Download præsentationen
Præsentation er lastning. Vent venligst
Offentliggjort afInger Vestergaard Redigeret for ca. et år siden
1
Hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner v/Fødevarestyrelsen
Hvad ligger der bag denne vejledning?
2
Overskrifter Indledning Vejledningens baggrund og formål
Hvad kan man finde i vejledningen? Hvordan kommer man i gang? Erfaringer fra samarbejde med kommuner Udgangspunkt i praktiske eksempler
3
Indledning Hvem er vi? Fælles opgave Hvilke redskaber er der?
Hvor er der hjælp at hente?
4
Vejledningens baggrund og formål
Lov om obligatorisk frokosttilbud Fortolkning målrettet institutioner og kommuner Redskab og katalog for institutionerne Hjælp til institutioner for sikre fødevarer
5
Hvad kan man finde i vejledningen?
Fødevaresikkerhed Registreringskravet Ansvar Køkkenets indretning og drift Private og lejlighedsvise arrangementer Hygiejneuddannelse Praktiske eksempler
6
Hvor er der hjælp at hente?
Den lokale fødevareregion Vejledning Registrering Hygiejneregler Fødevarestyrelsens hjemmeside
8
Hvordan kommer man i gang?
Kontakt den lokale fødevareregion Aftal eventuelt møde som opstart Vurder egne ønsker og muligheder Beslut hvad I vil i kommunen Kontakt fødevareregionen for registrering
9
Erfaringer fra samarbejde med kommuner
Kommunen kontakter den lokale fødevareregion Se på udvalgte køkkener i kommunen Regionen vurderer hvad disse køkkener kan bære i forhold til de påtænkte aktiviteter Kommunen overvejer
10
Hvad skal man tænke på? Lokalernes indbyrdes placering
Pladsforhold (arbejds- og lager-) Køle- og frostkapacitet Opvaskefaciliteter Vaske / håndvaske Uddannelse
11
Muligheder og ønsker Opgradering af eksisterende køkken
Etablering af ny køkken Etablering af fællesordning Mad fra ekstern leverandør
12
Eksempler Fuld tilvirkning – eks. 1 Smør-selv-dag – eks. 5
Modtagekøkken – eks. 4 124 børn To ansatte med uddannelse Børn deltager indimellem Alle råvarer fra leverandør 80 børn Køkkendame med uddannelse Personale køber ind 120 børn Intet køkkenpersonale Alt leveres spiseklart fra leverandør Varm + kold mad til frokost Alt laves fra bunden Smør-selv og lunt Lun ret kan laves fra bunden Vaskbare overflader Tre vaske (en + dobbeltvask) Lagerplads – inkl. køl og frost 5 meter bordplads – i alt Vaskbart gulv Komfur til store gryder Almindelig husholdningsovn Opvaskemaskine (80°C skyl) Dobbeltvask 3 meter bordplads – i alt Husholdningskomfur med ovn og emhætte Husholdningsopvaskemaskine Én vask Begrænset lagerplads (mælk) -
13
Eksempler Fuld tilvirkning – eks. 1 Smør-selv-dag – eks. 5
Modtagekøkken – eks. 4 124 børn To ansatte med uddannelse Børn deltager indimellem Alle råvarer fra leverandør 80 børn Køkkendame med uddannelse Personale handler ind 120 børn Intet køkkenpersonale Alt leveres spiseklart fra leverandør Varm + kold mad til frokost Alt laves fra bunden Smør-selv og lunt Lun ret kan laves fra bunden Vaskbare overflader Tre vaske (en + dobbeltvask) Lagerplads – inkl. køl og frost 5 meter bordplads – i alt Vaskbart gulv Komfur til store gryder Almindelig husholdningsovn Opvaskemaskine (80°C skyl) Dobbeltvask 3 meter bordplads – i alt Husholdningskomfur med ovn og emhætte Husholdningsopvaskemaskine Én vask Begrænset lagerplads (mælk) -
14
Spørgsmål ?
Lignende præsentationer
© 2024 SlidePlayer.dk Inc.
All rights reserved.