Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Australian Sherpherd Oprindelsesland: U.S.A.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Australian Sherpherd Oprindelsesland: U.S.A."— Præsentationens transcript:

1 Australian Sherpherd Oprindelsesland: U.S.A

2 Hundegruppe: Hyrdehund
Historie: Racen er på trods af sit navn fremavlet til den hund vi kender i dag i U.S.A. Man mener at grunden til navnet er fordi at der i 1800 tallet kom folk fra Australien med hyrdehunde til U.S.A som er brugt til at fremavle den Australske Sherpherd. Populariteten for den lærernemme race steg sammen med interessen for ”Western horseback ridning”, som efter 2. verdenskrig blev kendt i mange lande. Hunden var meget værdifuld for de Amerikanske ranch ejere som avlede videre på racen og beholdte dens sind, arbejdede videre med racens hyrdeinstinkter og ikke mindst beholdte racens smukke og unikke udsende. Helhedsindtryk: En helt harmonisk hund, kroppen en smugle længere end højden, en middel stor hund med stærke knogler. Pelsen har en middel længde . Hunden er opmærksom, livlig, adræt og muskuløs uden at virke grov i bygningen. Racen kan være født med stumphale Temperament: Den Australske Sherpherd er en intelligent brugshund, den har hyrde- og vogtinstinkter og er derfor ikke en nem hund eller god begynder hund. Den er loyal overfor sine mennesker og har udholdenhed til at arbejde en hel dag. Den er ligevægtig , godmodig og elsker at arbejde, de kan være meget reserverede overfor fremmede. Den gør det godt i mange hunde sportsgrene.

3 Hoved:. Hovedet skal have rene linjer, være. kraftigt og tørt
Hoved: Hovedet skal have rene linjer, være kraftigt og tørt. Hovedet skal have en normal størrelse i forhold til kroppen. Skalle: Flad, eller let hvælvet overside. Der kan være let nakkebue. Skallen bredde og længde måler det samme. Stop: Moderat stop over næseryggen til skallen. Næse: Sort næse og læber hos Blue merle og sorte hunde, hos Red merle og røde hunde er næse og læber leverfarvede. Hos merle hunde tillades kødfarvede pletter, men må ikke dække over 25% af næse og læber. Næseparti: Samme længde som skalle eller en smugle kortere. Set fra siden er skallens og næspartiets overlinje parallelle. Næsepartiet bliver en smugle smallere mod næsen og er afrundet i spidsen. Kæber og bid: Fuldt tandsæt, helst med saksebid, men tangbid er over tilladt. Øjne: Brune, blå, ravfarvede eller kombinationer af de tilladte farver. Øjnene er mandelformede og er ikke udstående eller indad stående. Blue merle og sorte hunde har sorte øjenrande og Red merle og røde hunde har leverfarvede øjenrande. Udtrykket er opmærksomt, intelligent, vågent, ivrigt og venligt. Ører: Trekantede , af passende størrelse og tykkelse. Ansat højt på hovedet. Når hunden er opmærksom står ørene fremover med kip, eller til siden som rosenøre. Stå og hængeøre er alvorlige fejl fra racestandarten.

4 Hals:. Stærk, moderat længde, let buet. mod nakken og vel ansat på
Hals: Stærk, moderat længde, let buet mod nakken og vel ansat på skulderpartiet. Krop: Overlinie: Lige og stærk, vandret og fast. Kryds: Moderat hældende. Bryst: Dybt og ikke bredt, dets nederste punkt når albuerne Ribben: Lang og godt hvælvende, ikke flade eller tyndeformede. Underlinie: Med moderat optrukken bug. Hale: Lige. Ofte født med stumphale eller kuperet (ikke tilladt i Danmark), ikke over 10 cm lang. Forpart: Skuldre: Lange, flade skulderblade, når ret tæt sammen ved manken og er godt tilbagelagte. Overarmen har noglelunde samme længde som skulderen danner en nogenlunde retvinkel med skulderlinien. Forben: Lige og stærke. Mellemhånd: Middellang og let skråstillet Forpoter: Ovale, kompakte og med tæt sluttede og godt hvælvede tæer.

5 Bagpart: Knæ: Tydelige Haseled: Tilpas vinklet Mellemfod: Korse haser der er stillet lodret mod jorden o parallelle set bagfra Bagpoter: Lige som forpoterne Pels: Hårlag: Middel tekstur, lige til bølget, vejrbeskyttende o middellang. Mængden af underuld variere alt efter klima. Størrelse: Hanner: cm Tæver: cm Farve : Blue merle, sort, red merle, rød – alle med eller uden hvide aftegninger og/eller tan farvede småpletter. Hvidt accepteres på bryst, halskrave, ben, næsepartiet, blis og som en forsættelse af det hvide på undersiden. Hvidt på hovedet må ikke være dominerende og begge øjne skal være helt omgivet af farve. (se eksempler og navne på farver på næste side).

6 Black: Helt sort, ses sjældent hos show linjerne og oftere hos arbejdslinjerne.
Black and tan: Sort hund med tan (brune) områder. Ses igen sjældent hos showlinjerne men opstår hos arbejdslinjerne. Black bi: Sort med hvid, ses sjældent hos showlinjerne men ses ved arbejdslinjerne Black tri: Black/whit/tan, en hund der både er hvis, sort og tan (brun), ses tit hos showlinjerne. Red: Helt rød, ses mest hos arbejdslinjerne. Red and tan: Rød med tan (brun), ses mest hos arbejdslinjerne. Red bi: Rød med hvid, ses mest hos arbejdslinjerne. Red tri: Rød med hvid og tan (brun), ses tit hos showlinjerne.

7 Blue merle: Hvid med grå og mørkere områder
Blue merle: Hvid med grå og mørkere områder. Ses mest hos arbejdslinjerne. Blue merle med tan: Blue merle med tan (brune) områder, ses tit hos showlinjerne. Red merle: Hvid med lys rød og mørkere røde områder, ses mest hos arbejdslinjerne. Red merle med tan: Red merle med tan (brune) områder, ses tit hos showlinjerne. Merle regler: Der er en del regler omkring farven merle, da merle hunde med blandt andet hvide øre har stor risiko for at blive døve, dette gælder alle racer der har farven merle. Merle genet indeholder nogle forskellige gener som kan føre til syge hunde, derfor må en merle aldrig blandes med en anden merle og der må ikke avles på hunde med dominerende hvidt på hoved og ører. Læs mere om racen her:


Download ppt "Australian Sherpherd Oprindelsesland: U.S.A."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google