Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette"— Præsentationens transcript:

1 Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette
Læringsseminar 1 November 2013

2

3 Frontlinjegruppe for Team Skovcentret
Birgitte Jensen: Sygeplejerske på intensiv afd. Nakskov og Gentofte sygehus. Kom til Nakskov kommune i 2001, var i en kombineret stilling som leder/sygeplejerske. Tiltrådte teamleder stilling på skovcentret i 2008. Liza Jørgensen: SSH, Sosu-assistent 1 års erfaring i ældresektoren, praktikvejleder. Surekha Bergmann: Grundforløb, SSH, Sosu-assistent 6½ års erfaring i ældresektoren, praktikvejleder, Nøgleperson i KUA basismodul/palliation Henriette Hansen: SSH, Sosu-assistent 6½ års erfaring i ældresektoren og i psykiatri. Nøgleperson i projekt Tavlemøder, Tovholder i fællesplan.

4 Lolland Kommunes værdigrundlag: Tillid Åbenhed Fairness Kompetencer

5 Vi kommer fra team Skovcentret i Nakskov som råder over 50 plejeboliger. Boenhederne er delt op i 4 enheder med boliger i hvert hus. Samt en enhed med 4 midlertidige boliger. Vi har pt. 43 borgere på centret. Team skovcentret er døgndækkende. Personalet er blandet 20 SSH + 19 SSA med forskellige kompetencer og ansvarsområder. Vi har jævnligt SSH/SSA elever, og trainee som deltager i hverdagen indenfor deres mål. Den blandede borgergruppe gør at personalet arbejder med bl.a. demens/ alzheimers, konflikthåndtering, rehabilitering, komplekse borgere, almene ældre, KOL, diabetes, psykiske sygdomme, livsstilssygdomme, terminal pleje, sklerose, div. Infektioner, kontakt til pårørende, inkontinens, misbrug. Vores tværfaglige samarbejde med Team Aktivitet/Demens, fysioterapi, ergoterapi, sygeplejerske, læge, sygehus, Visitation, distriktspsykiatri, demenskoordinator, Vågetjenesten, Abena, teknik, kost og levering, hjælpemidler, m.m. gør at vi konstant har borgeren i fokus, og kommer hele vejen omkring borgeren.

6 Team Skovcentret Vi er et team i en organisation der er i konstant udvikling. Vi bliver udfordret på effektivitet, produktivitet og kvalitet i kerneopgaven. Vi har igennem de sidste 2 år arbejdet med projekt tillid og kontrol v/ konsulent Morten Hein. Sideløbende med har vi afviklet GRUS i medarbejdergrupperne. Der fremkom ønsker og forventninger fra medarbejderne til teamlederen om: Godt arbejdsmiljø Synlig ledelse/tilgængelig Nærværende Træffe beslutninger som er velbegrundet der vil skabe gennemsigtighed Opbakning/anerkendelse Faglig udvikling Tillid til medarbejderne At medarbejderne kommer i spil/ delegering. . Birgitte modtager artikler fra Morten Hein, omkring tavlemøde v/ Konsulent Susanne Krysiak. Herfra starter en proces om udvikling af tavlemøde til netop vores behov. Sidste gang vi havde besøg af Susanne Krysiak var omkring værdistrømsanalyse. Via tavlemøderne skaber vi dialog og arbejder med processer som imødekommer vores ønsker og forventninger, samtidig med at vi finder de bedste løsninger for teamet og for kerneopgaven. Vi manglede en effektiv metode hvor alle kendte spillereglerne. En metode/arbejdsgang hvor vi kunne omsætte energien til noget kollektivt brugbart. En enkelt og udviklende metode med fuld fokus på vores kerneydelse og med afsæt i medarbejdernes kompetencer

7 Team Skovcentret- fortsættelse
Den gode historie - Forbedring/ændring af arbejdsgang: Udfordringer ved ændring af arbejdsgang: Ændring af kultur, vaner, holdninger, kompetencefordeling, ansvarlighed, tid, tværfaglige samarbejdspartnere, manglende ledelsesopbakning, pårørende, konflikthåndtering.

8

9


Download ppt "Lolland Kommune Team Skovcentret Birgitte, Liza, Surekha og Henriette"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google