Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

En dag med A Vi laver en dag med A – eller måske hellere en hel uge

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "En dag med A Vi laver en dag med A – eller måske hellere en hel uge"— Præsentationens transcript:

1 En dag med A Vi laver en dag med A – eller måske hellere en hel uge
A-bevægelsen med hænderne A-bogstavet med kroppen A bogstaver tegner vi i en sandkasse A ord /A ting – finder vi mens vi går en tur A ord skriver vi på asfalt med kridt A ord viser vi med kroppen og gætter (gæt og grimasser) A sætninger skriver vi /hitter vi på A – rim laver vi A sange synger vi A danse – danser vi A figurer tegner vi

2 A hænder Sig aaaaaa, mens du gnider dig på kinden.
Få mere ro i klassen: Lad alle børnene hånd-stave, mens der er ét barn ved tavlen. De viser, at de også kan svaret – men gør det uden at larme. De får lov til at være aktive – og skal ikke blot sidde stille og vente. Se også nyhedsbrevet om ABC hænder, nr. 51

3 Hvor mange A kan vi skrive i sandkassen?
Stå som et A Vær 3 børn om at lave et A på gulvet, mens I ligger ned. Vær 2 børn og lav et A stående. 1 barn laver A bogtavet med kroppen. Hvor mange A’ere kan vi lave i klassen? Hvor mange A kan vi skrive i sandkassen? Hvor mange A eller A-ord kan vi skrive i skolegården med kridt / på tavlen? Træk et A-ord og lav gæt og grimasser (del børnene i 2 hold): ABE APPELSIN ANANAS - AGURK AND - AVIS ALBUE – ARM – ALLIGATOR AUTOSTOL - ANSIGT - ARV ANTILOPE ALFABET AFTENSMAD - AFRIKA - AKVARIE - APOTEK - ARBEJDE - ANTENNE – ASPARGES - ADVOKADO – ANSIGT – ASFALT – ANEMONE - AVIS

4 A ord der rimer BANE – FANE – KANE ABE – TABE – SKABE DAV – AV – SAV
SAVE – STAVE – MAVE – LAVE BAG – TAG – FAG BAGE – TAGE – KAGE ARVE – LARVE – ASKE – DASKE – MASKE – TASKE - VASKE Find så mange I kan….

5 Tegn alle A-figurerne: ASKEPOT – ALADIN – ANDERS AND –
FIND SELV PÅ FLERE!!!

6 Der var engang en abe den boede i en skov og den ku' svinge sig fra gren til gren og ta' bananer. Såd'n når den - bum - rendte rundt og laved' sjov. Og abens lange hale den ku' den altså sno, så den ku' svinge sig fra gren til gren og uden at holde Såd'n får den - bum fir' bananer to og to. Åh, abe, åh, abe, gid jeg var lissom dig. Snoabe,snoabe, du har altid lov til leg. Der var engang en abe og den var rød og blå. Når den sku' svinge sig fra gren til gren var bagpartiet såd´'n på den - bum - åh, så sjov at kigge på.

7 A DANSE Spil musik højt og lav stop dans. Når musikken stopper skal du stå som et A – ellers er du ude.

8 Abeleg - tag ting med tæerne
Lad børnene sidde i en rundkreds enten på gulvet eller på stole med bare tæer. Læg en blyant foran hver af dem, og nu skal de allesammen prøve at samle blyanten op med tæerne. Når de har lært det kan opgaven være, at de skal sende den videre til sidemanden med fødderne. Læg nu en banan foran hvert barn og se om de kan samle bananen op med fødderne som en rigtig abekat! (Hvis de har helt rene tæer kan de jo også prøve om de kan skrælle bananen med fødderne). Tip: du kan også prøve at give børnene et stykke papir, som de skal krølle sammen med tæerne. Kilde:

9 Stave til A ord på trapper
Start nedenfor trappen. Træk et ord (billede). (Giv børnene 3 billeder hver - forskellige) Stav til ordet – og tæl bogstaverne. Gå det antal trin, som der er antal bogstaver. Se hvem der kommer længst.

10 AND ABE APPELSIN ALFABET ANANAS AVIS

11 AUTOSTOL ALLIGATOR ANKER ALBUE ANTILOPE ARM

12 ARTIST AMME ASKE AGURK ANORAK ANSIGT

13 AFRIKA ANTENNE APOTEK ASPARGES ASFALT AKVARIUM


Download ppt "En dag med A Vi laver en dag med A – eller måske hellere en hel uge"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google