Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Alaska 2009 15/6 – 30/6.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Alaska 2009 15/6 – 30/6."— Præsentationens transcript:

1 Alaska 2009 15/6 – 30/6

2 DELTAGERE PÅ TUREN: PER MUFF KNUD LEGAARD SVEND BILDE MICHAEL LAUGESEN
JAN L NIELSEN JAN S NIELSEN

3 D.15/6+16/6 Så kom dagen… Endelig. Alaska kaldte nu mere end nogensinde før. Afsted mod drømme - turen. 14 dages fiskeri i Alaskas vildmark. Med tungt læssede biller, kørte 4 mand fra Esbjerg, Jan L , Per. Svend og Jan S. Vi ankom til Billund og blev checket ind, næsten uden ballade, da Jan L absolut ville smugle en kniv med i sin hånd bagage. Heldigvis blev Jan ” OSAMA BIN ” Lykkegård stoppet. Vi ankom, efter en hurtig og problemfri flyvetur, til Kastrup. Her mødte vi op med turens 5. medlem, Knud. Efter lidt problemer med flyveren og 2 timers ekstra ventetid, gik turen over mod Seattle. Efter 10 timers flyvetid, og en øm bagdel, landede vi sikkert og blev forenet med turens sidste medlem, Michael. Alle mand samlet og klar til det sidste stykke mod nord. Ved midnatstid ankom vi endelig og med taxa ud til, hvad der skulle være vores hjem de næste 14 dage. Efter hurtig aflæsning, gik vi på jagt efter mad. Med hjælp fra lokalbefolkningen fik vi lidt mad på McD. Fulde af spænding og forventning gik vi i seng.

4 D 17/6 Op kl lave kaffe og pakke ud. Efter at have indtaget et overdådigt morgenmåltid på Gwenny’s, stod den på shopping tur for alle pengene. Der skulle købes mad og drikkevare til 1. uge. Grejboxen blev også fyldt med div. Fangstforøgende sager. Så blev kursen sat mod vores første destination, Keenai River. Der blev fundet et sted til vores rullende hjem, og der blev pakket ud og gjort klar til, at få snøren i vandet. Nu skulle der fiskes rødlaks og der gik ikke længe før den første laks lå på land. Efter en halv dags fiskeri, kunne vi nok se, at det nok ikke ville blive den værste fisketur vi skulle have. ;-) 15 laks på land og yderligere 19 mistet. Aftenens/nattens menu bestod af : Frisk fanget rødlaks, det smagte vidunderligt. Dagen blev rundet af med en cognac og en masse hygge.

5 18/6 1. hele fiskedag begyndte med morgenkaffe. Vi fik også en glædelig nyhed, floden bugnede med laks, så i stedet for 3 laks pr. dag, måtte man nu tage 6 laks pr dag. Vildt. Der blev også fanget rigtig godt med laks: 30 på land, 6 genudsat og 40 mistet. Kan man forlange mere. Men med alle de fisk, var der en anden der var blevet sulten, en brunbjørn. Den mæskede sig i fiskerester. Kameraerne blev flittigt brugt, da den var meget tæt på ca. 30 meter. Efter en kanon dag gik vi sultne tilbage og lavede mad. Dagens menu: Lækre pølser. Dagen blev afsluttet med cognac og en masse historier.

6 19/6 Dagen startede ved en 0700 med kaffe og morgenmad. Kl 0800 var vi ved floden. Vores nye bjørneven var atter tilstede og kom endda tættere på. Efter en halv dags fiskeri, skulle vi køre op til vores anden destination. Russian River. Camp-sitet var bare helt vildt flot.. Men i floden var der ingen laks, de havde trukket forbi nogle dage tidligere. Vi sluttede dagen med New York´er steaks cognac og vin.

7 20/6 Tilbage til Keenai. Dette udviklede sig til en rigtig god dag med rigtig mange laks til fryseren. Vi fik fanget 40 laks og mistede yderligere 48. Det der med at fange laks, er noget vi danskere bare kan. Vores trofaste bjørne ven kom også på besøg i dag, den kom endda helt tæt på, indenfor 10 meters afstand. Det er bare vildt det hele. Hold da op hvor bliver man sulten af sådan en masse fights, men heldigvis, stod der steaks på programmet for i dag, steaks la beanaise med mos.

8 21/6 Startede dagen med et smut op af Russian River, selvom der ikke var laks, så skulle flodens andre fisk have en chance. Helt vidunderlig natur de har deroppe. Men andet end en rigtig god naturoplevelse, blev det dog ikke til. Vi tog tilbage til Kennai, for at fylde kvoten. Det blev dog ikke til det helt vilde. 19 på land. Men det blev så dagen, hvor vi kom på kant med lovens lange arm. Svend havde i go tro hjemtaget en meget fejlkroget laks, uha uha. Det blev desværre opdaget af en af de lokale rangers. Det blev til en invitation til at møde op i retten, men fordi at Svend var ærligheden selv, slap han med en bøde og fik lov til, at beholde fiskegrej og fiskekort. Denne episode blev der snakket meget om, om aftenen. Dagen menu var svinemørbrad med bløde løg og brun sovs - uhm.

9 22/6 En helt vild fantastisk dag. Der væltede laks op af floden: Jan L 18 stk. Per 14 stk. Knud 13 stk. Jan S 13 stk. Svend 5 stk. Michael 4 stk. 67 laks på land, helt vildt. 2/3 af denne fangst, blev taget på 3 timers fantastisk fiskeri. Alt dette havde steget Michael til hovedet, så han tog sig lige en dukkert i floden, ja til grin kan man jo altid blive… I morgen går turen til Talkeetna, hvor kongelaksen venter.

10 23/6 Ja, så gik turen nordpå mod Talkeetna, dog med et ”lille” pitstop. Der skulle shoppes igen og grejboxen atter fyldes. Undervejs blev maverne fyldte med mexicansk mad. Ikke tosset. Ved ankomst til Talkeetna, blev der badet til den store guldmedalje. 24/6 Så skulle forventningerne indfries. Med jetbåd op af Talkeetna River til Clear Creek. Her er naturen om end mere vidunderlig, helt fantastisk. Men, vi fandt desværre ud af, at laksen ikke var gået op i Clear Creek endnu øv da, for det så vildt fedt ud. Vi tog tilbage til, hvor Clear Creek løber ud i Talkeetna River. Her fangede vi turens 3 første kongelaks. Svend fik den største på 5 kilo. Vejret vidste sig fra sin knap så fine side, regn, blæst og 8 grader. Tilbage ved camperen, blev der hygget med de lokale og andre gæster. De tror helt sikkert at danskere drikker som huller i jorden. 25/6 Dagen uden fiskeri. Vi tog en tur til Denali national park. Kanon tur trods halvdårligt vejr.

11 26/6 Tilbage til clear Creek, men heller ingen fisk. Trist. Vejret havde skiftet, og det blev til ren sommer, lunt, høj solskin og ingen vind. Men trods alt det fine vejr, var humøret ikke just højt. En modløshed, havde begyndt at brede sig blandt turens deltagere. Der blev snakket om andre steder vi kunne tage hen. Med lavt humør ringede vi til vores guide. Han havde dog ikke tid til at hente os, men opfordrede os til at prøve et stykke nede af Talkeetna River. Som sagt så gjort, og det fortrød vi aldrig. Den ellers så håbløse dag endte godt, Knud skulle lige overgå sig selv med en flot kongelaks på 16,3 kilo. Det så ud til, at vi havde fundet et sted vi kunne værre.

12 27/6 En af turens bedste dage, hvis ikke den bedste. Efter et par triste dage kom der endelig gang i kongelaksen. 11 kogelaks på land og yderligere 22 mistet. Dagens helt store øjeblik var, at Jan L, efter 20 min. hård fight og en brækket fiskestang kunne lande en fuldfed kongelaks på hele 21,3 kilo. Tonnys gamle rekord på 20 kilo var slået. En meget stolt, glad og træt Jan kunne stille op til fotografering. Ja han kunne slet ikke bære den, så tung var den, eller var det bare en slap fisker.. Det gav mange gode fights den dag. Det var bare en af de dage …

13 28/6 Der blev også på denne dag fanget godt med laks. 10 stk på land. Et par var omkring de 10 kg. Denne aften blev der spist ude på Latitude 62..uhm det var lækkert og vi blev igen mætte. Dagen var dog ikke helt slut endnu. Det skulle også en lille bytur til. Vi startede med en lille harmløs drink de kaldte for Sudden Death, det var en ren alkohol bombe. Men det blev da til et par halv beduggede danskere der vendte hjem for at få sovet bare en smule. 29/6 Det blev lidt hårdt for et par stykker, at komme op til morgen, sudden death var ikke helt ude af systemet endnu. Men det var turens sidste fiskedag, så fiskes det skulle der. Vi prøvede længere oppe denne gang, dog med begrænset succes. Vi vendte tilbage til vores gode sted igen, som dog var blevet en del befolket af en masse nye lystfiskere. Der blev fanget yderligere 6 kongelaks denne dag. Vi sluttede dagen med nærkontakt af bjørne-slagsen. Em mor grizzley med 3 unger kom meget tæt på. Man kunne helt skide en snemand. Tilbage ved campere var der pølser på grillen. Afgang mod Anchorage og overnatning på Parkwood inn.

14 30/6 Der blev shoppet og hygget i Anchorage. Vi spiste på en rigtig fin restaurant. Der må godt gå lidt tid, inden man skal ha steak igen. Så kom dagen hvor snuden skulle til at vende mod Danmark igen. Hjemturen var laaang og udramatisk. Det var nogle trætte mennesker der vendte hjem igen. Men i bagagen var der dog mindet om en rigtig god tur. Et rigtig godt kammeratskab med nogle dejlige mennesker, der nu kan dele et vidunderligt minde. TAK FOR TUREN Jan S

15 TURENS FANGST PER 37 8 41 6 88 JAN L 43 34 93 KNUD 32 7 33 4 76
RØDLAKS MISTET KONGELAKS MISTET FANGET KONGELAKS I ALT PER 37 8 41 6 88 JAN L 43 34 93 KNUD 32 7 33 4 76 MICHAEL 27 3 13 2 45 SVEND 20 5 17 47 JAN S 10 104 204 182 453


Download ppt "Alaska 2009 15/6 – 30/6."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google