Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Spørgsmål: Hvordan kan man få Excel til at omregne et klokkeslæt til sekunder? (Skal bruges til at udregne gennemsnitshastighed) Eksempel: Jeg vil have.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Spørgsmål: Hvordan kan man få Excel til at omregne et klokkeslæt til sekunder? (Skal bruges til at udregne gennemsnitshastighed) Eksempel: Jeg vil have."— Præsentationens transcript:

1 Spørgsmål: Hvordan kan man få Excel til at omregne et klokkeslæt til sekunder? (Skal bruges til at udregne gennemsnitshastighed) Eksempel: Jeg vil have Excel til at udregne en løbers gennemsnitshastighed, når han løber et maratonløb på 42,195 km på 2 t 46 m 39 s

2 Start med at indtaste følgende i dit regneark

3 Start med at indtaste følgende i dit regneark, og formater så cellen B3 (højreklik på cellen og vælg Formater celler…)

4 Start med at indtaste følgende i dit regneark, og formater så cellen B3 (højreklik på cellen og vælg Formater celler…) til at indeholde et klokkeslæt på formen tt:mm:ss

5 Start med at indtaste følgende i dit regneark, og formater så cellen B3 (højreklik på cellen og vælg Formater celler…) til at indeholde et klokkeslæt på formen tt:mm:ss, og tryk OK

6 Start med at indtaste følgende i dit regneark, og formater så cellen B3 (højreklik på cellen og vælg Formater celler…) til at indeholde et klokkeslæt på formen tt:mm:ss, og tryk OK. Indtast så den anvendte tid i cellen B3.

7 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder:

8 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder:
Funktionen TIME(B3)

9 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder:
Funktionen TIME(B3) finder antallet af timer i B3-cellen

10 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder:
Funktionen TIME(B3) finder antallet af timer i B3-cellen Funktionen MINUT(B3)

11 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder:
Funktionen TIME(B3) finder antallet af timer i B3-cellen Funktionen MINUT(B3) finder antallet af minutter i B3-cellen

12 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan
tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder: Funktionen TIME(B3) finder antallet af timer i B3-cellen Funktionen MINUT(B3) finder antallet af minutter i B3-cellen og funktionen SEKUND(B3)

13 Ved hjælp af 3 indbyggede funktioner i Excel kan
tiden nu opdeles i timer, minutter og sekunder: Funktionen TIME(B3) finder antallet af timer i B3-cellen Funktionen MINUT(B3) finder antallet af minutter i B3-cellen og funktionen SEKUND(B3) finder antallet af sekunder i B3-cellen…

14 Den anvendte tid i sekunder kan da beregnes som:
3600*Time + 60*Minut + Sekund

15 Den anvendte tid i sekunder kan da beregnes som:
3600*Time + 60*Minut + Sekund

16 Maratonløberens gennemsnitshastighed i m/s kan nu beregnes som

17 Maratonløberens gennemsnitshastighed i m/s kan nu beregnes som løbets længde (i meter) divideret med anvendt tid (i sekunder)

18 Maratonløberens gennemsnitshastighed i m/s kan nu beregnes som løbets længde (i meter) divideret med anvendt tid (i sekunder)

19 Maratonløberens gennemsnitshastighed i m/s kan nu beregnes som løbets længde (i meter) divideret med anvendt tid (i sekunder) Ganges med 3,6 – fås hastigheden i km/t

20 Maratonløberens gennemsnitshastighed i m/s kan nu beregnes som løbets længde (i meter) divideret med anvendt tid (i sekunder) Ganges med 3,6 – fås hastigheden i km/t … og opgaven er løst.


Download ppt "Spørgsmål: Hvordan kan man få Excel til at omregne et klokkeslæt til sekunder? (Skal bruges til at udregne gennemsnitshastighed) Eksempel: Jeg vil have."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google