Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

FORSKNINGSTRÆNINGSOPGAVE HOLD 001

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "FORSKNINGSTRÆNINGSOPGAVE HOLD 001"— Præsentationens transcript:

1 FORSKNINGSTRÆNINGSOPGAVE HOLD 001
Er CRP en valid undersøgelses teknik ved diagnostik af bakteriel sinuitis maxillaris? Af lægerne Susanne Top og Peer Gregersen Kirkebjerg

2 Baggrund/introduktion
Savner en mere sikker diagnostik af bakteriel sinuitis med henblik på eventuel antibiotika/penicillin behandling

3 Formål Formålet med denne opgave er at undersøge om diagnosen bakteriel sinuitis maxillaris kan stilles validt i almen praksis ved måling af CRP. 

4 Metode Litteraturstudie
Valgte at benytte Pubmed databasen. Vi anvendte søgeordene : ” sinusitis and crp and general practice ” . Vi fik 1 side med 11 hits . Her valgte vi 4 artikler , og ved at søge på ”related articels ” ud for disse 4 , fandt vi de resterende 8 artikler .

5 Resultater Artikel 1: I følge studiet var CRP niveauerne ikke statistisk associeret med diagnosen akut maxillær sinuitis. Artikel 2: viste at sandsynligheden for at patienterne er syge er 67 % hvis testen er positiv og sandsynligheden for de er raske er 66 % hvis testen er negativ . Dette mener vi jo ikke er noget fremragende resultat .

6 Resultater Artikel 3 viser at resultatet af undersøgelsen er at moderat forhøjet CRP værdier (10-60 mg/l) ikke kan støtte diagnosen at der foreligger en bakteriel infektion når symptomerne har varet mindre end 7 dage, men kan indikere en komplikation af en viral infektion efter en uge fra symptomdebut Artikel 4 konkluderer at CRP analysen ikke er et præcist nok diagnostisk værktøj til at stille diagnosen sinuitis maxillaris.

7 Resultater Artikel 5 Vi får en PV pos. på 83 % og en PV neg. på 43 %, dvs. at der kun er 43 % sandsynlighed for at de er raske når testen er negativ. 83% er syge ved en positiv test Artikel 6 giver en PV pos. på 90 % og en PV neg på 28 % . Så testen er jo god til at fange de syge når testen er positiv, 90 % bliver fundet , men hvis testen er negativ  er der kun 28 % sandsynlighed for at de er raske og det kan man jo ikke rigtigt bruge til noget

8 Konklusion Vi finder ved dette litteraturstudie at den positive prædiktive værdi for CRP analysen er svigende men generelt lav.  Vores konklusion er  derfor at CRP analysen ikke er et præcist nok diagnostisk værktøj til at stille diagnosen akut bakteriel sinuitis maxillaris.

9 Hvad har vi lært? Altid at have backup!
Hvor og hvordan vi søger i artikeldatabaser Lettere ved at gennemskue design og resultater


Download ppt "FORSKNINGSTRÆNINGSOPGAVE HOLD 001"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google