Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,"— Præsentationens transcript:

1 Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver, men man skal mødes for at opdage mangfoldigheden i hinandens arbejde og kompetencer. Mødet giver respekt. Udvælgelse af emne. Etablere en fælles viden om emnet evt gennem en høringsrunde. Etablere en fælles viden om hvad vi hver især arbejder med indenfor emnet.

2 Trin 2: Strategiplan: At omsætte den erhvervede viden, de afdækkede behov og ønsker til konkrete planer og tiltag. Hvilke opgaver skal /kan bibliotekerne løse? Hvem er det naturligt at arbejde sammen med? Er det en opgave for folke- eller skolebiblioteker eller en opgave man bedst løfter i fællesskab? Planerne beskriver og samordner de forskellige aktørers indsats, fastlægger arbejdsformer og sætter nye initiativer i gang. En vigtig del er perspektiveringen. Er det bare en enkelt event eller er det del af en plan? Hvad er fortsættelsen? Et centralt punkt er aftaler – gælder både trin 1 og 2.

3 Trin 3. Blåstempling af strategiplaner Når der er planlagt tiltag, så skal det blåstemples. Vi må have vores forskellige tiltag ind i vores egne institutioners planer – og de må ind i planerne hos dem vi samarbejder med. En blåstempling skal sikre at et område ikke bliver glemt, at det indgår i værdigrundlag og strategier. At det bliver taget seriøst.

4 ”Arbejdsgruppen i Viborg har arbejdet med vigtigheden af at kende hinanden, finde sin placering og sine roller i den kommunale verden, få disse roller formaliseret og anerkendt og arbejde på fælles tiltag, hvor det er muligt og frugtbart. Tiltag som man lægger vægt på indgår i den samlede strategi og planlægning både i institutionen selv og hos eventuelle samarbejdspartnere. Arbejdsgruppen medgiver det lyder banalt, men det er spørgsmål, som er centrale for deres arbejde og som kun meget få steder er fastlagt.”


Download ppt "Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google