Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Heraki for de forskellige regnearter

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Heraki for de forskellige regnearter"— Præsentationens transcript:

1 Heraki for de forskellige regnearter

2 Ligninger med plus og minus
Du kan lægge det samme tal til eller trække det samme tal fra på begge sider af lighedstegnet. Du kan flytte et led i en ligning fra den ene side af lighedstegnet til den anden, ved at ændre fortegn.

3 Ligninger med division
Man kan gøre prøve i ligningen ved at sætte den beregnet x-værdi ind på x’s plads. Derefter skal det som står på venstre side af lighedstegnet, være lig med højre side af lighedstegnet. Se eksempel ved at klikke med musen. Du kan gange eller dividere med det samme tal ( 0) på begge sider af lighedstegnet.

4 Ligninger med gange

5 Ligninger med flere led
En ligning med flere led løses ved, at vi samler x-erne på venstre side og tallene på højre side af lighedstegnet. Du flytter et led fra den ene side til den anden, ved at skifte fortegn. Vi samler x-erne på venstre side og tallene på højre. Vi reducer på begge sider af lighedstegnet Vi divider med 12 på begge sider af lighedstegnet for at isoler x. Facit bliver at x er lig med 9. Er man i tvivl om facit er korrekt kan man lave prøve i ligningen.

6 Ligninger med flere led
En ligning med flere led løses ved, at vi samler x-erne på venstre side og tallene på højre side af lighedstegnet. Du flytter et led fra den ene side til den anden, ved at skifte fortegn. Vi samler først x-erne på venstre side Dernæst samler vi tallene på højre side Vi reducer på begge sider af lighedstegnet Vi divider med 16 på begge sider af lighedstegnet for at isoler x.

7 Ligninger med parenteser
Plus parenteser kan fjernes uden at der sker ændringer Minus parenteser kan fjernes ved at man ændre fortegnet på alle ledene i parentesen

8 Ligninger med parenteser
Plus parenteser kan fjernes uden at der sker ændringer Minus parenteser kan fjernes ved at man ændre fortegnet på alle ledene i parentesen

9 Ligninger med gange parenteser
En ligning med gange parentes, løses ved at det tal som står uden for parentesen, ganges med hvert led i parentesen.


Download ppt "Heraki for de forskellige regnearter"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google