Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Design på Sdr. Vang Skole

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Design på Sdr. Vang Skole"— Præsentationens transcript:

1 Design på Sdr. Vang Skole

2 Designplan for Sdr. Vang skole
Designplan for Sdr. Vang skole. Det er skolens mål, at vore elever, når de forlader skolen efter 9. klassetrin, alle vil være små ”designere”, forstået på den måde : eleverne vil være i stand til at lave en god planlægning, bevidste beslutninger, processer og produkter, der har en æstetisk udformning uanset om det drejer sig om konkrete produkter eller produkter af mere serviceorienteret karakter. Vi vil forsøge at tænke designprocessen ind i alle fag.

3 Ramme for designpædagogik på Sdr.Vang skole

4 Designplan for Sdr. Vang
2009 : Vi har fået en designkordinator 2009: Design bliver tilbudt som valgfag på 7-10 årg. 2010: Skolens 100 års jubilæum bliver det første store fælles design projekt for både lærerne og elever. 2011: Designpædagogikken skal konkretiseres og integreres i alle fag i skolen.

5 Valgfag design Design August:
Udflugt til værksted for design og kunsthåndværk Primus Motor på Runddelen. Holdet så hvor lokale designere arbejder. De så flere af designets faser, primært indenfor keramik og maleri. Udflugt til biblioteket for at se stole udstilling. Stole designet af kunstnere til fordel for hospitalsklovnene. Holdet vurderede stolene og gav deres begrundelser for hvilke stole de foretrak. Udflugt til Trapholt museum. Holdet fik en fin introduktion til design og var selv aktive i workshop om stole og design. September: Holdet re-designer genbrugs lamper. Vi snakker materiale og muligheder. Eleverne tegner først iagttagelses tegninger af de gamle lamper, og laver derefter skitseforslag til tre nye lamper lavet med udgangspunkt i den gamle lampe. Eleverne eksperimenterer med materialer og giver et bud på en færdig ”NY” lampe. Processen fastholdes med fotos. Der tages også fotos af ”før og nu” lampen. Oktober: Design din egen tallerken. Materiale keramik. Her vægtes designet - ikke det færdige produkt. November og december: Selvvalgt projekt. Projektet beskrives med skitser og ord og et færdig produkt laves. Processen beskrives med fotos. Julehygge. Smykker efter eget design. Lærer Theresa Lundberg

6 100 års jubilæum I foråret 2010 blev der hos lærerene lavet en brainstorming for at få ideer til det kommende jubilæum. Det resulterede i en mængde ideer, som der kan arbejdes videre med. En del af disse er allerede under søsætning. For eksempel Sdr. Vang 100 år på Facebook. 4. kl. laver bog: Interview med bedsteforældre om deres skolegang 5.kl. laver zoologisk have og miniby i sløjd og billedkunst.


Download ppt "Design på Sdr. Vang Skole"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google