brug gerne tal (som her 2.1). Der er en logisk forbindelse mellem introen og resultatet. Tjek derfor altid om introen og resultatet hænger sammen. RESULTAT. Følger naturligt af MELLEMREGNINGERNE. I de allerfleste situationer er resultatet et tal med tilhørende enhed (her 79,5 DM). Resultatet er uinteressant uden mellemregninger (der kan således kun opnås 20% af opgavens point hvis der blot fremtrylles et resultat uden mellemregninger). MELLEMREGNINGER. Det er opgavens vigtigste enkelte element. Det er her, du viser hvordan du regner/tænker. Hvis du har gode mellemregninger kan du stadig få 80% af opgavens point (selvom dit resultat er forkert). I nogle sammenhænge er det nødvendigt med enheder i mellemregningerne, i andre (hvor det er meget tydeligt hvad vi regner med) er det ikke nødvendigt. I denne opgave fremgår det tydeligt af introen, at vi regner med DM, altså er det ikke nødvendigt at medtage enheder i mellemregningerne.

3 Indbyrdes placering. Det er ofte en god idé at placere introen, mellemregninger og resultatet ensartet, det bidrager til overblikket. Denne opstilling er dog forskellig fra elev til elev. Den skal gerne skal vise DIT OVERBLIK.

4 INTRO. MELLEMREGNINGER RESULTAT INTRO. MELLEMREGNINGER RESULTAT
Eksempel på en elevs opstilling. Opgaven er god, da den skaber overblik. Opgaven er således rimelig ensartet mht. opstilling. INTRO. MELLEMREGNINGER RESULTAT INTRO. MELLEMREGNINGER RESULTAT

5 Forrige opgave uden mine noter…!

6 Eksempel på en endnu en opstilling.
Jeg synes ligeledes at denne opgave er god, igen p.g.a. godt overblik.

7 INTRO. MELLEMREGNINGER RESULTAT

8 Eksempel på en endnu endnu en opstilling.
Denne opgave er skaber også Überblick .

9 INTRO. MELLEMREGNINGER RESULTAT (her bruges der enheder, da det gør
beregningerne mere tydelige) RESULTAT


Download ppt "Dels blær´, dels præcisering af opgaven"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google