Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet."— Præsentationens transcript:

1

2 HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet For at forbedre dig fagligt og få bedre arbejdsvaner For at blive mere moden For at få et anderledes skoleår.

3 MÅLSÆTNING Du udvikler dig fagligt og personligt
Du bliver afklaret med hensyn til din fremtid Du bliver i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse Du styrker din samarbejdsevne og din kreativitet.

4 VÆRDIGRUNDLAG Vi forventer, at du
deltager aktivt og positivt i undervisningen tager hensyn og tager ansvar møder med en god portion gå-på-mod og åbenhed bidrager til et godt kammeratskab. Til gengæld kan du forvente faglige udfordringer, der passer til dig et anderledes og nyt undervisningssted med en god omgangstone et højt aktivitetsniveau.

5 AKTIVITETER Planlægningsmøde i maj 2013 Introdage i august 2013
Skolerejse/praktik 2013 Gyseraften Brobygning/praktik Arrangementer for 10. årgang Teambuilding Ud af huset Gæstelærere Samarbejde med SSP

6 FORÆLDRESAMARBEJDE Der afholdes et forældremøde i begyndelsen af skoleåret. Her orienteres bl.a. om årets gang og skolens hverdag. Der afholdes to forældresamtaler – første gang i efteråret og den næste efter jul i forbindelse med valg af ungdomsuddannelse.

7 PRØVER I 10. klasse kan du indstille dig til 10. klasse-prøver i et eller flere af fagene dansk, matematik, engelsk, tysk og fysik/kemi. Du kan også indstille dig til en eller flere af folkeskolens afgangsprøver.

8 BROBYGNING OG PRAKTIK I 10. klasse skal du have 1 uges obligatorisk brobygning og praktik inden jul. Efter jul tilbydes vejledningsaktiviteter i op til 5 uger. Dine valg skal hænge sammen med din U-plan Læs på

9 BROBYGNING Der er brobygning til en ungdomsuddannelse på fx
tekniske skoler gymnasier handelsskoler landbrugsskoler social- og sundhedsskoler.

10 Den obligatoriske selvvalgte opgave
OSO I løbet af 10. klasse skal du arbejde med OSO - en selvvalgt opgave, som tager udgangspunkt i din uddannelses-plan. Den udføres som et projektarbejde og vil blive bedømt med en skriftlig udtalelse og evt. en karakter.

11 OBLIGATORISKE FAG TILBUDSFAG Dansk (7 lek./ugl.)
• Matematik (5 lek./ugl.) • Engelsk (4 lek./ugl.) • Samlingstimer (2 lek./ugl.) TILBUDSFAG Tysk (4 lekt./ugl.) Fysik/kemi (3 lekt./ugl.)

12 SAMLINGSTIMER Det er her, vi styrker og sætter fokus på fx klassen
fællesarrangementer på 10.årgang læsning og tegnsætning tekstbehandling diskussioner formidling studievaner og studieteknik.

13 VALGFAG • overhalingsbanen lektioner • idræt lektioner • samfundsfag lektioner • kreativt værksted lektioner • psykologi lektioner • ung mad – lær at klare dig selv 2 lektioner

14 OVERHALINGSBANEN Er der noget, du skal have halet ind på?
Vi tilbyder individuel faglig hjælp og undervisning i matematik, engelsk, tysk og fysik/kemi. Lektiehjælp Kursusforløb i fagene Undervisning i små grupper.

15 IDRÆT Traditionel skoleidræt og anderledes aktiviteter fx kampsport
fitness golf svømning boldspil og meget andet. Du skal være parat til, at nogle af lektionerne placeres uden for ”normal” skoletid.

16 SAMFUNDSFAG Hvordan fungerer det danske samfund?
Politisk, økonomisk og socialt, internationalt og uddannelsesmæssigt? Der kan arbejdes projekt- eller emneorienteret med det, der rører sig i samfundet.

17 KREATIVT VÆRKSTED Billedkunst og design – fx Tekstil og design – fx
maleri på lærred, akvarel, collage sampling fedtsten og ler våde farver kunst og internettet. Tekstil og design – fx sy selv, strik selv, mode

18 PSYKOLOGI At lære at forstå sig selv og andre, vi arbejder fx med
”Læren om sjælen”. At lære at forstå sig selv og andre, vi arbejder fx med • Den psykiske udvikling fra fødsel til død • Dit forhold til andre – fx venner • Hvorfor er vi forskellige, når det gælder intelligens, behov og følelser? • Hvordan påvirker forældre, venner og idoler vores personlighed?

19 UNG MAD - lær at klare dig selv
Har du lyst til at lave sund mad, så er dette fag måske noget for dig. Vi planlægger i fællesskab og arbejder fx med hurtige og spændende retter sunde hverdagsretter økonomi og livstil. Madlavning, når det er rigtigt sjovt. Kom og vær med på et hold, hvor både mad og stemning er i top.

20 VÆLGER DU FOURFELDTSKOLEN?
Omkring 1. april modtager tilmeldte elever skema til valg af fag. I starten af juli måned modtager du et brev med nærmere oplysninger om det kommende skoleår.

21 Læs mere om Fourfeldtskolens 10
Læs mere om Fourfeldtskolens 10.klasse tilbud på skolens hjemmeside:


Download ppt "HVORFOR GÅ I 10. klasse? For at blive afklaret med hensyn til valg af ungdomsuddannelse For at blive helt klar til fx en erhvervsuddannelse eller gymnasiet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google